یک کارشناس حوزه رسانه در همایش ویژه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به فرصت ها و تهدیدهای موجود در فضای مجازی بر ضرورت فراگیری مهارتهای لازم جهت ارتقاء ضریب امنیت کاربران و نیز نظارت جدی والدین بر فعالیتهای مجازی فرزندان در این فضا تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نخستین همایش از مجموعه همایش های شانزدهمین جشنواره خانواده قرآنی شب گذشته با موضوع " سبک زندگی قرآنی در فضای مجازی" برگزار شد.
در این همایش حسین مدّبر عزیزی، از کارشناسان حوزه رسانه به اهمیت ارتباطات رسانه ای و نقش آن در پیشرفت کشور ها در عرصه های مختلف اقتصادی، سیاسی، علمی و... اشاره کرد و با انتقاد از پایین بودن سطح سواد رسانه ای در کشور، این امر را زمینه ساز سوء استفاده های مختلف و بروز ناهنجاریهای اخلاقی و رفتاری در جامعه دانست.
وی با اشاره به جایگاه مهم والدین در کنترل فعالیتهای مجازی فرزندان تاکید کرد: شکاف اطلاعاتی موجود در بین والدین و فرزندان سبب شده که خانواده ها در برابر هجمه شبکه های اطلاعاتی در یک دهه اخیر بشدت اسیب پذیر باشند و نقش نظارتی والدین بواسطه سواد اطلاعاتی کم آنان از فضای رسانه ای بشدت کمرنگ و حتی بی اثر گردد.
این کارشناس حوزه رسانه همچنین با بیان اینکه " توجه به قوانین، آشنایی با دستورالعمل های امکانات در فضای مجازی و بازیهای کامپیوتری" امروزه باید جزئی از سواد خانواده ها باشد افزود: بیش از 15 سال است که فضای مجازی در کشور ما مطرح شده و در تمام ابعاد زندگی افراد رسوخ کرده است. در تمام این سال ها، پیوست فرهنگی در ارتباط با این فضا نوشته نشده و اگر هم نوشته شده خیلی جدی نیست. مقام معظم رهبری بارها در ارتباط با این قضیه هشداد دادند و فرمودند: هر ابزار رسانه ای که می خواهید استفاده کنید، باید نوعی پیوست فرهنگی برای آن نوشته شود، با این حال در این قضیه سهل انگاری هایی صورت گرفته است.
وی در همین خصوص اضافه کرد: متولیان امر باید در مرحله اول خانواده ها را آماده کنند و به آنان چارچوب های این بازی ها را آموزش دهند و دقیقاً به خانواده ها بگویند بازی مورد نظر برای فرزندانشان تا چه حدی برای او لازم است زیرا اغلب این بازی ها علاوه بر اینکه محدودیت سنی دارند، در مواردی به عنوان بازی های ممنوع نیز محسوب می شوند مثل بازی های " جی تی آی " که یک بازی جنسی است و در خیلی از کشورها ورژن هایی از آن ممنوع است، اما در کشور ما همه نوع آن را داریم و در همه رده های سنی بازی می شود.
مدّبر عزیزی همچنین تاکید کرد: جامعه ما برای اینکه بتواند در ارتباط با بحث بازی ها و شبکه های اجتماعی رویکرد مناسبی داشته باشد، حتماً باید چارچوب های درست آن را به مردم آموزش دهد و در واقع اگر ما ابزارشناسی درستی داشته باشیم می توانیم برخورد خوبی با ابزارهای رسانه ای داشته باشیم.