چشمانداز کاریام، فعالیت در بخش تحقیق و توسعه (R&D) شرکت های دانش بنیان دارویی است
دانشجوی رتبه برتر آزمون دکترای تخصصی داروسازی با اشاره به تحصیلات تخصصی خود در رشته داروسازی سنتی گفت: چشمانداز کاری من، فعالیت در بخش تحقیق و توسعه (R&D) شرکت های دانش بنیان دارویی و ایجاد فرمولاسیون ها و محصولات دارویی جدید با بهره گیری و ادغام داروسازی سنتی و داروسازی نوین است.
دکتر بهاره بهمنی محمود که متولد سال ۱۳۶۸ در شهرستان بجنورد است و با کسب رتبه 4 در آزمون دکترای تخصصی داروسازی طی سال جاری، نام خود را در فهرست برترینهای این رقابت کشوری قرار داده است، در گفتگو با وبدا، پیرامون سابقه تحصیلی و کاری خود طی یک دهه گذشته گفت: پس از اتمام دوره عمومی داروسازی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در سال ۱۳۹۲ قریب به یک دهه فعالیتهای مختلفی از جمله؛ تاسیس داروخانه، کار در شرکت داروسازی، مسئولیت فنی داروخانه و استخدام در سازمان غذا و داروی شهرستان بجنورد را تجربه کردم، اما با توجه به اینکه هیچ یک از این فعالیتها نتوانست مرا اقناع کند، تصمیم گرفتم مجدداً به حوزه تحصیل وارد شوم و تحصیلاتم را در رشته داروسازی سنتی که علاقه زیادی به آن داشتم ادامه دهم و خوشبختانه توانستم در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پذیرفته شوم.
وی در خصوص ماهیت رشته داروسازی سنتی و ارتباط آن با حوزه نوین داروسازی گفت: رشته داروسازی سنتی در زمینه تولید دارو از گیاهان دارویی فعالیت دارد و همینطور ساخت فرمولاسیونهای سنتی و اغلب با متون طب سنتی و گیاهان در ارتباط است. ضمن اینکه داروسازی جدید و داروسازی سنتی میتوانند مکمل هم باشند و به یکدیگر کمک کنند ؛چون یک سری از قابلیتها و ابزارها در علم جدید و و یک سری از ظرفیتها در رشته داروسازی سنتی است و در واقع بهرهگیری از هر دو حوزه میتواند به دستاوردهای جدیدی منجر شود.
دکتر بهمنی محمود، به مطالعات جانبی خود در حوزه داروسازی سنتی طی یک دهه اخیر نیز اشاره کرد و گفت: در زمانی که ما در دوره عمومی داروسازی تحصیل میکردیم در برنامه درسی مان، واحد درسی از داروسازی سنتی وجود نداشت ، اما در زمان حاضر این برنامه آموزشی نیز در واحدهای درسی دانشجویان گنجانده شده و من با توجه به مطالعات جانبی که خودم داشتم و البته علاقه به این رشته تصمیم به ورود به این حوزه گرفتم.
وی در خصوص انگیزه خود برای ادامه تحصیل در فاصله سالهای ۹۲ تا ۱۴۰۳ گفت: یک سال قبل بعد از فوت مادرم، نگاهم به زندگی تغییر کرد و به این نتیجه رسیدم که باید به دنبال علاقههایم بروم و بنابراین شروع کردم به مطالعه و هرچند که فاصله گرفتن از فضای تحصیل، کار من را برای ورود دوباره به دانشگاه کمی سختتر میکرد، اما تصمیم گرفتم که این کار را انجام دهم و در نهایت خوشبختانه موفق شدم با رتبه خوبی وارد رشتهای که علاقمند به آن بودم بشوم.
این دانشجوی برتر علمی در خصوص شیوه مطالعه خود نیز گفت: روش درس خواندن من با دیگران تا حدی متفاوت است و من از همان دوره کنکور سراسری زمانی درس میخواندم که حس و حال آن را داشته باشم و در واقع آمادگی برای خواندن در من وجود داشته باشد و این زمان در هر ساعتی از شبانه روز میتواند باشد، در واقع کمیت در مطالعه برای من مطرح نیست، بلکه کیفیت مطالعه مهم است.
دکتر بهمنی محمود با اشاره به تحصیلات خود در دوره عمومی نیز گفت: در دوره عمومی داروسازی همواره جزو استعدادهای درخشان دانشگاه و نمره اول کلاس بودم و در واقع نمره برای من آن زمان اهمیت زیادی داشت اما اکنون معتقدم که کسب مهارت و تجربه مهمتر است و اینکه فرد از امکانات و فضای دانشگاه بتواند به بهترین وجه بهره بگیرد و برای آینده برنامهریزی کند.
لذا به سایر دانشجویان نیز توصیه میکنم که مسیرهای پیش روی خود را بهتر بررسی کنند و بدانند که مسیر داروسازی تنها به تاسیس و کار در داروخانه منتهی نمیشود، بلکه با امکانات و همینطور کمک اساتید در فضای دانشگاهها میتوانند چشم اندازهای متنوعی را در مسیر آینده خود ببینند.
وی در خصوص چشم انداز کاری خود نیز گفت: چشم انداز کاری من به دلیل علاقهام به مسیر تحقیق و توسعه این است که کار مرتبطی را در یک شرکت دانش بنیان داشته باشم و بتوانم فرمولاسیونهای مختلف را بر اساس متون حاضر بسازم و در نهایت بتوانم بین داروسازی سنتی و داروسازی جدید پیوندی ایجاد کنم.
دکتر بهمنی محمود در سخن پایانی خود به نقش حمایتگر خانواده و همسرش اشاره کرد و گفت: خانواده و به ویژه پدرم و همینطور همسرم بسیار حامی و کمک کننده در مسیر پیشرفته تحصیلی من بودند و در زمانی که در سازمان غذا و داروی شهرستان بجنورد مدیر دارو بودم در آنجا نیز معاون سازمان آقای دکتر وکیلی بسیار به من کمک کردند که از همه این بزرگواران متشکرم.