مراسم افتتاحیه سومین دوره طرح توانمندسازی فرهنگی دانشجویان علوم پزشکی مشهد  در قالب اردوی فرهنگی- تفریحی در محل اردوگاه دشت بهشت شاندیز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در این مراسم ضمن تجلیل و اهدای گواهی پایان دوره، به اعضای پیشین طرح توانمندسازی فرهنگی، جزئیات برگزاری دوره جدید طرح و برنامه ریزی های انجام شده در خصوص آن، از سوی مسئولان مربوطه تشریح شد.

مباحث طرح توانمندسازی فرهنگی؛ ناظر بر نقش های عام اجتماعی

مسئول نهاد رهبری در جمع اعضای طرح توانمندسازی فرهنگی، ضمن بیان این نکته که نقش های عام اجتماعی ضرورتی است که در جامعه‌ی امروز مورد غفلت واقع شده گفت: در سیستم آموزشی فعلی، افراد به شکلی کاریکاتوری و تک بعدی رشد می کنند و در حالی که به تخصص و جایگاه های مهم علمی دست یافته اند از حل بسیاری از مسائل بویژه در حوزه‌ی ارتباطات فردی و خانوادگی عاجزند.

دکتر طباطبایی افزود: افراد رشد یافته در این سیستم آموزشی، اغلب نسبت به رویدادهای پیرامون خود بی تفاوت هستند و اصطلاحا سنسورهای آنان نسبت به تغییرات پیرامون هیچ گونه حساسیت و واکنشی نشان نمی دهد.

وی شرایط نامساعد فرهنگی در جامعه و اثرات سوء آن بر حوزه های اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی و... را نیز ناشی از عدم آموزش های لازم در راستای ایفای صحیح نقش های عام اجتماعی دانست و در رابطه با راه حل آن گفت: گذر از این شرایط نیازمند حضور افرادی سالم و توانمند در حوزه فرهنگ است که امیدواریم اجرای طرح  توانمند سازی فرهنگی دانشجویان بتواند یک گام موثر در راستای رفع این نیاز باشد.

زمان؛ گرانبها ترین دارایی انسان

حجت الاسلام نظافت، استاد حوزه علمیه خراسان در سخنانی با اعضای طرح توانمندسازی فرهنگی به عامل زمان به عنوان مهمترین دارایی انسان اشاره کرد و گفت: بهره گیری صحیح از این دارایی بویژه در فصل جوانی می تواند به ترسیم آینده ای روشن و پر بار برای فرد کمک کند.  

وی از دوران دانشجویی به عنوان فرصتی مغتنم برای خودسازی و تقویت بنیان های اعتقادی یاد کرد و گفت: برای رسیدن به خودسازی باید سه عامل « معرفت دینی، معنویت و آداب و اخلاق اسلامی» در فرد تقویت شود که در صورت تحقق آن خودسازی جامع در او اتفاق خواهد افتاد.

حجت الاسلام نظافت، در توضیح این سه عامل گفت:  برای تقویت معرفت دینی، لازم است جوان دین خود را آگاهانه، با برهان و استدلال و نه به تقلید از دیگران گزینش کند که در این صورت او به مرتبه ای از یقین فکری و عملی می رسد که قادر خواهد بود از دین خود دفاع منطقی کند.

وی بحث معنویت را به  عنوان عامل دوم خودسازی جامع را یادآور شد و گفت: همه ما نیاز داریم که طعم عبادت و بندگی را بچشیم و این لذتی است که ماندگار بوده و با کهولت سن از بین نمی رود، زیرا بسیاری از لذایذ با گذشت دوران جوانی پایان می یابد. بنابراین افرادیکه در جوانی ارتباط با خدا را تجربه کرده اند و این ارتباط تداوم یافته ،در دوران پیری هم حتی چنانچه از سوی اطرافیان خود با بی مهری مواجه شوند لذت عبادت آنها را از زندگی خرسند خواهد کرد.

این کارشناس مذهبی با اشاره به عامل سوم خودسازی جامع گفت: در بحث آداب و اخلاق، دانشجو باید بتواند به شکلی قابل توجه خود را در ارتباط با دیگران توانمند کند. این امر، بویژه در محیط خوابگاه ها که فرهنگ های مختلفی حضور دارند اهمیتی دو چندان دارد و فرصت خوبی است که تعامل و مدارا با دیگران را تجربه کرده و فرمول اخلاق را که مشتمل بر سه عامل معرفت، محبت و تمرین است بکار ببندند؛ یعنی یک فضیلت اخلاقی را بشناسند و به آن علاقمند شوند و تمرین کنند تا ملکه ذهن شان بشود.

حجت الاسلام نظافت، برخورداری از قدرت جذب و ارتباط گیری فراگیر را امری مهم در بحث اخلاق و آداب بر شمرد و گفت: همچنان که در فرمایشات مقام معظم رهبری بیان شده مبنای ارتباط با دیگران بایستی جذب حداکثری باشد؛ اگر چه این امر بویژه درباره مخالفان همواره سخت خواهد بود.

در ابتدای این مراسم، آقایان رحمان پور و فائزی از مسئولان برگزاری طرح توانمندسازی توضیحاتی را در خصوص این طرح ارائه کردند.

برگزاری نماز جماعت و اجرای مسابقات ورزشی از دیگر برنامه های این اردوی فرهنگی- تفریحی بود.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image