معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال گذشته موفق به راه اندازی کلینیک ویژه روان درمانی شد و به دنبال پایش برنامه عملیاتی خود در زمان بندی مشخص در سال آینده می باشد.
به گزارش وب دا؛ معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی سال های گذشته تلاش داشته است؛ تا در حوزه فرهنگی به تغییر نگرش دست بزند.مهمترین شعار این معاونت در این حوزه بر محور،اخلاق و قانون استوار بوده است تا در حوزه های فرهنگی از بی انضباطی و بی نظمی دور شود.
معاونت فرهنگی و دانشجویی، دوری از اجرای ایده های موقت و احساسی در این معاونت را دنبال و تلاش دارد پس از بسترسازی فرهنگی با اخلاق و قانون برنامه های خود را جلو ببرد.
ایجاد فضای باز و ضابطه مند در حوزه فعالیت های مدیریت فرهنگی و دانشجویی نیز یکی از مهمترین اقدامات این معاونت طی سال های گذشته می باشد.
معاونت فرهنگی و دانشجویی فعالیت هیات نظارت در حوزه تشکل های دانشجویی را در دانشگاه احیاء و با رسیدن به کمترین سطح تخلفات دانشجویی در تشکل های خود طی چهار سال گذشته به دنبال ایجاد هیات منصفه جهت رسیدگی به تخلفات احتمالی است.
این معاونت در نظر دارد تا هیات منصفه تشکل های دانشجویی را در دو ماه آینده متشکل از پنج عضو (دو عضو دانشجویی منتخب شورای فرهنگی، عضو هیات علمی منتخب شورای فرهنگی، یک عضو از شورای فرهنگی، یک عضو هیات علمی منتخب شورای دانشگاه و یک عضو علی البدل) ایجاد کند.
این حوزه به دنبال ایجاد انضباط فرهنگی در شورای فرهنگی می باشد و با ارتقای سطح مطالبات خود در حوزه هیات نظارت و شورای فرهنگی اقدام به برگزاری ماهانه یک جلسه در این خصوص کرده است.
در این معاونت چهار تشکل دانشجویی با دیدگاه های مختلف فعال می باشد و تلاش در راستای ایجاد انضباط قانونی جهت رشد فعالیت های تشکل های دانشجویی دارد.
نشریات دانشجویی نیز در این معاونت به 55 نشریه افزایش پیدا کرده است و دانشجویان موفق شده اند طی سال گذشته با تیراژی بیش از 11 هزار به بیان دیدگاه های خود بپردازند.
این معاونت مشارکت 56 استاد، شش هزار و 275 کارمند و 648 دانشجو را در جشنواره قرآن و عترت در سال گذشته داشته است.
این معاونت در حوزه خوابگاهی به نیازهای 100 درصدی متقاضیان خوابگاه پاسخ داده است؛ اما همچنان با کمبود فضای خوابگاهی روبه رو می باشد.
معاونت فرهنگی و دانشجویی علی رغم کمبود فضای خوابگاهی، به نیاز دانشجویان تحصیلات تکمیلی در خصوص فضای خوابگاهی پاسخ مثبت داده و اکنون دانشجویی در صف انتظار خوابگاه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد دیده نمی شود.
بازپس گرفتن فضاهای خوابگاهی در دست فعالیت های متفرقه، همکاری دانشجویان خوابگاهی و استفاده از فضاهای عمومی جهت اسکان دانشجویان؛ مقدمات موفقیت در پوشش کامل متقاضیان خوابگاهی این معاونت را به دنبال داشته است.
از برنامه های آینده این معاونت می توان به ساخت خوابگاه جدید دانشگاه اشاره کرد؛ که در صورت حمایت مسئولان دانشگاه و همکاری شهرداری مشهد در بازپس دادن هزینه زمین وقفی دانشگاه در چهار راه گلستان به نتیجه می رسد.
بازگرداندن خوابگاه متاهلی 50 سوئیتی دانشگاه به دانشجویان متاهل، پس از ساخت خوابگاه جدید نیز از دیگر برنامه های آینده معاونت فرهنگی و دانشجویی می باشد.
مساحت مفید کل فضای خوابگاهی دانشگاه 24 هزار و 193 متر مربع می باشد؛ که دو هزار و 244 دانشجو ( هزار و 300 دختر و 956 پسر) را تحت پوشش قرار داده است.
یکی از ابتکاری ترین فعالیت های این معاونت، افزایش منوی غذایی دانشجویان با وجود بودجه محدود به سه منو است.
این ابتکار با دادن فرصت انتخاب به دانشجو با مناسب نشان دادن خدمات رفاهی دانشگاه؛ موجب افزایش رضایت مندی دانشجویان شده است.
این معاونت با مجهز کردن آشپزخانه ها و خط توزیع غذای دانشجویی به دوربین های نظارتی علاوه بر نظارت بر عملکرد پرسنل، در جریان شکایات و ابراز نارضایتی های دانشجویان نیز قرار می گیرد.
