0682.jpg - 6.99 kBمعاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزایش شاخص های بهداشتی به ویژه کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان را از دستاوردهای مهم استان خراسان رضوی پس از پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد.

دکتر سید جواد حسینی در گفتگو با وب دا ضمن گرامیداشت هفته دولت با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها 23 خانه بهداشت در استان خراسان بزرگ فعال بود اظهار کرد: در حال حاضر تنها در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۷۵۰ خانه بهداشت فعال است و این عدد در مراکز جامع سلامت شهری از ۵۴ به ۱۴۸، در مراکز جامع سلامت روستایی از ۳۰ به ۱۲۷، پایگاه‌های بهداشت از ۵۴ به ۳۴۸، میزان مرگ مادران باردار در هر ۱۰۰ هزار نفر از ۲۴۰ به ۱۶.۴ بدون موارد کووید و مرگ و میر نوزادان با سن کمتر از ۲۸ روز از ۴۰ به ۸ در صد هزار ، کودکان زیر یک سال از ۱۱۱ به ۱۱ و کودکان زیر ۵ سال از ۱۱۹ به ۱۳.۶ در صد هزار رسیده است.

وی با بیان اینکه تمامی بیش از 5 میلیون و 200 هزار نفر از ساکنان مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از خدمات بهداشتی این دانشگاه بهره مند هستندکه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از این تعداد در مناطق حاشیه شهر مشهد ساکن هستند تصریح کرد: حدود ۹۸ درصد افراد تحت پوشش حداقل یک بار به مراکز بهداشتی این دانشگاه مراجعه کرده‌اند که موارد مراجعه واکسن کرونا هم جزو این آمار است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در بحث نسخه‌نویسی الکترونیک خدمات مربوطه در حدود ۱۰۰ درصد مراکز خدمات جامع سلامت انجام می‌شود.

دکتر حسینی با بیان اینکه پوشش همگانی واکسیناسیون در دوران همه گیری کرونا، را از مهمترین اقدامات در راستای حفظ سلامت جامعه عنوان و اظهار کرد: تاکنون ۹ میلیون و ۲۰۷ هزار و ۵۶۹ دُز واکسن کرونا در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به گروه‌های سنی هدف تزریق شده که با اجرای این برنامه  ۹۹.۶ درصد از گروه های هدف دُز اول، ۸۸.۲ درصد دُز دوم، ۳۹.۵ درصد دُز سوم و ۱۰.۳ درصد دُز چهارم را دریافت کرده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات موثر دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه‌اندازی سامانه ۱۹۱ پاسخگویی به سوالات کرونایی با ۳۰ خط فعال بود و اولین مجموعه‌ای در کشور بودیم که چنین مرکزی را فعال کردیم، مجموعه‌ای که راهنمایی لازم را در بحث بیماری، پیشگیری، درمان و واکسن دارد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خدمات رسانی به بیماران سرپایی در مراکز خدمات جامع سلامت منتخب را از دیگر اقدامات حوزه بهداشت برشمرد و افزود: از مجموع ۱۲۲ هزار و۷۸۴ بستری در موج هفتم بحران کرونا، ۴۹ هزارو ۹۱۰ نفر مثبت بودند و از مجموع یک میلیون و ۵۱۵ هزار و ۳۵۳ مورد سرپایی هم ۴۷۷ هزار و ۲۴۳ نفر پاسخ تستشان مثبت بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد،دکتر حسینی تصریح کرد: در حوزه هماهنگی بین بخشی، همکاری قابل توجه بسیج جامعه پزشکی را در قالب طرح شهید سلیمانی و رزمایش حضرت زینب(س) و در امر واکسیناسیون گروه‌های سنی هدف در مناطق حاشیه شهر مشهد شاهد بودیم و در کنار آن فعالیت ۹۷ مرکز واکسیناسیون را در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشتیم و این مراکز همچنان در امر واکسیناسیون کرونا فعال هستند.

وی با اشاره به هم مرز بودن استان خراسان رضوی با کشور افغانستان و ورود اتباع کشورهای دیگر به مشهد مقدس اظهار کرد: بر این اساس برای اتباع به جز انجام واکسیناسیون کرونا، واکسیناسیون سرخک و فلج اطفال هم انجام می‌شود که مورد دوم ویژه تمامی افراد ۹ ماه تا ۴۰ سال بوده است، ضمن اینکه بالغ بر ۲۰ هزار رپید تست برای اتباع کشورهای مختلف انجام شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر بحث فرزند آوری و جوانی جمعیت اظهار کرد: در این راستا قرارگاه جوانی جمعیت در این معاونت تشکیل، که جلسات آن به صورت مستمر انجام شده است و این جلسات مصوبات خوبی هم داشته و در کنار آن همکاری با مرکز نفس را جهت جلوگیری از سقط جنین سالم داریم.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image