000216.jpg - 10.83 kBرئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزای فصلی افزایش می یابد بنابراین لازم است که به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماریهای فصلی با اصلاح سبک زندگی  سیستم ایمنی بدنمان را تقویت کنیم.

دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه خواب کافی نقش مهمی در حفظ سیستم ایمنی بدن دارد اظهار کرد: میزان نیاز به خواب برای حفظ سلامت بدن 8 ساعت در طول شبانه روز است که کمتر و بیشتر از این مقدار می تواند سیستم ایمنی فرد را تضعیف کند.

وی افزود: انجام فعالیت ورزشی متوسط باعث کاهش فاکتورهای التهابی و بهبود پاسخهای دستگاه ایمنی به ویروس ها و عوامل بیماری زای احتمالی وارد شده به بدن می شود و توصیه می شود حتما 30 دقیقه در روز  پیاده روی متوسط داشته باشید.

 رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:  ویتامینc  یکی از ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی است ،اکثر میوه ها و سبزی ها منابع خوب ویتامین c هستند اما منابع غنی این ویتامین  میوه های فصل از جمله نارنگی، پرتقال، لیمو شیرین، انواع فلفل سبز و دلمه ای، کیوی، گوجه فرنگی و پیاز ، لیمو ترش ، نارنج ، شلغم ، کرفس ، انار  و خرمالو  است.

دکتر اباصلتی تاکید کرد: پروبیوتیکهـا اجـزای میکروبـی زنـده در مـواد غـذایی هستند که برای سلامت ما بسیار مفیـد هستند،ایـن باکتریها خاصیت ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنـی بـدن دارند. این میکروارگانیسمهای مفید را میتوانید در قالب مواد غذایی حاوی آنها مثل ماست یا دوغ  و یـا بـه شـکل مکمل مصرف کنید.

وی با بیان اینکه ویتامینA   به عنوان یک آنتی اکسیدان نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی و عملکرد بهتر ریه ها به منظور پیشگیری و کاهش علائم  بیماری در زمان ابتلا  به بیماری های شایع  فصول سرد سال  دارد افزود: هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، اسفناج، انبه ، جعفری، کلم بروکلی، طالبی،  فلفل دلمه های نارنجی و قرمز رنگ ، خرمالو  و لبنیات از جمله منابع  غنی پیش ساز ویتامین A هستند. همچنین این ویتامین در منابع غذایی حیوانی نیز وجود دارد.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه ویتامین D  یکی دیگر از عوامل  تاثیر گذار در تقویت سیستم ایمنی است تاکید کرد: توصیه می شود همه افراد بالای 18 سال ماهانه یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند.  باید به یاد داشته باشید که از وضعیت ویتامین D بدن خود با یک آزمایش ساده خون آگاه شوید و در صورت کمبود حتما با مشورت با کارشناسان  یا متخصصین تغذیه از مکمل  ویتامین D  استفاده کنید. فراموش نکنید که مصرف ویتامین D بیشتر از نیاز بدن میتواند عوارض مسمومیت زا به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه منابع غذایی امگا3 مصرف کنید: امگا3 یک ضد التهاب است که از تضعیف سیستم ایمنی بدن جلوگیری می کند گفت:  برای دریافت این ماده مغذی می توانید خرفه، گردو  و تخم مرغ های غنی شده با امگا3 مصرف کنید،همچنین گنجاندن ماهی و منابع غذایی دریایی نیز  میتواند به تامین این ویتامین برای شما کمک کند. برخی از انواع روغنهای مایع، به شرطی که حرارت زیاد داده نشوند، میتوانند در تامین امگا‏-3 به شما کمک کنند. از جمله این روغنها میتوان به روغن کانولا یا کلزا، روغن پنبه دانه و روغن سویا اشاره کرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: ادویه ها را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. برخی از ادویه ها به دلیل داشتن ترکیبات تقویت کننده سیستم ایمنی به شما در پیشگیری از ابتلا به بیماری های فصلی کمک زیادی می کنند زنجبیل ، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز و دارچین از جمله این ادویه ها هستند.

دکتر اباصلتی گفت: از منابع پروتئینی در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنید: پروتئین یکی از درشت مغذی های مهم در رژیم غذایی روزانه است که باید 10 تا 15 درصد انرژی روزانه افراد را تشکیل دهد و نقش بسزایی در تقویت سیستم ایمنی دارد. تخم مرغ ،انواع گوشت ، حبوبات و لبنیات از جمله پنیر از منابع خوب پروتئین هستند و سعی کنید در وعده های غذایی روزانه حتما از این منابع غذایی استفاده کنید.

وی افزود: کم آبی نیز  می تواند در بدن ایجاد التهاب کند و زمینه را برای تضعیف سیستم ایمنی و ابتلا به بیمار یها ی عفونی آماده  کند. بنابراین لازم است که در طول شبنه روز 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image