مدیر توسعه شبکه و ارتقا سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماران مشکوک به ابتلا به هریک از بیماریهای آنفلوانزا، سرماخوردگی و کرونا نباید نگران ابتلا به کرونا پس از ورود به مراکز منتخب کووید باشند، زیرا مراحل درمانی و تشخیصی جداگانه ای برای این افراد اعمال می شود.
دکتر محمد حسن درخشان، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه در حال حاضر بیماران مشکوک با علائم مشابه بیماریهای عفونی تنفسی و سرماخوردگی بیشتر به خوددرمانی مشغول می شوند این در حالی است که پروتکل درمانی سه بیماری سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا کاملا متفاوت است، خاطر نشان کرد: کیت های تشخیصی آنفلوانزا و کرونا در اختیار مراکز منتخب کرونا قرار داده شده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر جمعیت اندکی از بیماران به مراکز منتخب مراجعه می کنند و بیشتر به مراکز خصوصی مراجعه می شود و این درحالی است که رنگبندی شهر براساس درصد پی سی آر مثبت و مراجعات به مراکز منتخب و بیمارستانها تغییر می کند.
دکتر درخشان با بیان اینکه براساس میزان مراجعات بیماران ساعات کاری مراکز منتخب نیز تغییر می کند، ابراز کرد: در شرایط فعلی مراکز منتخب به دلیل مراجعات اندک بیماران تنها در شیفت صبح فعال است.
مدیر توسعه شبکه و ارتقا سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماری آنفلوانزا هم در برخی موارد می تواند با مخاطرات فراوانی همراه باشد بنابراین تشخیص به موقع بیماری می تواند در بهبود حال بیماران زیادی موثر باشد.
وی تاکید کرد: با شروع فصل سرما، بیماری سرماخوردگی(زکام) و آنفلوانزا نیز شایع می شود اما باید با مراجعه به پزشک بین سه بیماری شایع تنفسی تمایز قائل شد.
دکتر درخشان بیان کرد: کم رنگ شدن توجه مردم به استفاده مستمر از ماسک و ساده انگاری در خصوص بیماریهای عفونی تنفسی می تواند زمینه ساز شروع پیک جدید در حوزه بیماری کووید و یا آنفلوانزا باشد.