502.jpg - 10.93 kBمعاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تاثیر فضای مجازی بر سلامت روان افراد گفت: استفاده هدفمند از فضای مجازی به حفظ سلامت روان کمک می کند.

دکتر مجید جعفری نژاد در گفتگو با وب دا با تاکید بر آسیب های فضای مجازی به ویژه برای جوانان اظهار کرد: استفاده از فضای مجازی و اینترنت باید آگاهانه و هدفمند باشد و از وب گردی های بی هدف پرهیز شود.

وی با بیان اینکه در دنیای امروز نمی توان نقش فضای مجازی درابعاد مختلف زندگی را ناديده گرفت گفت: ارتباط از طريق فضاي مجازي در سال هاي اخير جايگاه قابل توجهي بين جامعه پيدا کرده است.

 وی با تاکید بر اینکه استفاده از فضای مجازی به موضوعی اجتناب ناپذیر در جوامع بشری تبدیل شده است افزود: امروزه استفاده از فضای مجازی به قشر و سن خاصی محدود نيست و حتي کودکان قبل از سنین دبستان هم در فضاي مجازي به فعاليت مي پردازند.

دکتر جعفری نژاد تاکید کرد: در حال حاضر اينترنت ابزاري مناسب براي توسعه افکار و انديشه هاي بشري محسوب مي شود به شرط آن که در راه صحيح استفاده شده و خانواده ها با ارتقاء آگاهی ها خود نسبت به مخاطرات فضای مجازي، از آن استفاده بهينه داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: این نکته حائز اهمیت است که ما انسان ها با وجود این پیشرفت روز افزون قادر نخواهیم بود که به طور کامل از فضای مجازی فاصله بگیریم اما باید از اعتیاد به آن و به مخاطره افتادن بهداشت روانی جلوگیری کنیم.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه با تاکید بر اینکه ارتباطات اجتماعی نقش اساسی و مهمی در زندگی هر فردی دارد و باید به آن توجه شود گفت: در زندگی افراد فضای مجازی نباید جایگزین زندگی دنیای واقعی شود. افراد باید در کنار استفاده از آن، از دنیای واقعی خود فاصله نگیرند. حضور در دنیای واقعی و ارتباط با اطرافیان بسیار مهم است که نباید آن را حذف کرد، چرا که کنار گذاشتن آن باعث دور شدن از واقعیت، کاهش دوستان و دور  شدن از افراد خانواده و همچنین سبب بروز افسردگی و کاهش انگیزه و غیره خواهد شد.

دکتر جعفری نژاد بر مهربان بودن در فضای مجازی با هدف ارتقاء سلامت روان جامعه تاکید کرد و گفت:  در ارتباط خود با نزدیکان در فضای مجازی مهربان باشید و سعی کنید که گاهی از آن ها یاد کنید و با آن ها در ارتباط باشید و هنگامی که می خواهید نظر خود را در زیر موارد اشتراکی آن ها بیان کنید از کلمات مناسبی استفاده نموده و منفی و تند صحبت نکنید حتی اگر نظر منفی نسبت به موضوعی دارید قبل از ارسال درباره ی آن فکر کنید و از کلمات و عبارت خوب و مناسب استفاده نمایید.

وی ضمن اینکه از افراد خواست در استفاده از فضای مجازی رفتار و انتخاب های آگاهانه داشته باشند اظهار کرد: منابع و گروه های بسیار متفاوتی در فضای مجازی وجود دارد که بسیاری از آن ها آموزنده و الهام بخش بوده و می تواند تامین کننده سلامت روان باشد اما در کنار آن موارد منفی زیاد و نا پسندی نیز وجود دارد که می تواند سلامت روان ما را تهدید کند و اثر منفی داشته باشد که تا حد امکان باید  از آن ها دوری کرد لذا در حالت کلی ما باید به شکل کاملا آگاهانه انتخاب کنیم که کدام مناسب حالات روانی ما و ارتقای سلامت روان ما خواهد بود.

معاون فنی معاونت بهداشت در ادامه با تاکید بر پرهیز از دنبال کردن خبرهای بد در فضای مجازی گفت: دنبال کردن دائمی خبر های بد و آزار دهنده بی شک تاثیر منفی بسیاری در سلامت روان دارد لذا با تفکر دقیق روی این مسئله می توانید مرز هایی را برای خود تعیین کنید و از بسیاری از خبرها و موارد آسیب رسان و نا مناسب پرهیز نمایید .

وی تاکید کرد: تعیین حد و مرز برای خود و اهمیت دادن به سلامت روان و بهداشت روان از موارد بسیار مهمی است که به هیچ وجه نباید نسبت به آن بی تفاوت باشید.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image