یک کارشناس مسائل مذهبی گفت: امام حسین(ع) در راه خداوند هر آن چه را که داشتنی بود اهدا کرد در حالی که هیچ گونه توقعی نداشت و اهل بیت او نیز بدن پاره پاره عزیر خود را پس از شهادت بر روی دست گرفته و از خداوند می خواهند از ایشان بپذیرد.

به گزارش وب دا؛ حجت الاسلام صابری تولایی در مراسم عزاداری دهه پایانی صفر در شهرک دانش و سلامت، گفت: زیارت اربعین زیارتی یک و نیم صفحه ای است که چهار محور را مورد توجه قرار داده است.

این کارشناس مسائل مذهبی اظهار داشت: محور اول در این دعا امام شناسی است به نحوی که امام صادق(ع) 30 ویژگی از ویژگی های امام حسین(ع) را در این زیارت بیان می کند.

 وی ادامه داد: دشمن شناسی محور دوم در این دعا است که تلاش در معرفی افرادی دارد که در مقابل امام حسین(ع) در کربلا ایستادگی کرده و ایشان را به شهادت رساندند.

انگیزه امام حسین(ع) در قیام کربلا نجات جهان از جهل بود

این کارشناس مسائل مذهبی تاکید کرد: محور سوم انگیزه شناسی امام حسین(ع) است که سعی دارد انگیزه و علت قیام امام حسین را بیان کند و چهارمین محور وظیفه شناسی زائران است که تلاش دارد وظیفه ما در قبال این قیام را بیان کند.

 حجت الاسلام تولایی بیان داشت: از ابتدای تاریخ تا کنون در خصوص علت قیام امام حسین(ع) کتاب ها و نظریات بسیاری نوشته و گفته شده است که در این میان نظراتی از افراد غیر مسلمان تا اندیشمندان مسلمان و شیعی وجود دارد.

370 عنوان کتاب در بیان دلایل قیام امام حسین(ع) نوشته شده است

وی تصریح کرد: پیرامون این موضوع تا این لحظه 370 عنوان کتاب نوشته شده است که تلاش دارد فلسفه قیام امام حسین(ع) را مشخص کند. در این میان عده ای با سیاسی دانستن این قیام؛ تلاش امام حسین(ع) را حکومت کردن دانسته اند.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: این در حالی است که امام صادق(ع) در خصوص این قیام فرمودند« جدم ابی عبدالله دارو ندار خود را داد تا جامعه را از جهل و سرگردانی نجات دهد».

 وی به کلمه بذل در ادبیات عربی اشاره کردو گفت: با توجه به ظرفیتی که در دامنه لغات عربی وجود دارد برای کلمه بذل 15 واژه با خواستگاه های متفاوت دیده می شود به نحوی که بذل در جایی به معنای بخشش بدون چشم داشت است.

این کارشناس مسائل مذهبی گفت: این کار بسیار سختی است که انسان انفاق، خدمت، تلاش، حرکت و حتی سلام بدون توقع از کسی داشته باشد؛ به نحوی که پاسخگویی ما به ارباب رجوع و بیشترین تلاشی که در طول شبانه روز انجام می دهیم متوقعانه است.

تربیت فرزندان باید عاشقانه باشد نا تاجرانه

وی افزود: متاسفانه تربیت فرزندان امروز در بسیاری از خانواده ها تاجرانه است نه عاشقانه و به محض این که فرزندان به والدین خود کم توجهی می کنند، والدین از فرزندان خود رنجیده می شوند در حالی که در تربیت عاشقانه توقعی از فرزندان وجود ندارد.

این کارشناس مسائل مذهبی بیان داشت: امام حسین(ع) در راه خداوند هر آن چه را که داشتنی بود اهدا کرد در حالی که هیچ گونه توقعی نداشت و اهل بیت او نیز بدن پاره پاره عزیز خود را بر روی دست گرفته و از خداوند می خواهند از ایشان بپذیرد.

وی تاکید کرد: حسین بن علی(ع) در خانواده ای بزرگ شده است که از همان کودکی بخشش بدون توقع را در شرایط نیاز خانواده دیده و آموخته است بدون چشم داشت در حال روزه داری در سه شب متوالی به یتیم، فقیر و اسیر کمک کند.

این کارشناس مسائل مذهبی بیان داشت: این که اکنون در فضای اداری و کاری کوچکترین نقد از سوی زیر دستان را بر نمی تابیم نشان از فاصله ما با این تفکر و نگاه دارد؛ زیرا برای رضای خداوند حرکت کردن جایی برای توقع و چشم داشت نمی گذارد.

جهل به معنای گم کردن ملاک حق است

وی ضمن مهم دانستن خدمت بی توقع افزود: رسول گرامی اسلام فرمودند« من مسجدی را می شناسم که مومن و فاسقی که در آن وارد می شوند به ترتیب فاسق و مومن بیرون می آیند. صحابه پرسیدند کاربری این مسجد به چه دلیل واژگونه است؟

این کارشناس مسائل مذهبی انگیزه ها را از دیدگاه پیامبراسلام(ص) موجب خراب شدن آدمی دانست و ادامه داد: نبی گرامی اسلام فرمودند« فاسق به دلیل گنه کاری در برابر خداوند بی توقع دعا می کند؛ اما مومن به دلیل بالا دانستن جایگاه خود از خداوند طلبکار است و به این دلیل جایگاه خود را از دست می دهد.

وی جهل را از مشکلات امروز جامعه جهانی دانست و ابراز داشت: جهل به معنای گم کردن ملاک حقانیت است به نحوی که جامعه جاهل ملاک حقانیت را استخاره و خواب می داند و از دل حقایق قابل مشاهده توان تشخیص حق را ندارد.

استخاره و خواب ملاک حق نیستند

این کارشناس مسائل مذهبی با انتقاد از افرادی که خواب و استخاره را ملاک حق قرار می دهند گفت: جن در خواب و استخاره بر انسان تسلط دارد و بر این گونه ارتباطات تاثیر گذار است پس نمی توان استخاره وخواب را حجت دانست.

وی افزود: افرادی که نزد معاویه آمدند و وی را رسول خدا نامیدند انسان های جاهلی بودند که در جهل و گمراهی زمان خود گرفتار آمدند. بیش از 20 هزار نفر از این افراد هنگام به شهادت رساندن فرزند دخت نبی گرامی اسلام(ع) در آب فرات غسل شهادت گرفتند و نیت قرب الی الله کردند.

این کارشناس مسائل مذهبی بیان داشت: جهل یعنی کنار زدن مولا علی(ع) و دیدن معاویه به عنوان فردی که حتی حکم تیمم را نمی داند و در برابرش علی(ع) دانشی بیش از همه دانشمندان زمانه خود و آینده دارد.

جهل جامعه جهانی، وارونه نشان دادن حق است

وی جهل زمانه کنونی را حمایت غرب ازقمه زن ها دانست و ابراز داشت: جهان از اسلام چیزی را می بیند که حقیقت این دین نیست. در این وادی برادری و برابری نژادها و ادیان مختلف در پیاده روی اربعین نشان داده نمی شود؛ اما قمه زنی مشتی انسان که با نام عشق بر حسین(ع) به خود آسیب می رسانند به عنوان شیعه محب علی(ع) مدام نمایش داده می شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image