دانشجویان کلان منطقه 9آمایشی کشور موفق به کسب دو رتبه منتخب در نخستین جشنواره اشتراک گذاری تجربه های ارزشمند دانشجویان علوم پزشکی در تحقق پاسخگویی اجتماعی(آتا) شدند.
مدیرمرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه در گفتگو با وب دا اظهار کرد: دو جایگاه منتخب جشنواره "اتا" ، از کلان منطقه 9 آمایشی در محور ارتقاء سلامت به سید سعید مهدی زاده دانشجوی دانشکده دندان پزشکی مشهد با ارائه طرح "روی خط لبخند" و در محور ترجمان دانش به زبان مردم به ایده "رادیو سالمندان" از متینه خوشخو کاخکی دانشجوی دانشکده علوم پزشکی گناباد رسید.
دکتر جواد سرآبادانی خاطر نشان کرد: برای اولین بار در کشور جشنواره اشتراک گذاری تجربه های ارزشمند دانشجویان در تحقق پاسخگویی اجتماعی با عنوان جشنواره "آتا" با حضور دانشجویان صاحب تجربه یا فعالیت به صورت انفرادی یا گروهی به منظور استعدادیابی، افزایش حس اعتماد به نفس و شور و نشاط علمی دانشجویان و ترغیب ایشان برای توجه به جامعه در تاریخ 27 مهر ماه 99 در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران برگزار شد.
وی افزود: طرح روی خط لبخند یکی از ایده های منتخب هیات داوران از آقای سید مهدی مهدی زاده دانشجوی دندان پزشکی مشهد و سرگروه تیم دانشجویی، با هدف آموزش جهادی در مناطق محروم و رویکرد فرهنگ سازی بهداشت دهان و دندان، با استفاده از ابزار و خلاقیت های آموزشی، در این جشنواره شرکت و مورد توجه داوران واقع شد.
به گفته وی با توجه به استراتژی این طرح که در بعد گسترده طراحی و قابل اجرا است، تیم هایی از شهر های قم، زاهدان،رفسنجان، زابل، سمنان، زهک و هرمزگان خواستار همکاری و استفاده از این ایده شدند.
همچنین رادیو سالمندان ایده دیگری که توسط خانم متینه خوشخو دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری دانشکده علوم پزشکی گناباد به منظور پیشگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا و ارائه مطالب علمی و مفید برای سالمندان از طریق انتشار پادکست های علمی به زبان ساده و قابل فهم در فضای مجازی طراحی شده بود،توانست در این جشنواره منتخب شود.
مدیرمرکزمطالعات و توسعه آموزش پزشکی تصریح کرد این جشنواره به همت مدیریت امور نخبگان و دانشجویان استعداد درخشان وزارت بهداشت و دفاتر دانشگاهی آن اجرایی شده و در محورهای ارتقای سلامت( health
promotion) ، توجه به مفهوم سلامت و محیط(health and environment) ، سلامت یکپارچه( one health) ،توانمندسازی جامعه(community empowerment) ، ترجمان دانش به زبان مردم(knowledge translation) ، دانشگاه بدون مرز(board less university ) ، مشارکت در برنامه های کاهش آسیب(harm reduction) و مسئولیت پذیری در شرایط بحرانی، تجارب و ایده های دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور را دریافت کرد.
دکتر سرآبادانی خاطرنشان کرد، ارزیابی تجربیات ارسال شده به این جشنواره بر اساس معیارهای نوآوری و خلاقیت، اندازه جامعه هدف، قابلیت مدل سازی، رعایت اصول اخلاقی، تأثیرگذاری و اثربخشی، قابلیت توسعه و گسترش، علمی و قابل استناد بودن و میزان مشارکت دانشجویان صورت پذیرفت.