در نشست اعضای ستاد ازدواج دانشجویی با کارشناسان و رابطین فرهنگی دانشگاه های استان خراسان رضوی، روند برنامه ریزیهای مالی اردو های فرهنگی- آموزشی زوجین دانشجو بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در ابتدای این نشست مدیر ستاد ازدواج دانشجویی استان ضمن قدردانی از همکاری رابطین فرهنگی دانشگاه ها با این ستاد در سال های گذشته، از آنان به عنوان سفیران فرهنگ ازدواج در دانشگاه ها یاد و فعالیتهای آنان را در زمرهی نیکوترین وساطت ها در جهت بنا نهادن ساختار امن و مقدس خانواده دانست و افزود: موضوع ازدواج از جمله اتفاقات مهم فرهنگی و دینی است که قرآن کریم و روایات دینی آثار معنوی بسیاری را در خصوص آن برشمرده اند و کسانی که در تحقق این اتفاق مهم به هر نحوی سهیم باشند، از اجر و پاداش آن برخوردار خواهند شد.
دکتر طباطبایی، مشکلات اقتصادی موجود در کشور و کاهش سطح درآمدی خانواده ها را از جمله چالش های اساسی در مسیر ازدواج جوانان دانست و در عین حال تاکید کرد: بخش عمده این مشکلات فرهنگی است و حاصل انتخاب یک سبک زندگی غلط و مصرف گراست که تجمل را بدون تغییر در سطح رفاه خانواده ها افزایش داده است.
وی با مقایسهی تعریف شاخص های توسعه یافتگی در کشورهای پیشرفته و کشور ایران گفت: درکشورهای پیشرفته خانواده ها برخورداری از سطح رفاه بیشتر را ملاک توسعه و تمدن می دانند در حالی که ملاک خانواده ایرانی افزایش تجملات و خرید لوازمی است که غالبا جنبه مصرفی هم ندارند.
دکتر طباطبایی، توجه به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر قرار گرفتن کشور در شرایط جنگ اقتصادی را هم یادآور شد و تاکید کرد: اصلاح سبک زندگی و فرهنگ مصرفی در بین خانواده ها، یکی از مهمترین ابزارهای مقابله در این جنگ اقتصادی است و پیشگام شدن هر یک از ما به عنوان عضوی از ساختار کلان اجتماعی می تواند در اصلاح این فرهنگ ناصحیح، مهم و کمک کننده باشد.
در ادامه این نشست، دبیر ستاد ازدواج دانشجویی استان به ارائه گزارشی از روند برگزاری اردوهای فرهنگی- تفریحی در سال گذشته پرداخت و با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده در خصوص اردوهای سال جاری گفت: با توجه به محدودیت زمانی و نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، سفرها از 15فروردین آغاز می شود و تا 15اردیبهشت در قالب 8 کاروان، با ظرفیت حدود 100 زوج در هر کاروان ادامه خواهد داشت و همچون سال های گذشته هر زوج به مدت سه روز در مجتمع فرهنگی- رفاهی گهر باران ساری از خدمات آموزشی- فرهنگی و تفریحی برخوردار خواهند شد.
رحمان پور در خصوص اعتبارات مالی این سفرها هم گفت: طبق سنوات گذشته هزینه های اسکان، تغذیه، آموزش، اساتید و برنامه های فرهنگی به عهده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها (مفاد) می باشد و هزینه ایاب و ذهاب نیز به صورت مشترک از دانشگاه های مربوطه و دانشجویان آنان ( ۵۰درصد دانشگاه و ۵۰ درصد دانشجو) اخذ خواهد شد.
وی همچنین یادآور شد؛ در سال جاری با تدبیری که از سوی ستاد ازدواج دانشجویی استان اتخاذ و با همکاری سازمان مفاد محقق شد، حدود 500 زوج دانشجوی مشهدی طی 10 دوره ( با ظرفیت 50 زوج دانشجو در هر دوره ) از کارگاه های آموزشی و غذای متبرک حرم مطهر که در بیست و دومین دوره طرح ملی همسفر تا بهشت پیش بینی شده بود، بهره مند شدند.
در ادامه، اعضای حاضر در جلسه ضمن اعلام موافقت با بندهای مطرح شده در خصوص شرایط مالی اردوها، نظرات و دیدگاه های خود را در خصوص نحوه برگزاری اردوهای فرهنگی_ آموزشی بیان داشتند.