رئیس گروه مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از زمان شروع برنامه غربالگری تالاسمی تاکنون که 15 سال از زمان آغاز این برنامه میگذرد میزان موارد مثبت ابتلا به تالاسمی با کاهش بیش از 90 درصدی همراه بوده است.
دکتر بابک اقبالی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: تمامی آزمایشهای تالاسمی در زوجین قبل از ازدواج انجام میشود و اگر هر دو نفر نوع خفیف (مینور) داشتند تا 25 درصد احتمال ابتلای فرزندشان به تالاسمی وجود دارد، اما اگر یک نفر باشد خطری در این خصوص ندارد.
وی تصریح کرد: برای جلوگیری از این مشکل آزمایش تالاسمی قبل از ازدواج انجام میشود، حتی اگر هر دو نفر مثبت بودند، منعی برای ازدواج نیست، اما باید قبل از اقدام به فرزندآوری آزمایشهای موردنیاز را انجام دهند تا از سلامت جنین در طول دوره بارداری و همچنین پس از تولد نوزاد مطمئن باشند.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در 1.5 دهه اخیر شاهد کاهش چشمگیر و قابل توجه آمار ابتلا به تالاسمی در سطح کشور بودهایم، خاطرنشان کرد: خوشبختانه بروز تالاسمی به دلیل غربالگریهای صورت گرفته با کاهش بیش از 90 درصدی همراه بوده و اعداد کنونی به نسبت 15 سال قبل که شروع این برنامه را داشتیم کاهش قابل توجه داشته و بهطور میانگین از 10 غربالگری که در بحث تالاسمی انجام میشود، تنها پاسخ یک مورد آن مثبت بوده و پاسخ 9 مورد مابقی منفی است.
دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین نوع دیگر تالاسمی، فقر آهن است که بیشتر در مادران باردار بوده و این موضوع توسط حوزه مدیریت سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیگیری میشود تا دوره بارداری به سلامت طی شود و مشکلی برای مادر و جنین بهوجود نیاید.
وی بیان کرد: خراسان رضوی جزو استانهای پر شیوع در بحث تعداد مبتلایان به تالاسمی نیست و میزان مبتلایان به این بیماری در این استان از میانگین کشوری آن پایینتر است.