مدیر امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیش از 200 نوع بیماری در انسان، با مصرف غذای آلوده به میکروارگانیسمها و مواد شیمیایی مرتبط است .
دکتر میترا رضایی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی (WHO) با شعار “prepare for unexpected” در روز جهانی ایمنی غذا (Jun7, 2024)، بر اهمیت آمادگی برای حوادث مرتبط با ایمنی غذا، صرف نظر از شدت آن، تأکید نموده است، خاطر نشان کرد: این حوادث بیانگر شرایطی است که در آن مصرف غذا، خطرات بالقوه یا بالفعلی برای سلامت مصرف کننده به دنبال خواهد داشت.
دکتر رضایی تصریح کرد: طبق آمار منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی، سالانه یک نفر از هر 10 مصرف کننده با غذای ناسالم بیمار می شود، از طرفی، در حصول آمادگی برای مدیریت حوادث ایمنی غذایی علاوه بر اینکه سیاستگذاران، مسئولین ایمنی غذایی، کشاورزان و متصدیان مشاغل مواد غذایی دخیل هستند، مصرف کنندگان نیز می توانند نقش فعالی در دستیابی به این مهم دارا باشند؛ لذا در راستای تحقق شعار مذکور و با هدف رعایت اصول ایمنی غذا و کاهش هر چه مؤثرتر حوادث غذایی برای مصرف کنندگان، مدیریت نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت گسترده ای را در این حوزه انجام می دهد.
وی عنوان کرد: به طور کلی مدیریت امور فرآورده های غذایی، آشامیدنی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد هزار و 425 واحد تولیدی را تحت نظارت دارد که متشکل از 696 کارخانه، 522 کارگاه، 183 واحد مشاغل خانگی و 24 واحد نگهداری است.
وی ادامه داد: در سال گذشته 199 پروانه بهره برداری بهداشتی، 4200 پروانه ساخت (صدور، تمدید و اصلاح) و 80 پروانه فیزیکی مسئولین فنی آرایشی و بهداشتی (صدور و تمدید) توسط اداره ی صدور پروانه در این مدیریت صادر شده است علاوه براین فعالیت های اداره ی واردات و صادرات این مدیریت نیز شامل صدور تعداد 1410 گواهی بهداشت صادرات محصولات غذایی و بهداشتی، 1583 مجوز مصرف کالاهای وارداتی، 86 مجوز ترخیص و مصرف کالاهای اساسی وارداتی (برنج، گندم، چای و روغن) و 28 گواهی صادرات انطباق محصولات کشاورزی است.
دکتر رضایی بیان کرد: در بخش مشاغل خانگی نیز تعداد 66 مجوز توسط این مدیریت در سال 1402 صادر شده است. علاوه بر این، فعالیت های حوزه ی نظارتی این مدیریت در سال 1402 به شکل مؤثر و فراگیری از واحدهای تولیدی صورت پذیرفته است که تعداد 3301 بازرسی ادواری و 2105 نمونه برداری از واحدهای تولیدی را به خود اختصاص می دهد.
مدیر امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال گذشته 48 کمیته ی فنی و قانونی با هدف بررسی و تصمیم گیری درخصوص صدور، تعلیق و ابطال پروانه های بهداشتی و همچنین مشورت درخصوص ضوابط و دستورالعمل های اجرایی مربوطه هر هفته با حضور معاون غذا و دارو، مدیر امور فرآورده های غذایی و بهداشتی، مدیر آزمایشگاه مواد غذایی دانشگاه، جمعی از کارشناسان این مدیریت و نمایندگانی از واحدهای تولیدی برگزار شده است، اظهار کرد: در راستای اهمیت جایگاه مصرف کننده در زنجیره ی تولید و مصرف مواد غذایی نیز، تعداد 112 شکایات مردمی نیز توسط واحد رسیدگی به شکایات این مدیریت مورد بررسی و پیگیری قرار گرفته است.