258.jpg - 7.61 kBمدیر سلامت رواني اجتماعي و اعتياد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: گوش دادن فعالانه به حرف‌های نوجوان و گفتگو با آنها درباره دیدگاه و تجربه‌های خود، باعث رشد عزت نفس و ارزش‌های مثبت در آنان خواهد شد، اگر در این کار استمرار داشته باشید و نشان دهید که واقعاً به این کار اهمیت می دهید، آنها هم به تلاش های شما پاسخ خواهند داد و با شما ارتباط برقرار می کنند.

دکتر ندا اخروی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: والدین وظیفه دارند ضمن رسیدگی به نیازها و خواسته‌های فرزندانشان،برای هدایت آنان در جهت یادگیری رفتارها و مهارت‌های مناسب فردی و اجتماعی توان و تلاش ویژه‌ای را صرف کنند.

وی خاطر نشان کرد: کودکان نسبت به بزرگسالان برای بیان جملات خود به وقت بیشتری احتیاج دارند و رعایت اصول 7 گانه رابطه سالم با فرزندان منجر به برقراری یک ارتباط مؤثر در این خصوص می‌شود.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتياد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برای برقراری رابطه سالم با فرزندان خود باید به ۷ اصل بسیار مهم توجه شود، تصریح کرد: صرف کردن وقت برای ارتباط با کودکان در داخل و بیرون منزل، اختصاص وقتی مناسب برای حرف زدن با نوجوان، در دسترس بودن در زمان تمایل فرزندان به حرف زدن با والدین، شناختن علائق و فعالیت‌های نوجوانان و دوستان آنان، صحبت کردن همراه با آرامش، عدم برخورد احساسی با فرزندان به‌خصوص در زمان موضوعات مهم و عدم سرسختی و احساساتی بودن بیش از حد از جمله این اصول مهم به شمار می رود.

دکتر اخروی گفت:  نوجوانان باید بدانند که والدینشان به حرف‌های آنان گوش خواهند داد و اگر مشکلی پیش آید زود از کوره در نخواهند رفت، اگر آنها فکر کنند که شما با خشم به حرف‌های آنان واکنش نشان خواهید داد، به احتمال بسیار ،کم لب به سخن خواهند گشود و از شما کمک یا نصیحت نخواهند خواست، شما به عنوان ولی باید شنونده فوق‌العاده‌ای باشید.

وی افزود: گاهی اوقات نوجوان احساس می‌کند که از مهارت کافی برای صحبت کردن برخوردار نیست. او احساس می‌کند که فقط بزرگسالان مهارت کافی در برقراری ارتباط و گفت‌وگو دارند و به موقع و به جا صحبت می‌کنند، نوجوانی که احساس می‌کند چنین مهارتی ندارد کمتر صحبت می‌‌کند، او اعتماد به نفس کافی برای صحبت کردن و ابراز عقیده ندارد. وظیفه والدین این است که با ایجاد فضای امن و محبت آمیز او را به بیان نظراتش تشویق کنند. مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتياد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که در راستای اثربخشی بهتر ارتباطات میان والدین و فرزندان ۹ اصل کلیدی باید رعایت شود، گفت در این اصول ۹ گانه آمده است که حرف فرزند خود را قطع نكنيد و به افراد دیگر نیز اجازه اين كار را ندهيد، وقتي فرزندان شما صحبت مي‌كنند به آنها نگاه كنيد. تماس چشمي را حفظ كنيد و به آنها نشان دهيد كه به حرف‌هايشان گوش مي‌دهيد. پاسخ شما به گفته‌های نوجوان مي‌تواند فيزيكي (مانند، سر تكان دادن، بالا و پايين آوردن سر، يا لمس دست نوجوان) يا زباني (جدی؟ چه بد و … باشد، اگر سخنان آنها را نمي‌فهميد، از آنها بخواهيد که توضيح دهند. نظرشان را مجددا بيان كنند تا مطمئن شويد كه درست فهميده‌ايد. اظهاراتی داشته باشيد كه نشان دهد سخنان گفته شده را فهميده‌ايد، سعي كنيد احساسات نهفته در پشت گفتار نوجوان را بشنويد و به آنها پاسخ دهيد. درباره احساسات فرزندان خود حدس نزنيد، بلكه احساساتشان را از خودشان بپرسيد، به جاي پيام‌هاي تو (پيام هايي كه تو را مخاطب قرار مي‌دهند؛ سرزنش كننده و تحقير آميز هستند. مانند، تو داري عقلت را از دست مي‌دهي)، از پيام‌هايي استفاده كنيد كه من در آنها به كار مي‌رود (من مي‌فهمم، چون …)، اگر زمان مناسبی نیست، از نوجوان خود بخواهيد كه گفتگو را متوقف و سپس هرگاه امكانپذير بود صحبت و گفتگوي خود را دنبال كنيد. مدت زماني را كه براي صحبت درباره مسائل مهم فرزندتان لازم است، فراهم نماييد.

دکتر اخروی گفت: قضاوت نكنيد و وقتي فرزند شما مطلب منفي يا عصباني كننده‌ای می‌گوید احساس خود را به او بگوييد. براي مثال “خيلي متاسفم كه اوضاع به نفع دوستانت نيست” درصورتي كه واقعا چنين حسي داشته باشيد آن را به زبان بیاورید در غیر این صورت هرگز تظاهر نكنيد، برخي نوجوانان بيشتر از سايرين آمادگي حرف زدن دارند. اين تمايل آنان را پذيرا باشيد. آنها وقتي بزرگ شدند بيشتر به تنهايي و خلوت احتياج خواهند داشت و اینکه يادتان باشد مجبور نيستيد كه همه چيز را درست كنيد. وقتي نوجوانان درگير حل مشكلات خود هستند، استقلال را ياد مي‌گيرند.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image