سلامت


 مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تمامی مردان در گروه های سنی مختلف با هدف ارتقاء سطح سلامت از طریق مراقبت های ادغام یافته در دانشگاه تحت ارزیابی و مراقبت قرار می گیرند.

دکتر محمد احمدیان در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: اجزای مراقبتی در بسته مراقبت مردان در سامانه پرونده الکترونیک سینا شامل سه گروه 18 تا 29 سال، 30 تا 59 سال و بالای 60 سال است که هر یک از گروه ها با توجه به شرایط جسمی و سنی خدمات بهداشتی و مراقبتی را دریافت می کنند.

وی اظهار کرد: تن سنجی،غربالگری رفتارهای تغذیه ای و فعالیت فیزیکی، سابقه بیماری فرد غربالگری اولیه، درگیری با مصرف سیگار، الکل و مواد، غربالگری سلامت روان، غربالگری صرع و معلولیت ذهنی از جمله مراقبت های 18 تا 29 سال به شمار می رود.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: تن سنجی و ارزیابی الگوی تغذیه، ارزیابی فعالیت بدنی، درگیری با مصرف دخانیات، مصرف غیر پزشکی دارو، الکل و مواد، ارزیابی روانشناختی، بررسی سوابق و علائم بیماری های غیر واگیر و خطر سنجی حوادث قلبی وعروقی، غربالگری سل و ارزیابی سرطان روده بزرگ از برنامه های مراقبت سنین 30 تا 59 سال است.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برنامه مراقبت مردان بالای 60 سال شامل بررسی وضعیت فشار خون، تغذیه، استعمال دخانیات، دیابت، سقوط، ارزیابی سرطان روده بزرگ، خطر سنجی حوادث قلبی عروقی در سالمندان و ارزیابی روان- افسردگی می باشد.

دکتر احمدیان با اشاره به اینکه یکم الی هفتم اسفند هفته سلامت مردان با شعار "محیط کار سالم، کارکنان سالم" نام گذاری شده است خاطر نشان کرد: آموزش شاغلین در خصوص سرطانهای شایع مردان با تاکید بر سلامت پروستات از جوانی تا سالمندی ،پنجره جمعیتی‏‏/ فرصت های شغلی و سیاستهای سلامت مردان ، شیوه زندگی سالم در محیط کار با تاکید بر حذف دخانیات و ارتقای فعالیت بدنی ،سلامت روانی در محیط کار ،علل شغلی ناباروری و سایر بیماریهای شغلی ،کنترل عوامل خطر ارگونومیک، بیولوژیک، شیمیایی و فیزیکی بیماری زا در محیط کار و پیشگیری از حوادث شغلی و استانداردهای ایمنی کار از جمله عناوین این هفته به شمار می رود.  


بر اساس اعلام واحد بهداشت هوای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي مشهد ،شاخص کيفيت هواي مشهد امروز با 128 (AQI) در وضعيت ناسالم و هشدار برای گروههای حساس قرار گرفت.

به گزارش وب دا، مدير سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شهروندان به ويژه گروههاي در معرض آسيب از جمله بیماران تنفسی و قلبی عروقی، زنان باردار، كودكان ، بیماران مزمن و صعب العلاج و سالمندان توصیه کرد از تردد غیر ضروری در هوای آلوده خودداری کنند.

مهندس حسني به افرادی كه دچار بیماریهای زمینه ای تنفسی هستند توصیه نمود در روزهایی كه غلظت آلاینده ذرات معلق بیش از حد استاندارد زیست محیطی است، از حضور در اماكن عمومی خودداری كنند زیرا  امکان افزایش مشكلات حاد تنفسی در این دسته بیماران افزایش می یابد.

وي افزود: كودكان نیز به دلیل اینكه ساختار دستگاه تنفسی آنان بطور كامل تكامل نیافته در مواجهه با هوای آلوده بویژه با غلظت بالای ذرات معلق دچار مشكل تنفسی می شوند.

مدير سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ورزشكاران باید از فعالیت های ورزشی در روزهای آلوده خودداری کنند زیرا با افزایش حركت، بدن به اكسیژن بیشتری نیاز دارد و تنفس در هوای آلوده علاوه بر انباشت ذرات معلق در ریه، روند اكسیژن رسانی كافی در خون و بافت ها را نیز مختل می كند.

همچنين کارشناسان به افرادی که بیشترین زمان مواجهه با آلودگی هوا را دارند از جمله (نيروي انتظامي و پليس راهور ، کارکنان پايگاههاي اورژانس ، هلال احمر ، کارکنان شهرداري ها و خدمات شهري) و همچنين کودکان و افراد سالخورده توصیه کردند از وسايل حفاظت تنفسي(ماسک) مورد تاييد وزارت بهداشت ودرمان و آموزش پزشکی  استفاده کنند.


متخصص طب کار و بیماریهای شغلی اظهار کرد: نيروي شاغل، بخش مولد جامعه را تشكيل مي‌دهد و توسعه اقتصادي بر پايه مهارت و سلامت نيروي كار استوار است از همین رو وجود بيماريها و حوادث ناشي از كار به لحاظ هزينه هاي درمان، ايجاد ناتواني، غيبتهاي كاري و زمانهاي از دسته رفته كاري، بار سنگيني را بر دوش اقتصاد ملي تحميل مي‌كند بنابراین کاهش هزینه های درمانی سازمان ها در سایه توجه به ایمنی و سلامت شغلی افراد میسر می شود.

