مدیر توسعه شبکه وارتقا سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: استفاده از ماسک به کمترین میزان در دو سال گذشته رسیده است و حجم بیماری در بین مردم نیز رو به کاهش نرفته است.
دکتر محمدحسن درخشان، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه تعداد بیماران مبتلا به کرونا روند رو به کاهشی پیدا کرده بود اما در حال حاضر در سطحی به ثبات رسیده است، خاطر نشان کرد: سایر گردهمایی و مراسم عزاداری سالار شهیدان و اجتماع اربعین حسینی و دهه آخر ماه صفر نیز می تواند با وجود عادی انگاری و ساده انگاری مردم زمینه ساز افزایش مجدد بیماری شود.
وی با بیان اینکه بیشتر بیماران مبتلا به کرونا به مطب ها و درمانگاه های خصوصی مراجعه می کنند این در حالی است که آمار موجود فقط به مراکز منتخب کرونا و مراکز همکار بخش خصوصی محدود می شود، خاطر نشان کرد: بیماری کووید آتش زیر خاکستر است که هر لحظه می تواند زبانه بکشد و در این میان سالمندان، بیماران زمینه ای، مادران باردار را مورد هجمه و خطر قرار دهد.
دکتر درخشان با بیان اینکه بی توجهی به واکسیناسیون و استفاده از ماسک بخصوص برای گروه های آسیب پذیر می تواند خطرات بسیاری را به همراه داشته باشد، ابراز کرد: افرادی که شش ماه از دریافت دز واکسن یادآور آنها گذشته و بیماران زمینه ای، در صورت گسترش مجدد بیماری، طعمه بیماری خواهند شد و خاطرات غمبار پیک های گذشته تکرار می شود.
وی با تاکید براینکه دو میلیون نفر از جامعه هدف دانشگاه علوم پزشکی مشهد زمان دریافت واکسن آنها فرا رسیده است، اظهار کرد: باید روزانه 50 تا 60 هزار نفر به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند ولی متاسفانه آمار بسیار پایین تر از این میزان است.
دکتر درخشان با اشاره به اینکه روزانه 500 نفر به مراکز منتخب کووید و مراکز همکار بخش خصوصی مراجعه می کنند که 35 درصدتست پی سی آر این افراد مثبت و 25 تا 27 درصد از تست رپید آنها نیز مثبت اعلام می شود، گفت: استفاده از ماسک می تواند به جز جلوگیری از ابتلا به کرونا ، مانع شیوع بسیاری از بیماریهای ویروسی شود بنابراین التزام به رعایت آن اهمیت دارد.