دستگاه دیپکس با کاربرد درمان ریشه و باز کردن کانالهای مسدود شده طبیعی ریشه دندان ساخت محققان توانمند کشورمان در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد رونمایی شد.
به گزارش وب دا، دستگاه دیپکس که توسط دکتر محمدحسین نکوفر، عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی تهران و از دانشجویان سابق دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تولید شده، کارایی زیادی در درمان ریشه و باز کردن کانالهای مسدود شده طبیعی ریشه دندان دارد و این دستگاه در کشورهای مختلف دنیا مورد استفاده قرار گرفته است.
تولید دستگاه دیپکس نتیجه ۱۰ سال تحقیق و پژوهش است
در این مراسم دکتر محمدحسین نکوفر، عضو هیات علمی گروه (درمان ریشه) دانشکده دندانپزشکی تهران و مخترع دستگاه دیپکس، گفت: مشهد برای من سرشار از خاطره بوده و افتخار داشتم که در دانشکده دندانپزشکی مشهد تحصیل کردم و اولین سخنرانی علمیام را در این شهر و در دوران رزیدنتی انجام دادم.
وی افزود: یکی دیگر از اتفاقات خوب رخ داده در دانشکده دندانپزشکی مشهد تشکیل بنیاد علمی نوین برای اولین در کشور به همت مسئولان این دانشکده بود و دیگر شهرها برای راهاندازی این بنیاد از مشهد الگوگیری کردند.
عضو هیات علمی گروه درمان ریشه دانشکده دندانپزشکی تهران با بیان اینکه یکی از کارهای خوبی که برای اولین بار در دنیا صورت پذیرفته ساخت دستگاه دیپکس بوده است، خاطرنشان کرد: کاربرد این دستگاه در درمان ریشه و باز کردن کانالهای مسدود شده طبیعی ریشه دندان بوده است و بسیار مفتخرم که رونمایی از این دستگاه پرکابرد را در شهر امام هشتم(ع) و در دانشکده دندانپزشکی مشهد داشتم.
دکتر نکوفر تصریح کرد: من معتقدم که برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب در تولید یک محصول باید در کنار تلاش مستمر و بیوقفه، تفکر منتقدانه هم داشته باشیم و من قبل از اینکه روی تولید دستگاه دیپکس کار کنم از ظرفیتهایی که میتوانستند یاریگرم باشند استفاده کردم.
وی تاکید کرد: تولید یک محصول نتیجه سالها تلاش بوده و برای درمان ریشه و باز کردن کانالهای مسدود شده طبیعی ریشه دندان نزدیک به ۱۰ سال تحقیق و پژوهش در انگلستان کردم و خروجی آن منجر به تولید دستگاه دیپکس شد، البته باید اشاره کنم که ایده این کار در سال ۲۰۰۴ به ذهن من رسید و از سال ۲۰۰۶ هم کارهای اولیه آن آغاز شد و در سال ۲۰۱۵ هم شروع کارهای تحقیقاتی آن را داشتم و در اینجا و با افتخار میگویم که این دستگاه پرکابرد در حوزه دندانپزشکی در ایران و برای اولین بار در جهان تولید شده است.
مسئول پژوهشکده دانشکده دندانپزشکی تهران ادامه داد: پیدا کردن دندانهایی که در داخل رسوب میکند و کلسفیه میشود کار سختی است و من تلاش کردم که این کار بهصورت الکترونیکی و با تولید دستگاه دیپکس انجام شود و ضمن شناسایی کانال ریشه، به دندانپزشک جهت درمان فرد بیمار کمک کند.
دکتر نکوفر اضافه کرد: این دستگاه که توسط یک شرکت چینی تولید میشود در کشورهایی همچون تایلند، انگلستان، عراق، پاکستان، فلیپین و مکزیک مورد استفاده قرار گرفته و در ارزیابی صورت گرفته هم دیدیم که تمامی این کشورها از عملکرد این دستگاه پرکاربرد در حوزه سلامت ابراز رضایت داشتند.
وی تصریح کرد: نمونههای اولیه این محصول در ۱۳۰ کشور دنیا عرضه شده و خوشحالم که رونمایی رسمی از این مسئول را در جوار امام هشتم(ع) داشتم؛ بسیاری از محصولات در یک کشور دنیا تولید میشود و در یک کشور دیگر کار تحقیقاتی آن انجام شده و در یک کشور سوم به فروش میرسد و برای دستگاه دیپکس هم ۱۰۰ درصد موفقیت آمیز بوده کارهای زیادی انجام شده تا که به مرحله تولید و رونمایی برسد.
مخترع دستگاه دیپکس با اشاره به اینکه متخصصان توانمند ایرانی اختراعات زیادی در حوزه سلامت داشتند، محصولاتی که از اثرپذیری بسیار بالایی هم در درمان بیماران برخوردار بودهاند، بیان کرد: من به دانشجویان و رزیدنتهای رشتههای مختلف دندانپزشکی توصیه میکنم که ضمن بهرهمندی از دانش، ظرفیت و تجربه پیشکسوتان رشته تخصصیشان، جهت آشنایی هرچه بهتر و بیشتر با تاریخچه رشته تحصیلیشان و نقش آن رشته در حوزه سلامت بازدیدی از موزه دندانپزشکی تهران داشته باشند، بازدیدی که قطعاً برای آنها میتوان مثمرثمر باشد.
اصلیترین کاربرد دستگاه دیپکس در درمان ریشه کانالهای بسته شده است
در ادامه این مراسم دکتر محمد پهلوان کاشی، عضو هیات علمی گروه درمان رشته دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: در مراسم امروز شاهد یک نوآوری بزرگ در سطح دنیا هستیم و آن تولید دستگاه دیپکس بوده که توسط دکتر نکوفر که با همکاری کمپانی چینی تولید شده و معتقدیم که این مهم یک دستاورد بزرگ در حوزه سلامت بوده و بسیار مفتخریم که رونمایی از این دستگاه پرکاربرد در حوزه سلامت در دانشکده دندانپزشکی مشهد انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: اصلیترین کاربرد این دستگاه برای درمان ریشه کانالهای بسته شده و یا دندانهایی که در سالها قبل پر شده و مجدد بسته شدهاند استفاده میشود.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما بسیار امیدوار هستیم که با تولید دستگاه دیپکس، اثرپذیری بهتری در ارائه خدمات تخصصی در حوزه درمان ریشه و باز کردن کانالهای مسدود شده طبیعی ریشه دندان داشته باشیم.
دکتر پهلوانکاشی خاطرنشان کرد: در دانشکده دندانپرشکی افتخارات ماندگار و پرشماری به ثبت رسیده که آخرین مورد آن رونمایی از دستگاه دیپکس بود.