به گزارش وب دا، دکتر احسان رفیعی منش با بیان اینکه پرداختن به سلامتي کارکنان و رسيدگي به مسائل بهداشتي آنان و همچنين بكارگيري راهكارهاي مناسب جهت تطبيق وضعيت كار با شرايط جسمي و رواني آنها ميتواند ضمن کاهش هزينه هاي درمانی در دراز مدت منجر به افزايش بهره وري سازماني و توسعه اقتصاد ملي شود، ابراز کرد:  مديران منابع انساني براي آنكه به سهولت پاسخگوي هزينه‌ها باشند و نقش مؤثرتري در مديريت منابع ايفاء كنند، بايد به مقوله ايمني و سلامت شاغلين بيشتر توجه كنند. به عبارت ديگر سازمانهاي مختلف همچنان كه در جهت بالا بردن سطح كيفيت تكنولوژي و محصولات خود كوشا هستند، بايد روش مشخصي را در پيش بگيرند كه بتوانند عوامل زيان آور محيط كار را شناسايي كرده، و اثرات احتمالي آن بر سلامت كاركنان را ارزيابي و كنترل نمايند.

وی با اشاره به اینکه نتايج مطالعات اقتصاد سلامت نشان مي دهد سازمانهايي که سيستمهای مدیریت ایمنی و سلامت شغلی را راه اندازي مي کنند، ميتوانند 40تا20 درصد هزينه هاي پرداختي بابت بيماريها و حوادث شغلي را کاهش دهند، تصریح کرد: بر اساس آمار سازمان جهاني بهداشت، اجراي یک برنامه فعاليت فيزيکي در محيط کار ميتواند غيبتهاي کاري را به ميزان 32تا6 درصد و هزينه هاي درماني را 55تا20 درصد کاهش داد.

مدیر گروه طب کار با تاکید براینکه قطعا با اجراي کامل و گسترده برنامه هاي ايمني و سلامت شغلي ميزان کاهش اين هزينه ها مي تواند بيش از اين هم باشد،  افزود: کميته مشترک کارشناسان سازمان جهاني بهداشت و سازمان بين المللي کار(WHO/ILO)  ، در سال 1994 سلامت شغلي را «حفظ و ارتقاء به بالاترين درجه ممکن سلامت جسمي، رواني و اجتماعي کارکنان در تمامي مشاغل» تعریف کردند.

وی ادامه داد: به منظور اجراي موفق برنامه‌هاي ايمني و سلامت شغلي و ايجاد يك محيط كاري سالم و امن، ايجاد تعهد در مديريت سازمان همراه با جلب مشاركت قوي كاركنان ضروري است؛از همین رو با توجه به ابلاغ برنامه سلامت کارکنان دولت توسط وزارت بهداشت و همچنین دستورالعمل سلامت کارکنان مراکز بهداشتی درمانی توجه به موضوع سلامت کارکنان در حال حاضر جزء اولویتهای اصلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد.

دکتر احسان رفیعی منش ابراز کرد: شعار سازمان بین المللی کار در سال 2019 بمناسبت روز جهانی ایمنی و سلامت در محیطهای کاری، آینده کاری ایمن وسالم نامگذاری شده است.

 

 

 


مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان کاشمر از اهدای یک دستگاه نوار عصب و عضله به بیمارستان شهید مدرس(ره) کاشمر خبر داد.

به گزارش وب دا، دکتر یزدانی با اعلام این خبر گفت: یک دستگاه نوار عصب و عضله به ارزش چهارصد میلیون ریال با مساعدت آقای دکتر حسام امینی -متخصص جراحی عمومی خریداری و به بیمارستان شهید مدرس(ره) کاشمر اهدا گردید.

مدیر شبکه بهداشت و درمان کاشمر ضمن تقدیر از این اقدام  خیر خواهانه خاطر نشان کرد: این دستگاه جهت ارائه خدمات به بیماران در محل بیمارستان شهید مدرس(ره) کاشمر نصب و راه اندازی گردید و آماده ارائه خدمت به مراجعین می باشد.

asab.jpg - 55.69 کیلو بایت


مدیر شبکه بهداشت و درمان کاشمر  از انجام 704ماموریت اورژانس 115 شهرستان كاشمر  در طرح امدادنوروزی خبر داد.

به گزارش وب دا، دكتر يزداني خاطر نشان کرد:در طرح امداد نوروزی که از تاریخ 25 اسفند ماه 97 لغایت صبح 16 فروردین 98 انجام شد ، تعداد704 مورد ماموريت توسط اورژانس 115 صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه در سال 97 به میزان 71درصد افزایش داشته است.

دکتر یزدانی در خصوص ماموریت های اورژانس 115 شهری افزود: از این تعداد 592 مورد غیر تصادفی بوده است که 360 مورد اعزام به بیمارستان،218 مورد درمان در محل صورت گرفته و همچنین 112مورد ماموریت اورژانس115 تصادفی بوده است که از این تعداد ماموریت 117نفر اعزام به بیمارستان ،29مورد درمان در محل انجام شده است.

دکتر یزدانی خاطر نشان کرد: ماموریت های اورژانس 115 نوروز 98 نسبت به مدت مشابه در سال 97به میزان 71درصد افزایش داشته است.

وی افزود: در راستای اراپه خدمات مطلوبتر به بیماران توسط اورژانس115در روزهای پایانی سال 97 دوپایگاه اورژانس شهری به پایگاه های اورژانس شهر کاشمر افزوده شد و خدمات رسانی به بیماران به نحو مطلوبتری انجام شده است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image