عضو قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت، برنامه ریزی های مختلفی در کمیته بهداشت و درمان صورت گرفته که این برنامه به صورت جدی تر در شهرستانهای با نرخ باروری پایین عملیاتی می شود که از آن جمله می توان به شهرستان مشهد با نرخ باروری 1.6 تا 1.7 اشاره کرد.
دکتر محمد احمدیان، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه قرارگاه استانی اجرای قانون جوانی جمعیت از ده کمیته تشکیل شده است، عنوان کرد: مسئولیت اجرای وظایف کمیته بهداشت و درمان قرارگاه جوانی جمعیت بر عهده دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار داده شده است.
وی با بیان اینکه در بررسی ها مشخص شده نرخ باروری برخی از شهرستانها پایین تر از حد جایگزینی است که در تمام کمیته ها به ویژه کمیته بهداشت و درمان برنامه های قانون جوانی جمعیت به شکل جدی تری برای این شهرستانها اجرایی می شود، گفت: کمیته بهداشت و درمان در حوزه های ازدواج، طلاق، فرزند آوری و ناباروری فعالیت هایی را برعهده دارد.
وی با اشاره به اینکه اموزش های پیش از ازدواج و ازدواج های دانشجویی از جمله فعالیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در عرصه ازدواج است، عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد متولی امر ازدواج نیست اما در کنار سایر ارگان ها به این موضوع نیز پرداخته است.
دکتر احمدیان با بیان اینکه مشاوره فرزند آوری، مراقبت از مادر باردار و نوزاد و ارائه آموزش های لازم برای زایمان، ارائه خدمات درمان ناباروری از جمله خدمات کمیته بهداشت و درمان در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت است، گفت: برای اینکه در چاله جمعیتی گرفتار نشویم، باید نرخ باروری بالای 2 ونیم باشد این در حالی است که در برخی از شهرستانها این نرخ بسیار پایین تر از حد معیار است.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: شهرستان مشهد با نرخ باروری 1.6 تا 1.7 پایین ترین میزان باروری را به خود اختصاص داده است این در حالی است که در منطقه مشهد 3 با وجود رفاه اقتصادی ساکنین این منطقه، آمار باروری بسیار پایین است.
وی گفت: شهرستانهایی مانند بینالود، کاشمر، قوچان، درگز نیز با نرخ باروری 1.8 در شرایط متوسط از لحاظ نرخ باروری هستند.
دکتر احمدیان بیان کرد: برنامه های قانون جوانی جمعیت در شهرستانهایی که نرخ باروری پایینی دارند به شکل جدی تر اجرایی می شود.