بیماری نقرس که نوعی تورم و درد شدید مفاصل است به علت افزایش اسید اوریک در بدن ایجاد می شود.
به گزارش وب دا، عضو هیات علمی گروه روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در بیماری نقرس،رسوب اسید اوریک در مفاصل باعث درد و تورم شدید مفصل می شود اظهار داشت: نمای معمول بیماری به صورت درد شدید و ناگهانی مفصل ،بیشتر در شست پا همراه با قرمزی است.
دکتر مریم صاحباری؛ ایجاد نقص آنزیمی و عدم دفع مناسب اسید اوریک که از تبدیل شدن پروتئین در بدن تولید می شود را علت بروز این بیماری عنوان و خاطر نشان کرد: در این بیماری گاه آنقدر قرمزی و تورم شدید است که با عفونت مفصل و یا پوست اشتباه می شود.
این فوق تخصص بیماری های روماتولوژی تاکید کرد: این بیماری قابل درمان بوده، اما برای کنترل رسوب نشدن کریستال های اسید اوریک در کلیه ها باید به آن توجه کرد و نسبت به انجام توصیه های پزشک معالج حساس بود.
وی با اشاره به اینکه بی توجهی به درمان به موقع بیماری موجب مزمن شدن آن می شود و بیمار به صورت مداوم با درد مفاصل روبروست خاطر نشان کرد: در برخی از مواقع رسوب اسید اوریک درکنار مفاصل بخصوص آرنج و انگشتان برجستگی های گردی به نام توفوس می سازند که اگر بیماری به موقع درمان نشود این رسوب ها باعث خوردگی و تخریب مفصل می شوند.
استادیار گروه روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص تشخیص این بیماری اظهار داشت: روش تشخیص بیماری، کشیدن مایع مفصلی و بررسی مایع با میکروسکوپ برای دیدن کریستال های اسید اوریک در مایع است.
دکتر مریم صاحباری؛ کنترل حملات دردناک با مصرف قرص های مسکن ، کورتون و تخلیه مایع مفصل از کریستاله و تزریق کورتون داخل مفصل را از جمله راهکارهای درمانی عنوان کرد و گفت: به طور معمول نقرس با افزایش وزن ،دیابت ، چربی و فشار خون رابطه دارد و در کنار درمان نقرس باید به کنترل و درمان دیگر بیماری ها نیز توجه داشت.
وی کاهش مصرف جگر، دل ،قلوه، ماهی و میگو و همچنین استفاده از گوشت به صورت معمول (100 تا 120گرم) را از توصیه های غذایی مبتلایان به نقرس عنوان کرد و گفت: مصرف لبنیات کم چرب و آب به صورت متعادل نیز از دیگر توصیه هایی است که در رژیم غذایی باید به آن توجه داشت.