نخستین همایش از مجموعه همایش های هشتمين جشنواره مسیر خوشبختی در بخش مجردین، یکم اسفندماه به همت ستاد ازدواج دانشجویی استان در تالار رازی دانشکده بهداشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر بانکی پور در جمع دانشجویان مجرد دانشگاه های استان خراسان رضوی گفت: در بحث ازدواج معیارهای مختلفی مطرح می شود، اما آنچه به عنوان یک معیار مهم و مشترک باید در انتخاب همه افراد مورد توجه قرار گیرد، موضوع " کفویت و همتایی " افراد است.
دراین همایش دکتر امیرحسین بانکی پور ضمن بیان مقدمه ای در خصوص فلسفه ازدواج و اهداف آن از نگاه دین گفت: قرآن کریم در آیات مختلفی و از جمله آیه 21 سوره مبارکه روم، مهمترین هدف ازدواج را رسیدن به آرامش عنوان می کند؛ آرامشی که از دل آن می توان اهداف دیگری را در زندگی مشترک ترسیم و دنبال کرد، اما سوال اینجاست که چه نوع انتخابی می تواند تضمین کننده این آرامش باشد و اساساً چه ملاک و معیارهایی در تحقق این مهم اثرگذارند؟
وی افزود: یکی از مهمترین فاکتورهایی که می تواند ما را در مسیر انتخابی درست و آرامش بخش قرار دهد توجه به کفویت و همتابودن است؛ همتایی به این معنا که هر موضوعی، دغدغه ذهنی و مساله اصلی زندگی ماست در زندگی فرد مقابل نیز مهم و پررنگ باشد مثلا در بحث اعتقادات دینی و تفکرات فرهنگی چنانچه چارچوب ها و خط قرمزهایی در زندگی شخصی ما تعریف شده در زندگی فرد مقابل هم وجود داشته باشد و یا دست کم قبل از ازدواج این چارچوب ها و خط قرمزها را بشناسد و نسبت به پذیرش آنها اعلام آمادگی کند یا در بحث اقتصادی ممکن است فرد مقابل ما از توانمندی مالی بسیارخوبی برخوردار باشد اما فرهنگ هزینه کرد، در خانواده او متفاوت از خانواده ما باشد؛ یعنی علیرغم داشتن شرایط مالی خوب، بسیاری از هزینه ها را غیرضروری و نامعقول تلقی کرده و حاضر به خرج کردن نباشد در این صورت چنانچه نیت ما از ازدواج برخورداری از یک زندگی مجلل و مرفه باشد قطعا انتخاب خود را شکست خورده دیده و حتی نسبت به ادامه چنین زندگی احساس تردید خواهیم داشت، پس بنابراین باید سعی کنیم در مرحله انتخاب، تا حد ممکن دغدغه های ذهنی و مسائل اصلی طرف مقابل را بشناسیم و آنها رابا موضوعاتی که در زندگی خود مهم و محوری می دانیم مورد قیاس و بررسی قرار دهیم.
نویسنده کتاب مطلع مهر، اهمیت و ضرورت توجه به بحث اخلاق در فرایند انتخاب همسر را نیز یادآور شد و گفت: از آنجا که ویژگی های خُلقی همسران تاثیری مستقیم بر میزان آرامش آنان در زندگی مشترک دارد، لازم است که پیش از ازدواج خصلت های اخلاقی هر دو نفر و بویژه میزان پایداری هیجاناتشان مورد بررسی قرار گیرد؛ چرا که ناپایداری های هیجانی رابطه مستقیمی با میزان رضایتمندی زوجین از زندگی مشترک دارد و هرچه ناهنجاری های اخلاقی در خانواده افزایش یابد میزان رضایت زوجین از زندگی مشترک نیز کاهش خواهد یافت.
دکتر بانکی پور در بخش پرسش و پاسخ با دانشجویان نیز گفت: رابطه های پیش از ازدواج نباید دور از چشم خانواده ها و بصورت پنهانی صورت بگیرد، والدین حق دارند که در جریان ارتباطات فرزندانشان باشند و قبل از آنکه وابستگی عاطفی بین دختر و پسر عمیق شود، امکان این پیوند را بررسی کنند. در این صورت چنانچه مانع و مشکلی در مسیر ازدواج آنان باشد و پیوندی صورت نگیرد، دختر و پسر با ضربه های روحی کمتری از یکدیگر جدا خواهند شد.
هشتمین جشنواره مسیر خوشبختی، شامل همایش ها و کارگاه های آموزشی متعددی است که با مشارکت دانشگاه های استان و با حضور اساتید مجرب طی ماه های بهمن و اسفند سال جاری برگزار می شود. دانشجویان مجرد برای اطلاع و شرکت در این جلسات آموزشی رایگان می توانند به کانال @mojarad _taranomدر پیام رسان های سروش و تلگرام مراجعه نمایند.