مدیر توسعه و ارتقای شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان موارد مثبت رپید و PCR تک رقمی شده و به زیر 10 درصد رسیده است.
دکتر محمدحسن درخشان در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: خوشبختانه آمارهای کرونایی روند کاهشی داشته و گر چه در موج هفتم حجم ابتلا و بیماری بیشتر بود، اما واکسیناسیون گسترده صورت گرفته از وضعیت شدید بیماری و آمار مرگ و میر بالا جلوگیری کرد.
وی تصریح کرد: بیشترین بستریها و فوتیهای موج هفتم افراد واکسن نزده و واکسن ناقص بودند و به همین جهت است که تأکید ویژه بر دریافت دُز چهارم، 6 ماه پس از تزریق دُز سوم می باشد، حتی اگر در فردی برنامه مرتب واکسیناسیون انجام نشده هم تأکید بر دریافت واکسن داریم، دُزی که طبق تأکید وزیر بهداشت تا پایان بحران کرونا که زمان آن مشخص نیست حداقل سالی یک بار واکسن دریافت شود.
مدیر توسعه و ارتقای شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هیچگونه کمبودی در بحث واکسن کرونا وجود ندارد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه انواع واکسنها در مراکز واکسیناسیون موجود است و رسیدن به آمارهای ایدهآل در این خصوص، تنها نیازمند حضور گسترده مردم است.
دکتر درخشان اضافه کرد: با توجه به شیوع آنفلوآنزا و بیماریهای ویروسی دیگر در کنار کرونا، بر استفاده از ماسک در ایام اربعین حسینی و دهه پایانی ماه صفر که اوج حضور زائران سواره و پیاده در مشهد را شاهد هستیم تأکید داریم.
وی با ذکر این نکته که میزان موارد مثبت رپید و PCR تک رقمی شده و به زیر 10 درصد رسیده است، تأکید کرد: کاهش آمارها گرچه خبر بسیارخوبی بوده، اما این موضوع نباید به معنای پایان بحران کرونا و وجود عادی انگاری در جامعه تلقی شود، ما در موجهای قبلی از این باور غلط آسیب دیدیم و اگر میخواهیم که موج هشتم از راه نرسد باید نسبت به عدم تکرار اشتباهات قبل مقید باشیم.
مدیر توسعه و ارتقای شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: وضعیت کشورمان از بسیاری از کشورها مناسبتر بوده و باید مراقب باشیم تا همین شرایط موجب داشتن رفتارهای نادرست نشود.
دکتر درخشان با تأکید بر اینکه در این روزها حضور زائران ایرانی و غیر ایرانی زیادی را در مسیرهای منتهی به کربلای معلی داریم که عدد آن بالغ بر 50 میلیون نفر اعلام شده است، گفت: در شرایطی که گرمای شدید هوا و کرونا را در عراق داریم از تمامی زائران پیاده حسینی درخواست داریم در طول زمان سفر و از آغاز تا پایان آن رعایت تمامی نکات بهداشتی بهویژه 3 موضوع بسیار مهم استفاده از ماسک، تغذیه سالم و حضور در محلهای با تهویه مناسب را در دستور کار خود قرار دهند.
وی افزود: همچنین از تمامی زائران اربعین میخواهیم که در زمان ورود به مرزهای زمینی و هوایی همکاری لازم را با نیروهای بهداشتی داشته باشند تا سلامت خود و اطرافیانشان به خطر نیفتد و در زمان بازگشت هیچ برنامهای اعم از دید و بازدید، روبوسی، مهمانی و دورهمی نداشته باشند.
مدیر توسعه و ارتقای شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه از روزهای آینده سیل جمعیت زائران پیاده و سواره امام رضا(ع) را در مشهد شاهد خواهیم بود، بیان کرد: همانند عزاداران حسینی از عزاداران رضوی میخواهیم که در مشهد و تمامی شهرها و جادههای منتهی به این شهر مقدس خود را ملزم به رعایت تمامی نکات بهداشتی و در رأس همه آن ها استفاده از ماسک بدانند و درصورت عدم رعایت دیگران، به آن ها تذکر دهند، زیرا معتقدیم، تذکری از سوی خود مردم داده میشود بسیار اثربخشتر از تذکری است که یک فرد مسئول یا بازرس میدهد.