مراسم گرامیداشت سالروز شهادت شهید مصطفی چمران با عنوان "چمران فکر ماندگار" با حضور جمعی از اعضای هیات علمی، مسئولان و خانواده معظم شاهد و ایثارگر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
تقویت روحیه خود باوری و توانمندی راه پیشرفت و توسعه کشور
به گزارش وب دا، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این مراسم با بیان اینکه باید به استعدادیابی، توانمندسازی، حمایت کامل و رفع موانع موجود بپردازیم تا نخبگان بهخوبی پرورش یابند اظهار کرد: ما میتوانیم با استفاده از ظرفیت جوانان گامهای بلند و ثمربخشی برداریم و بدانید اگر از اتکاء مطلق به نفت خارج شویم میتوانیم حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشیم.
دکتر محسن تفقدی با بیان اینکه توانمندی، اعتماد به نفس، خودباوری و عدم وابستگی 4 ویژگی شاخص شهید چمران بود، گفت: ما باید به استعدادیابی، توانمندسازی، حمایت کامل و رفع موانع موجود بپردازیم تا نخبگان بهخوبی پرورش یافته و اثربخش باشند و شروع این برنامه باید توسط آموزش و پرورش باشد.
چمرانهای امروز در لباسهای مختلف در حال خدمت به مردم هستند
رییس بنیاد شهید چمران در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره تمامی شهدای هشت سال دفاع مقدس و انقلاب اسلامی اظهارکرد: راه این شهید والامقام تا ابد ادامه دارد، و چمرانهای امروز در لباسهای مختلف در حال خدمت به مردم هستند و یکی از این گروهها مدافعان سلامت هستند.
مهدی چمران با بیان اینکه شهید چمران با اقدامات ارزنده خود یک جهش علمی در سراسر دنیا ایجاد کرد و اکثر دانشگاههای جهان از او میخواستند که جهت تحصیل و تدریس در دانشگاههای آنان حضور یابند، تاکید کرد: مصطفی مسئولیت انجمن دانشجویان ایرانی آمریکا را قبول کرد و سپس انجمنهای اسلامی دانشجویان ایرانی و دانشجویان مسلمان و نیز تشکلهای و مجموعههای مختلف دانشجویان ایرانی را تاسیس کرد.
وی با اشاره به اینکه شهید چمران پس از حوادث ۱۵ خرداد سال ۴۲ تصمیم به مبارزه در راه حفظ اسلام گرفت، بیان کرد: آیتالله طالقانی معرف مصطفی به جمال عبدالناصر بود و با حضور در مصر آموزشهای لازم را در سختترین شرایط ممکن به مدت دو سال فرا گرفت و سپس با حضور در نجف ضمن زیارت حرم مطهر امام علی(ع) با امام خمینی(ره) دیدار کرد و در اجرای برنامههایش طبق فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی اقدام کرد.
چمران گفت: شهید چمران به دستور امام خمینی(ره) به عنوان وزیر دفاع دولت موقت منصوب شد و پس از اتمام کار آن دولت به عنوان تنها وزیری بود که به فعالیت خود ادامه داد و بعدها به عنوان نماینده مردم در اولین دوره مجلس شورای اسلامی انتخاب شد.
برادر شهید چمران با ذکر این نکته که نام و یاد دکتر چمران تا ابد ادامه دارد، گفت: این راه با خدمات ارزنده گروههای مختلف جامعه همچون جامعه پزشکی ادامه یافته و چمرانهای امروز در لباسهای مختلف در حال خدمت به مردم هستند و یکی از این گروهها مدافعان سلامت هستند که جان خود را بهخطر میاندازند تا جان بیماران کرونایی حفظ شود.
علم و تقوا در تفکر خصوصیت بارز شهید چمران
دکتر جلیل توکلافشاری، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیز در این نشست اظهار کرد: بحث علم و تقوا به عینیت در تفکر و خصوصیات شهید چمران ماندگار شده است و اکنون نباید اجازه فرار مغزها را بدهیم و باید از سرمایههای علمیمان در داخل کشور بهرهمند شویم.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر مسعود ملکی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: امام راحل(ره) و مقام و معظم رهبری همواره بر ادامه راه تمامی شهیدان، از جمله شهدای شاخص همچون شهید چمران تأکید داشته و دارند.
وی تصریح کرد: جامعه دانشگاهی به عنوان جهادگران علمی جامعه باید بیش از پیش در عرصههای مختلف علمی و پژوهشی گام بردارند و در هر حوزه بهصورت تخصصی کار کنند و عملکردهایشان بهگونهای باشد که نتایج و ثمربخشیهای آن در عمل مشهود باشد.
همچنین دکتر علی رمضانی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این میزگرد تخصصی، عنوان کرد: در زمان جنگ تحمیلی با وجود وابستگی کامل ارتش پنجم جهان بودیم و اکنون با وجود تحریمهای ظالمانه در همان جایگاه و بدون هیچگونه وابستگی قرار داریم.
وی تأکید کرد: باید در حوزههای علمی و پژوهشی همچون عرصه نظامی بهخودکفایی کامل برسیم و با مستقل بودن کشور ضمن جلوگیری از فرار مغزها، بازارهای کار فراوان در حوزههای مختلف بهصورت تخصصی ایجاد کرد.