دانشگاه‌ها محیط آموزشی و پرورشی سطح بالا هستند و دانشجویان به عنوان پیام‌گیران و پیام‌بران عرصه‌ی دانش و سلامت و سرآمدان نخبگان جامعه، باید شأن و منزلت این محیط‌ها را محافظت نموده و به عنوان شهروندانی با فرهنگ و متعالی، در رعایت قوانین و مقررات انضباطی محیط فعالیت و زندگی خود، پیشگام جامعه باشند.

در نظامی که مفتخر به داشتن الگوی حکومتی مبتنی بر دین و اخلاق است، شأن دانشگاهی و علمی، بیش از دیگر نظام‌های حکومتی و سیاسی دنیا، خود را نمایان می‌سازد. اگر در کشور اسلامی ما که در حال حاضر، الگوی کشورهای اسلامی در خاورمیانه و حتی جهان مطرح شده است، الگوهای رفتاری و اخلاقی در بین کسانی که در دانشگاه تردد، تحصیل یا کار می‌کنند به درستی کار کند و در نهایت، دانشجویان، کارکنان و استادان این مراکز، افرادی فرهیخته، اخلاق‌مدار، فرهنگی، متواضع، دارای معرفت دینی و متخلق به الگوهای اخلاقی باشند، این امر می‌تواند کشور ما را در زمره‌ی ممالکی قرار دهد که تلاش می‌کنند موازین زندگی اجتماعی مبتنی بر دین و اخلاق را توسعه دهند و از این رهگذر، افتخاری بر افتخارات این نظام مقدس، بیفزایند.

بر خلاف تصور عمومی و حتی برخی دانشجویان که از مقررات پوشش حرفه ای دانشگاهی انتقاد می‌کنند و یا آن را محدودیت می‌دانند، دانش‌پژوهان دانشگاه‌های سایر کشورها نیز مقررات ویژه‌ای برای پوشش دارند و تقریبا در تمام دانشگاه‌های معروف دنیا،‌ همه ساله، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی مشابه آنچه در دانشگاه‌های ما تبیین و ابلاغ شده، صادر می‌گردد و شیوه‌های پوشش این کشورها در سطح مدارس، دبیرستان‌ها، کالج‌ها و دانشگاه‌ها کاملا تعیین شده و منضبط می‌باشد و نظارت بر آنها نیز به طور مستمر انجام می شود.

اما در کشور ما موضوع پوشش مناسب در دانشگاه، علاوه بر جایگاه فرهنگی در توسعه‌ی اجتماعی، یک منظر و خاستگاه مهم‌تر دارد و آن این است که اساس و بنیان آن از معارف دینی گرفته شده و فلسفه‌ی وجود آن، تأکید بر نظام‌مندی فرهنگ اجتماعی و بلندنظری شهروندان در رعایت شئونات فرهنگی جامعه می‌باشد.

در ذیل این یادداشت، پیوند نمونه‌هایی از نحوه‌ی پوشش در چند دانشگاه در امریکا، افریقا و اروپا ارائه شده است و البته با یک جستجوی ساده در اینترنت، می‌توان صدها دانشگاه و موسسه‌ی آموزش عالی در جهان و کشورهای غربی را یافت که همگی الگوی خاصی برای پوشش دانشجویان و استادان تعیین می‌کنند که با تسامح از برخی جزئیات، تقریبا همه‌ی آنها الگوهای مشابهی در پوشش دارند.

دانشگاه، محل تعلیم و تزکیه است و همه‌ی کسانی که وارد این محیط مقدس می‌شوند با انگیزه‌ی کسب علم و دانش و نیز تربیت نفس و بالا بردن سطح شناخت و معرفت انسانی و اجتماعی به این محیط پای می‌گذارند.

هدف دانشجویان و البته سایر ساکنان محیط مقدس دانشگاه، کسب دانش و معرفت و در نهایت، خودسازی مادی، فرهنگی، علمی و معنوی برای خدمت به همنوعان است. این هدف، در دانشگاه‌ علوم پزشکی مشهد که دو ویژگی خاص را در خود دارد (یکی عمومی و دیگری اختصاصی) به گونه‌ای بارزتر بروز و ظهور می‌یابد.