معاونت فرهنگی و دانشجویی در تابستان سال جاری با مساعدت هیات رئیسه موفق به بازسازی محیط آشپزخانه سلف و رفع فرسودگی های آن شد و توانست به بازسازی دو خوابگاه دانشجویی خود دست بزند.
این موفقیت طی دو ماه در فصل تابستان به همت پرسنل معاونت فرهنگی انجام و تحول بسیار خوبی در فضای خوابگاهی و سلفی همراه با ارتقای سطح خدمات را به دنبال داشته است.
معاونت فرهنگی و دانشجویی در اردیبهشت ماه سال آینده، انتخابات شورای صنفی را به دنبال دارد و با بالا بردن مشارکت دانشجویان به دنبال انتخاب نمایندگان واقعی تر از متن دانشجویان می باشد.
این معاونت در حوزه تربیت بدنی بر ارتقای برنامه های ورزشی با مشارکت کارکنان اعضای هیات علمی تاکید دارد و در تلاش است تا با ارتقای فعالیت های بدنی اساتید، اعضای هیات علمی و دانشجویان موجبات ارتقای سلامت مجموعه دانشگاه را ایجاد کند.
تغییر نگرش در حوزه مرکز مشاوره از اقدامات مهم این معاونت در سال گذشته به شمار می رود؛ به نحوی که ارتباط مستحکمی میان حوزه مشاوره و گروه روانپزشکی دانشگاه ایجاد شده است.
بر این اساس یکی از اعضای هیات علمی گروه روانپزشکی دانشگاه به عنوان مسئول مرکز مشاوره این معاونت به دنبال ایجاد نگرش جدیدی در بحث روانشناسی، روانپزشکی و روان درمانی می باشد.
معاونت فرهنگی و دانشجویی موفق به راه اندازی کلینیک ویژه روان درمانی در نبش کوهسنگی یک شده؛ که علاوه بر دانشجویان به سایر متقاضیان خود در حوزه مشکلات روانی پاسخ و پوشش کامل مشاوره ای دانشجویان را به دنبال داشته است.
طی سال 95 ، هفت هزار و 633 نفر از خدمات مشاوره ای و سلامت روان بهره برده اند؛ که این آمار طی شش ماه نخست سال 96 حدود هزار و 542 نفر می باشد.
این معاونت موفق شده است تحقیقات و مطالعات مستندی را بر مسائل روانشناختی دانشجویان انجام داده و در آینده نزدیک این مهم را در اختیار علاقمندان قرار دهد.
از دیگر رویکردهای مشترک در این معاونت با شورای انضباطی؛ می توان به کاهش بسیاری از مسائلی که به عنوان تخلف ارتباطی دانشجویان شناخته می شود اشاره کرد.
این معاونت در تلاش است تا این گونه مشکلات را با تعیین رفتاری حل کرده و با ایجاد همکاری، موفق به کاهش برخوردهای انضباطی از این دست شود.
معاونت فرهنگی و دانشجویی بر این اساس در شورای تجدید نظر انضباطی؛ عضوی از اعضای هیات علمی روان پزشک را قرار داده است تا با شناسایی مشکلات دانشجویان در زمینه های فوق، به حل واقعی مشکل دست پیدا کنند.
یکی از اقدامات این معاونت در سال آینده؛ گسترش حوزه روابط عمومی است و با در اختیار داشتن روابط عمومی مستقل به دنبال ایجاد زمینه سازی فرهنگی در راستای برنامه های خود می باشد.
پایش برنامه عملیاتی همراه با ارائه برنامه عملیاتی هر واحد در زمان بندی مشخص از برنامه های معاونت فرهنگی و دانشجویی در سال آینده است.
این معاونت با سوق دادن برنامه های فرهنگی به سمت برنامه های دانشجویی، تلاش دارد تا حوزه های فرهنگی را به عنوان پشتیبانی برای فعالیت های دانشجویی به کار گیرد.
ارتقای فعالیت فرهنگی اعضای هیات علمی، اساتید و کارمندان، ارائه خدمات رفاهی کیفی همراه با کاهش هزینه ها و به نتیجه رساندن مطالعه مقدماتی تغذیه از برنامه های آتی این معاونت می باشد.
این معاونت بر اساس دو مصوبه هیات امنای دانشگاه به دنبال خودگردان کردن مرکز رفاهی در سلف مرکزی و مجموعه آبی خود طی سال جدید است؛ تا منابع درآمدی خوبی را برای دانشگاه ایجاد کند.
تعداد کل دانشجویان شرکت کننده در مسابقات سراسری و درون دانشگاهی در سال 95 حدود 405 نفر است و این معاونت موفق به کسب 10 مدال در مسابقات سراسری دانشجویان در سال 95 و همین تعداد در شش ماهه نخست سال 96 شده است.