یک کارشناس مسائل خانواده در همایشی با موضوع " نقش والدین در ازدواج موفق فرزندان" ضمن اشاره به نقش ازدواج در تحقق ارامش و امنیت روانی فرزندان، از والدین جوانان خواست به تسهیل ازدواج فرزندانشان کمک کنند.
به گزارش روابط عمومی ستاد ازدواج دانشجویی استان خراسان رضوی، حمید صادقیان که در جمع والدین دانشجویان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مشهد سخن می گفت، بر پیشگام شدن خانواده ها در فراهم ساختن زمینهی ازدواجی" بهنگام، آگاهانه، آسان و پایدار " برای فرزندان تاکید کرد و گفت: با توجه به تغییرات اجتماعی - فرهنگی جامعه و دسترسی گستردهی جوانان به فضاهای رسانه ای، چالش های متعددی از جمله بلوغ زودرس جنسی متوجه فرزندان ماست که یکی از اقدامات پیشگیرانه در این خصوص می تواند فراهم ساختن زمینه ازدواج برای آنان باشد.
وی از نقش موثر خانواده ها در سه مرحلهی " پیش از ازدواج، هنگامه ی ازدواج و پس از ازدواج فرزندان " نیز یاد کرد و گفت: جوانان باید پیش از اقدام به ازدواج با چرایی و فلسفه این امر آشنا شوند و مهمترین اهداف آن را که همانا « رسیدن به آرامش، حفظ دین، تکامل و بقای نسل، ارضاء غریزه جنسی، تکریم شخصیت، مسئولیت پذیری، اجتماعی شدن و...» است، بشناسند و در این آگاهی بخشی نقش والدین میتواند بسیار کمک کننده باشد.
صادقیان افزود: در مرحله دوم که زمان " همسرگزینی" است، فرزندان انتخاب خود را بر پایه یکی از پنج سبک « احساسی، مطیعانه، اخلاقی، اجتنابی و عقلانی» انجام میدهند و در این بین تنها انتخاب عقلانی است که علاوه بر تامین توأمان رضایت فرزند و خانواده ، پایداری زندگی مشترک را هم تا حدود زیادی تضمین میکند؛ در دیگر سبک ها اغلب رضایت فرد یا خانواده او بی پاسخ می ماند.
این کارشناس و مشاور خانواده در ادامه، به معیارهای انتخاب همسر اشاره کرد و گفت: هر چند موضوع ملاک های همسرگزینی، در فرهنگ های گوناگون به شکلی متفاوت مطرح می شود اما بصورت کلی می توان فاکتورهایی همچون اخلاق، دین، شغل و درآمد، تحصیلات، سن و ظاهر را به عنوان موارد مهم و مشترک در بین همه جوامع برشمرد.
وی به این نکته مهم نیز اشاره کرد که در دنیای رسانهای امروز فردگرایی، لذت جویی، سنت ستیزی و مواردی از این دست، با جذابیتهایی متعدد در حال ارایه به جوانان است و چنانچه هدف این رسانه ها برای آنان تبیین نشود، دنباله رو الگوهایی خواهند بود که نتایج آن قطعا بر کاهش ازدواج و افزایش میزان طلاق در جامعه تاثیر خواهد داشت.
پیش از آغاز این جلسه، حجت الاسلام مجیدی مدیر ستاد ازدواج دانشجویی استان خراسان رضوی در سخنانی کوتاه به فعالیتهای این ستاد در سالهای اخیر اشاره و با بیان اینکه هم اکنون بیش از ده هزار زوج دانشجو از برنامه های این ستاد بهره می گیرند، افزود: در راستای خدمت رسانی هر چه بیشتر به دانشجویان، مرکز همسان گزینی خشت اول در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأسیس و آغاز به کار نموده که امیدواریم فعالیتهای آن همسو با شعار ستاد ازدواج دانشجویی استان ( ازدواج اگاهانه، آسان و بهنگام )، بتواند به تشکیل یک زندگی پایدار برای جوانان منجر شود.
گفتنی است، این همایش ویژه والدین دانشجویان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مشهد و با هماهنگی ستاد ازدواج دانشجویی استان خراسان رضوی ، شامگاه نوزدهم بهمن ماه در محل دانشگاه صنعتی سجاد برگزار شد.