استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه در شب قدر موانع استجابت دعا برداشته میشود، گفت: شب قدر شب جوانهزدن اُمید بوده و در چنین شبی نااُمیدی وجود ندارد.
به گزارش وب دا، حجتالاسلام فیض آبادی در مراسم احیاء سومین شب قدر، اظهار کرد: شب قدر فرصتی ویژه برای خودسازی و خودشناسی است، در این شب باید دعا و استغفار کرده و باید بهگونهای عمل کنیم که همانگونه با دست خالی آمدهایم نباشیم و با دست خالی بازنگردیم.
وی افزود: هرچهقدر که در شب قدر با معرفتتر ظاهر شویم به همان میزان ریزش رحمت الهی را برای خویش شاهد خواهیم بود، معتقدیم که شب قدر شب بیدار ماندن نبوده و نیست، بلکه شب بیدار شدن بوده و هست و به واقع شب قدر برتر از هزار ماه است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه شب قدر، شب تجلی اسماء الهی بر عالم و آدم است، خاطرنشان کرد: شب قدر، شب نزول فرشتگان رحمت به حجت بالغه الهی، امام زمان(عج) است و در چنین شب عظیمی باید بهگونهای توشه یک ساله خود را کسب کنیم و بتوانیم تا شب قدر سال آینده ایمن بوده و در مقابل لغزشها نلرزیده و نهراسیم.
حجتالاسلام فیض آبادی تصریح کرد: حضرت علی(ع) با درجه بالا و کمال کاملی که دارند میفرمایند ما بهسوی یک ابدیت و یک بینهایت در سیر و سلوک هستیم، همه ما از خداییم و همه به سوی او باز میگردیم (اِنّا لله وَ اِنّا اِلَیهِ الرّاجِعُون)؛ هر لحظه و هر گزینشی بازتابی در لحظه مرگ دارد، ما با راه سختی مواجه هستیم و اگر توشه شب قدرمان خالی باشد نه تنها هیچ آمادگی برای شب اول قبر نداریم، بلکه این سختی بیشتر میشود و طبیعی است که بر خود لرزیده و خوف و وحشت سر تا پای مارا فرا میگیرد.
وی بیان کرد: امام سجاد(ع) که به سیدالساجدین مشهور هستند و بزرگترین سختیها همچون واقعه کربلا را از نزدیک مشاهده کردند به خداوند متعال عرضه میدارند بهسوی تو پناه میبرم و باوجود آن جایگاه والا و بزرگی که دارند از خالق خویش میخواهند که از سختیها بهدور باشند؛ پس وقتی که امام همام اینگونه سخن میگوید، وضعیت ما کاملاً مشخص است و باید مراقب باشیم در برابر نفس خود مغلوب نشویم.
استاد حوزه و دانشگاه با ذکر این نکته که شیطان در هر لحظه در کنار ماست و باید مراقب باشیم که اسیر طعمههایش نشویم، تأکید کرد: انسان راه و توشه سختی در گردنههای پیشرو دارد و یک فرد آگاه از شبهای با عظمتی همچون شب قدر بهترین استفاده را میکند و با پناه بردن به خدا و 14 معصوم(ع) در مقابل مکر و حیله شیطانی دچار لغزش نمیشود و دست شیاطین و دشمنان نیز در شب قدر کوتاهتر از دیگر زمانها بوده و وقتی که دست به دعا برمیداریم از خدا میخواهیم این دست ناپاک را قطع کند.
حجتالاسلام فیض آبادی با تأکید بر اینکه در شب قدر موانع استجابت دعا برداشته میشود، گفت: خداوند منان در سوره مبارکه عصر بر لرزشها و لغزشها اشاره کرده و شب قدر بهترین فرصت برای رهایی از هر نوع لرزش و لغزش است؛ شب قدر شب جوانهزدن اُمید بوده و در چنین شبی نااُمیدی وجود ندارد و کسی که توشه و دستاورد درستی داشته باشد میتواند در شب قدر ضمن جبران کوتاهیها، توشه تمام عمر خویش را ببندد.
وی با ذکر این نکته هر قدمی که به سمت خدا برداریم تا 10 برابر آن حقتعالی به ما نزدیکتر میشود، افزود: وقتی به خدا توکل کنیم به مقصد و مقصود میرسیم و از آثار معنوی و ملکوتی آن نیز بهرهمند میشویم و طبق توصیه بزرگان دین اثربخشی عبادات جمعی همچون نماز جماعت، احیاء شب قدر، مناسک حج و غیره به مراتب بیشتر از عبادات فردی است؛ بیشک هر عمل خیری که انجام میدهیم به مدد فرشتگان الهی بوده و باید خدای خویش را شاکر باشیم که توانستهایم در پناه قرآن کریم ایمن در برابر آسیبها، بلاها و لغزشها باشیم.