نخست آنکه، دانشگاه‌های علوم پزشکی به طور عام، پذیرای دانشجویان و جوانانی است که از ابتدا به عشق خدمت به جامعه و کمک به حفظ و ارتقای سلامت و تندرستی مردم وارد این محیط می‌شوند و حساب خود را از سایر جویندگان دانش، تا حدودی جدا می‌کنند. شهروندان نیز به همین دلیل، نگاهی بسیار فرهنگی‌تر و متشخصانه‌تر به قشر دانشجو و استاد رشته‌ی پزشکی دارند و حتی رفتار و سلوک مردم عادی با کارکنان بخش‌های خدماتی و اداری دانشگاه هم که تا حدودی از این حیث متفاوت می‌باشند به جز سایرین است. این امر نشان دهنده‌ی قداست و پاکیزگی محیط دانشگاه علوم پزشکی در نزد عموم افراد جامعه است که البته می‌باید توسط دانشجویان عزیز، استادان محترم و کارکنان پرتلاش این مرکز، همواره محفوظ بماند.

نکته‌ی دوم اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، یک ویژگی خاص هم دارد و آن همجواری با مضجع شریف آقا علی‌بن موسی الرضا(ع) است که در نزد تمام شیعیان عالم و همه‌ی مسلمانان جهان، جایگاهی ویژه و قداستی بسیار دارد. لذا ساکنین، زائرین و مجاورین این حرم مقدس، از نظر فرهنگی و معرفتی، هم شأن ویژه و شایسته‌ای در نزد سایر مردم کشور و جهان دارند و هم اینکه وظیفه‌ای سنگین‌تر از آنها بر عهده‌شان است.

بی‌تردید، انتخاب رشته‌ی علوم پزشکی در شهر مقدس مشهد، با آگاهی و آزادی کامل صورت گرفته و دانشجویان عزیز در کمال اراده و اختیار این مکان مقدس را برای تحصیل دانش پزشکی و علوم وابسته انتخاب کرده‌اند.

لذا با دانستن موارد فوق و با عنایت به اینکه دانشجویان پزشکی، برگزیدگان و نخبگان هر جامعه‌ای هستند و مردم به آنها به چشم بهترین‌ و پاک‌ترین‌ جوانان کشور می‌نگرند این عزیزان باید شأن و جایگاه خود را بشدت محافظت کنند و در این مسیر، بی‌تردید آنچه مردم در نگاه نخست، متوجه آن می‌شوند همانا ظاهر افراد و پوشش آنهاست.

مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تبعیت از قوانین و مقررات مصوب دولت و وزارت بهداشت و درمان و نیز با الگوپذیری از حیات طیبه‌ی ائمه‌ی اطهار و بویژه امام مهربانی‌ها، حضرت رضا(ع)، آیین‌نامه‌ی پوشش دانشجویان و کارکنان در محیط دانشگاه را ابلاغ نموده و انتظار دارد دانشجویان عزیز ضمن احترام به همنوعان و حفظ قداست محیط علمی آموزشی دانشگاه، حرمت مشهد الرضا(ع) را نیز پاس داشته و مقررات دانشگاه در زمینه‌ی پوشش و حجاب و عفاف را به طور کامل رعایت نمایند تا دانشگاه، به محیطی امن و آرام برای تحصیل و کسب دانش تبدیل گردد.

 

http://www.hamptonu.edu/student_life/dresscode.cfm

https://www.quora.com/How-should-I-dress-while-going-to-college

https://www.universityworldnews.com/post.php?story=2017103108374542

https://www.insider.com/school-dress-code-violations-2018-9#a-17-year-old-said-she-was-told-to-put-band-aids-on-her-breasts-while-wearing-a-long-sleeved-t-shirt-after-school-officials-claimed-her-nipples-were-distracting-male-students-2

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image