پزشکی


064.jpg - 19.51 کیلو بایتدفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، راهنمای کاربردی بهبود تاب آوری جسمی روانی از منظر طب ایرانی منتشر کرد.

به گزارش وب دا، این راهنما برپایه طب ایرانی و با نگاهی فرارشته ای، راه هایی را برای بهبود تاب آوری جسمی روانی کادر درمان در برابر استرس های گفته شده پیشنهاد میکند که بر پایه مدلها و تئوری های زیست روانشناختی در طب حکمت بنیاد ایرانی و با نگاه به مدل دیاتز-استرس فراهم شده است.

این راهنما در هشت بخش تهیه شده است: هفت بخش نخست، به تدابیر و توصیه های گوناگون میپردازد و بخش هشتم پرهیزهای خوراکی را گوشزد میکند.

1 .تنفـس 2 .نوشـیدنیها 3 .خوراکیهـا 4 .مقویهای زوداثـر بـرای افزایـش کارآیـی جسـمی روانی 5 .روغنهـای دارویـی موضعی 6.کاربـرد رنگهـا در تعادل ذهنـی روانـی 7 .تدبیر موسـیقی و اصوات پایبندی به این تدابیر و توصیه ها، میتواند به بهینه شدن اموری از جمله انرژی زیستی و روانی، عملکرد دستگاه گوارش، کیفیت خواب، وضعیت گردش خون و مایعات در بدن، و عملکردهای سیستم عصبی خودکار کمک کند و از راه تعدیل و تنظیم چرخههای امور متعامل و همگرا در شبکه زیستی روانی، به استواری و پایداری محورهای روانی عصبی ایمنی شناختی، روانی عصبی هورمونی، و روانی عصبی قلبی منجر گردد.

در بخش هشتم، پرهیزهای خوراکی بویژه برای افرادی با برخی عالیم ذهنی و عینی مشخص، بیان شده است.

علاقمندان برای دریافت این راهنما می توانند به اینجا مراجعه نمایند.

 

 

 


هفته سلامت، بیانگر تلاش‌های خستگی‌ناپذیر مدافعان سلامت استمعاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از انتقال تجربیات این دانشگاه در زمینه مدیریت و کنترل بیماری کووید-19  و ارائه مشاوره به دو استان درگیر ویروس کرونا خبر داد.

دکتر شاپور بدیعی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: در این زمینه نقاط قوت و ضعف مدیریت این بیماری در مناطق زیر پوشش دانشگاه به این استان ها ارائه شده است و قرار است پس از ماه مبارک رمضان نیز گروهی از کارشناسان این دانشگاه نیز در این استان ها مستقر شوند.

وی اجرای برنامه نظام ارجاع و سطح بندی بیماران را یکی از اقدامات موفق این دانشگاه در مدیریت و کنترل بیماری کووید-19 عنوان و خاطر نشان کرد: در چند روز اخیر این طرح در این دو استان آغاز شده است و امیدواریم که بتوانیم در روند کنترل بیماری در این استان ها موفق عمل نماییم.

 

 

 

 


00399.jpg - 18.32 کیلو بایتعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه کیفیت غذاهای بیمارستانی در حد مطلوبی است، اظهار کرد:یکی از موارد اعتبار بخشی بیمارستان ها، کیفیت غذای بیمارستانی است که خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این حوزه در شرایط مطلوبی قرار دارد.

دکتر افشار در گفتگو با وب دا،با بیان اینکه کاربرد سیستم مدیریت ایمنی غذا در کترینگ های بیمارستانی سلامت غذای بیمار را تضمین می‌کند، خاطر نشان کرد :در این سیستم از ابتدا تا انتهای تهیه و طبخ مواد غذایی، سلامت آنها مورد تاکید است.

وی افزود :درباره کشور ما برخی از صنایع غذایی مجهز به این سیستم هستند اما در کترینگ بیمارستان ها به صورت اجبار در نیامده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید براینکه کیفیت غذای بیمارستان در چند سطح توسط گروه تغذیه مورد ارزیابی قرار می گیرد، عنوان کرد :خوشبختانه در حال حاضر غذاهای بیمارستانی از کیفیت و ایمنی بالایی برخوردار است و بررسی کیفیت غذا بر روی کلیه بیمارستان های سطح شهر انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه تاکید بیشتری روی مواد غذایی فساد پذیر مانند گوشت و لبنیات وجود دارد، تصریح کرد :مدتی قبل شایعاتی درباره آفلاتوکسین موجود در لبنیات مطرح شد که باعث پرهیز مردم از این ماده غذایی مهم شده بود این در حالی است که استاندارد های سخت گیرانه و ارزیابی روی نمونه ها همیشه وجود دارد و در حال حاضر مواد لبنی و به خصوص شیر موجود در دسترس مردم از کیفیت خوبی برخوردار است.


