معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: از ابتدای مهر ماه تا کنون نتیجه تست انفلوانزا 273 بیمار بستری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مثبت اعلام شده است.
دکتر سید جواد حسینی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: با توجه به تغییرات جوی و کاهش برودت هوا و افزایش ابتلا به عفونت های تنفسی از ابتدای مهر ماه تا کنون تعداد 789 بیمار شدید تنفسی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری شدند که جواب تست آنفلوانز273 نفر از آنها مثبت گزارش شده است.
وی با اشاره به اینکه بیماری آنفلوانزا یک بیماری عفونی حاد ویروسی است که براحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می گردد، افزود: ویروس بیماری درکل دنیا درگردش است و براحتی هر فردی را در هر گروه سنی مبتلا می کند.
وی گفت: این بیماری مسبب طغیان ها واپیدمی های سالیانه بوده که با شدت بیشتری در فصول پاییز و زمستان بخصوص در مناطق معتدله ایجاد می شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اهمیت آنفلوانزا در سرعت انتشار همه گیری، وسعت و تعداد مبتلایان و شدت عوارض آن است و انتقال بیماری در اجتماعات بزرگ و محیط های سربسته بیشتر از جاهای دیگر است گفت: همه گیری آنفلوانزا در مناطق معتدل بیشتر در زمستان و در نواحی گرمسیری بیشتر در ماههای بارانی سال اتفاق می افتد .
دکتر حسینی خاطر نشان کرد: به منظور پیشگیری و کنترل و کاهش بار ناشی از بیماری، بکارگیری روشهای مناسب مراقبتی و مداخلات بموقع بهداشتی می تواند آسیب های ناشی از بیماری را به حداقل رسانیده و موجب کاهش موارد بیماری و مرگ شود.
وی با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی، عدم حضور افراد دارای علائم بیماری سرماخوردگی وآنفلوانزا در اماکن عمومی،استفاده از ماسک، پوشانیدن دهان و بینی در هنگام عطسه و سرفه، شستن صحیح و مکرر دستها با آب و صابون و استراحت کافی و نوشیدن مایعات فراوان در هنگام ابتلا به آنفلوانزا را از مهمترین توصیه های بهداشتی در جهت پیشگیری از شیوع بیماری نام برد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گروههاي پرخطر و در معرض آسيب در برابر بيماري آنفلوانزا را کودکان کمتر از پنج سال، افراد بالاي 65 سال، بيماران مزمن قلبي و ريوي، کبدي و کليوي و زنان باردار عنوان کرد و افزود: اين بيماري در کودکان ميتواند با علائم گوارشي، تهوع و استفراغ نيز همراه باشد.