معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه بهورزان مشخصه و شناسه نظام  سلامت محسوب می شوند و خدمات این گروه ادر نظام شبکه موجب شد، بسیاری از شاخص های بهداشتی کشور ارتقاء یابد.

دکتر سید جواد حسینی در همایش استانی بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه خاطر نشان کرد: تا پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی میزان مرگ و میر مادران باردار  ۱۴۰ در ۱۰۰ هزار فوت بود که این میزان در حال حاضر به ۱۱ در ۱۰۰ هزار رسیده، هرچند که این عدد هم زیاد است؛ همچنین میزان فوتی در گروه سنی زیر ۵ سال ۲۰۰ در هزار بود که اکنون به ۲۵ نفر رسیده و این مهم نشان ارائه خدمات مطلوب تخصصی در سطوح ۱، ۲ و ۳ بوده است.

وی ادامه داد: انجام کار موفق بهداشتی و متناسب با اصول PHC در مناطق روستایی نیازمند مشارکت دهیاران و مسئولان در روستاها بوده تا اثرپذیری کار گروه‌های زحمتکش این قشر با حداکثر اثرپذیری همراه باشد.

دکتر حسینی با اشاره به اینکه نظام سلامت در بهترین شرایط در 25 درصد سلامت جامعه تاثیر گذار است و 75 درصد دیگر بر عهده سایر سازمان ها و مجموعه هاست بیان کرد: بی‌شک عملکرد موفق این زنجیره در پایش شاخص‌ها و ارزشیابی‌ها بسیار حائز اهمیت است و از جمله ماموریت‌های شاخص فعالان حوزه بهداشت در شهرها و روستاها می‌توان به خدمات ارزنده صورت گرفته در حوزه‌های خودمراقبتی، دیابت، فشارخون، سلامت روان و غیره اشاره کرد.

وی تاکید کرد: در ایام کرونا خدمات نیروهای بهداشتی در حوزه‌های پیگیری، رهگیری، تست‌های کووید و واکسیناسیون کرونا بسیار اثرگذار بود و ما همواره قدردان زحمات فعالان حوزه بهداشت هستیم.

۸۰ درصد حفظ سلامت جامعه با خودمراقبتی محقق می‌گردد و تنها ۲۰ درصد به خدمات سلامت مرتبط بوده است

همچنین دکتر غلامحسن خدایی مدیر مسئول فصل‌نامه کشوری بهورز هم در این همایش گفت: ما در سالروز میلاد فرخنده حضرت محمد(ص) و امام صادق(ع) نام و یاد تمامی زحمتکشان حوزه بهداشت از جمله مرحوم دکتر اسماعیلی‌پور و مرحوم دکتر احتشام‌فر را گرامی می‌داریم.

وی افزود: در حوزه بهداشت بستر نظام شبکه فرصت بسیارخوبی در راستای اثرپذیری بهتر و بیشتر خدمات متعدد حوزه سلامت فراهم شده تا دیگر شاهد آمار مرگ‌های بالا در کودکان، مادران باردار و دیگر گروه‌های جامعه نباشیم.

مدیر مسئول فصل‌نامه کشوری بهورز خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که مراقبت و واکسیناسیون به تنهایی پاسخگوی سلامت مردم نیست و معتقدیم که ۸۰ درصد حفظ سلامت جامعه با خودمراقبتی محقق می‌گردد و تنها ۲۰ درصد به خدمات سلامت مرتبط بوده، نکته‌ای که سازمان بهداشت جهانی هم بر آن تاکید کرده است.

دکتر خدایی با ذکر این نکته خداوند منان در قرآن کریم آورده که کریم‌ترین شما کسانی هستند که توصیه بر خودمراقبتی دارند، تاکید کرد: بد فکر کردن، بدخوردن، بد رفتار کردن، ظلم کردن به دیگران و اضطراب ایجاد کردن در دیگران از جمله کارهای ناپسند بوده و تنها چیزی که در نظام سلامت به عنوان عمل صالح از آن نام برده می‌شود انجام توصیه‌های مراقبتی و پیشگیرانه بوده است و در کنار آن برتفکر درست، تغذیه سالم و تندرستی تاکید داریم، در سطح جامعه ۳۰ درصد گروه‌های سنی مختلف دچار اختلالات روحی و روانی هستند و عامل اصلی مشکل آنان تفکر نادرست بوده است.

تجلیل از خانواده معزز ۳ شهید بهورز و مراقب مدافع سلامت

همچنین در بخش دیگری از این مراسم از خانواده معزز شهیدان حاجی‌پور، شیرین‌فریمانی و سیدی که در ایام بحران کرونا به درجه رفیع شهادت نائل آمدند توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تقدیر به عمل آمد.

شهید علی حاجی‌پور از بردسکن و شهیده سمیه شیرین‌فریمانی‌ از فریمان از شهدای بهورز بودند و شهیده صدیقه سیدی مرکز بهداشت شماره ۳ مشهد هم شهیده مراقب سلامت بود.

تجلیل از  ۲۰۰ بهورز، مربی و مراقب سلامت نمونه

در این همایش از ۲۰۰ بهورز، مربی و مراقب سلامت نمونه تقدیر به عمل آمد که از این میزان ۱۰۲ نفر مراقب، ۹۳ نفر بهورز و ۵ نفر مربی بودند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۱۵۰ بهورز، ۱۹۹۰ مراقب سلامت و ۶۰ مربی بهورزی دارد که در نقاط شهری و روستایی حوزه تحت پوشش خود کلیه خدمات بهداشتی گروه‌های مختلف جامعه اعم از دانش‌آموز، سالمند، مادر باردار و غیره را ارائه می‌دهند.

137.jpg - 47.67 kB

138.jpg - 45.46 kB

139.jpg - 61.82 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image