استاد گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:  ویروس کرونا ابتدا در حیوان شکل گرفته است و به طور مرتب در انتقال از فردی به فرد دیگر می تواند جهش ژنتیکی داشته باشد بنابراین باید از تماس حفاظت نشده با حیوانات اهلی و وحشی پرهیز کرد.

دکتر محمد خواجه دلوئی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بهترین منبع برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این بیماری سایت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان جهانی بهداشت است، خاطر نشان کرد: باید مسیری فراهم شود تا مردم گرایش بیشتری برای کسب اطلاعات از منابع موثق داشته باشند و براساس اطلاعات درست بتوانند از خود در برابر این بیماری محافظت کنند.

وی با بیان اینکه توصیه جدی برمصرف میوه و سبزیجات تازه و طبخ کامل غذا وجود دارد، تصریح کرد: تغذیه سالم و استفاده از مکمل ها می تواند سطح ایمنی بدن افراد را بالا ببرد ، علاوه براین ورزش در محیط های غیر عمومی نیز می تواند بدن را در مقابله با ویروس ها ایمن سازد.

رییس دانشکده پیراپزشکی مشهد با اشاره به اینکه مصرف سیگار می تواند به سیستم تنفسی آسیب وارد کند بنابراین در شرایطی که احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد رعایت نکات بهداشت فردی، تغذیه سالم و تحرک کافی می تواند بدن را در مواجهه با ویروس آماده سازد، ابراز کرد: ژل ها و محلول های ضد عفونی کننده بعد از 60 ثانیه عوامل بیماری زا را از بین می برند، بنابراین شستشوی مداوم دست ها با آب وصابون و یا ژلهای ضدعفونی کننده می تواند میزان ابتلا به بیماریها را کاهش دهد.

دکتر خواجه دلوئی با بیان اینکه شیوع این بیماری از کشور چین بوده و میزان کشندگی این بیماری دو تا دو و نیم درصد در هر کشور است، بیان کرد: این بیماری نسبت به سایر ویروس ها کشندگی زیادی ندارد اما به دلیل سرعت انتشار ، این بیماری یکی از دغدغه های سازمان جهانی بهداشت شده است.

وی با اشاره به اینکه هر فردی که به این ویروس مبتلا شود از زمان ایجاد عفونت تا زمان تظاهر علایم بالینی دوره کمون بیماری محسوب می شود که در این دوران فرد علایم بیرونی ندارد اما می تواند ناقل بیماری باشد، گفت: تقریبا 80 درصد موارد ابتلا به این بیماری بدون علامت و یا با علائم خفیف است اما فردی مبتلا می تواند این ویروس را به 4 نفر دیگر منتقل کند و شاید سایر افراد درگیر این بیماری شوند.

دکتر خواجه دلوئی با بیان اینکه هدف از انجام اقدامات پیشگیرانه کند کردن روند انتقال بیماری است زیرا هر فرد سالم ازطریق چشم، گوش، دهان و بینی می تواند به این بیماری مبتلا شود، اظهار کرد: مدت شستشوی دست ها حداقل باید 20 ثانیه باشد و به این صورت که ابتدا کف دست ها ، بعد لای انگشتان و در انتها دست تا بالای مچ دست شسته شود.

وی با اشاره به اینکه باید تا حد امکان از تردد در محیط های عمومی و شلوغ پرهیزکرد، گفت: استفاده از ماسک های معمولی محافظت کمتری نسبت به این بیماری دارد اما از ماسک های فیلتر دار حدود 8 ساعت می توان استفاده کرد؛ البته باید مردم اگاه باشند که تماس دست با ماسک می تواند زمینه ابتلا به بیماری را سرعت بخشد بنابراین ماسک ها را باید از پشت سر باز کرد و هر گونه تماس با رویه ماسک به هیچ عنوان انجام نشود.

