کارشناس مسئول برنامه سل معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مهمترین راه انتقال بیماری سل از راه تنفس است، از همین رو سرعت انتقال این بیماری بالاست اما به منظور در دسترس بودن خدمات تشخیصی و درمانی، این اقدامات به صورت رایگان در تمام سطوح بهداشتی سطح یک در دسترس عموم مردم قرار می گیرد.
دکتر امین سمیعی در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بیماری سل یک بیماری واگیردار عفونی است که عامل آن یک باکتری از نوع باسیل به نام مایکو باکتریوم توبرکلوزیس است، خاطر نشان کرد: هنگامی که عامل بیماری، ریه انسان را درگیر نماید بعنوان سل ریوی شناخته می شود و در صورت ابتلا سایر اعضاء بدن، سل خارج ریوی نامیده می شود.
وی با بیان اینکه ابتلا به دیابت، سوءتغذیه، ابتلا به HIV، دریافت داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی ، جراحی سنگین، سابقه تماس با بیمار مبتلا به سل در 2 تا 10 سال گذشته، بیماران کلیوی، مصرف دخانیات، افزایش سن از جمله عوامل خطر در بدحالی و یا ابتلا به بیماری سل است، تصریح کرد: مهمترین راه انتقال بیماری سل از راه تنفسی است، چراکه عامل این بیماری همراه با قطرات تنفس در حین سرفه و عطسه و حتی صحبت کردن وارد هوا می شود و از راه تنفس به افراد دیگر منتقل می شود.
دکتر سمیعی با اشاره به اینکه این میکروب در فضای بسته اتاق برای مدت طولانی در هوا باقی می ماند و می تواند دیگران را الوده کند، گفت: افراد در تماس با بیمار مبتلا به سل ریوی بیشترین خطر مبتلا شدن را دارند .
وی با بیان اینکه اگر چه در کشور طی 58 سال اخیر شاهد کاهش چشمگیر بروز سل هستیم اما متاسفانه تعدادی از این بیماران یا به موقع تشخیص داده نمی شوند و یا در نتیجه درمان ناقص تبدیل به یک بیمار مقاوم به درمان می شوند، گفت: سرفه بیش از دو هفته، وجود خلط، کاهش وزن، عرق شبانه و تب طولانی مدت را از جمله علائم این بیماری است.
کارشناس مسئول برنامه سل معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: پس از تشخیص بیماری در صورتی که بیمار داروی خود را به صورت مرتب مصرف کند، پس از 14 روز خطر سرایت بیماری به تقریبا به صفر می رسد.