دکتر خواجه دلوئی با بیان اینکه یکی از علایم این بیماری سرفه است بنابراین مصرف ماسک می تواند از انتقال بیماری ناشی از سرفه فرد مبتلا جلوگیری کند، بیان کرد: پرهیز از مصرف غذاهای نیم پز نیز باید در دستور کار قرار گیرد و عموم مردم مصرف غذاهای خانگی که به شکل کامل طبخ شده اند را باید اولویت تغذیه ای خود قرار دهند.

وی با تاکید براینکه فرد بیمار باید در محیط ایزوله و با رفت وآمد محدود نگهداری شود، عنوان کرد: ملحفه و لباس بیمار باید ضدعفونی شود و ترجیحا حمام و یا توالت فرد بیمار باید از سایر خانواده جدا باشد.

رئیس دانشکده پیراپزشکی مشهد افزود: در صورتی که فرد هوشیار باشد می توان با استراحت و مصرف مایعات علائم بیماری را کنترل کرد تا فرد سلامت کامل خود را به دست اورد .

وی با تاکید براینکه مردم نباید نسبت به این بیماری هراس بی مورد داشته باشند بلکه صرفا با اقدامات پیشگیرانه از ابتلا به بیماری جلوگیری کنند، ادامه داد: در هر کشوری نظام مراقبت بیماری، وزارت بهداشت است که روند بیماری را رصد می کند بنابراین اگر روند بیماری رو به کاهش برود ، مسئولان وزارت بهداشت حتما اطلاع رسانی خواهند کرد.

دکتر خواجه دلوئی با اشاره به اینکه شستشوی دستها، مصرف غذای سالم، عدم تردد در مکان های پر تجمع می تواند روند انتقال بیماری را کاهش دهد، بیان کرد: با تغییر فصول ، تغییر در پیک و انتشار بیماری به وجود می آید بنابراین امید می رود با گرم شدن هوا روند ابتلا به این بیماری کاهش یابد.

وی گفت: گاهی از اوقات در فضای مجازی بدون صحت و دقت مطالبی عنوان می شود که براساس ذهن و گمان فردی است بنابراین عموم مردم برای کسب اطلاع از شرایط بیماری باید به منابع علمی دقیق تکیه کنند.


مدرس دانشگاه سلیمانیه عراق اظهار کرد :بر اساس تحقیقات انجام شده سوء تغذیه بالینی در بیماران  ترومای مغزی موجب وخامت حال آنها می شود.

محمد جباری در حاشیه سومین همایش بین المللی تغذیه بالینی ایران  درگفتگو با وب دا با اشاره به اینکه سوء تغذیه بیمارستانی در بین بیماران بخش های مراقبت ویژه بیشتر از سایرین است، خاطر نشان کرد :این افراد به دلیل اینکه امکان مصرف غذا به شکل عادی را ندارند دچار سوء تغذیه می شوند.

وی ادامه داد :این بیماران بخاطر سوء تغذیه حال وخیمی پیدا می کنند و در برخی از موارد نه تنها حال آنها رو به بهبودی نمی رود بلکه صدمات و شدت جراحات بیشتر شده و آمار فوتی ها نیز افزایش می‌یابد.

مدرس دانشگاه سلیمانیه عراق با تاکید براینکه این موضوعات نتایج تحقیقات وی همراه با دکتر نوروزی در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان بغداد است، افزود: :دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه سلیمانیه تفاهم نامه مشترک برای همکاری آینده امضا خواهند کرد.

جباری بیان کرد :با توجه به سطح علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انعقاد این تفاهم نامه آثار مثبتی در پی خواهد داشت.

سومین همایش بین المللی تغذیه بالینی ایران  با حضور اندیشمندان و صاحبنظرانی از کشورهای اروپایی و آسیایی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محورهای تغذیه در بیماران با شرایط بحرانی (بیماران بستری در ICU)؛رژیمهای غذایی ویژه و بیماریها (شامل رژیمهای کتوژنیک، بدون گلوتن و Low FODMAP)؛روزه و سلامت؛تغذیه در کاشکسی و سارکوپنی؛چاقی و درمان آن؛کترینگ بیمارستانی؛اعتباربخشی آموزشی و ارزیابی گروههای تغذیه دانشگاههای کشور؛شرایط مرجعیت علوم تغذیه در منطقه و آمایش سرزمینی تغذیه بیمارستانی طی روزهای 28 الی 30 بهمن در حال برگزاری است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image