مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علو م پزشکی مشهد اظهار کرد: حفظ ذخیره کلسیم بدن مادر در سلامت استخوانی و دندانی مادر و جنین موثر است ، از همین رو تغذیه مادر باردار از اهمیت بالایی برخوردار است.
دکتر زهرا اباصلتی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه رشد و تکامل جنین و حفظ سلامت مادر باردار ارتباط زیادی با نوع تغذیه مادر باردار دارد، خاطر نشان کرد: زنان باردار بايد مانند ساير افراد خانواده، روزانه از گروههاي اصلي مواد غذايي استفاده كنند.
وی با اشاره به اینکه سوءتغذيه در دورة بارداري، اثرات شديدي بر سلامت مادر و فرزند در هر دو مقطع كوتاهمدت و بلندمدت دارد، تصریح کرد: در هيچ دورهاي از بارداري نبايد نسبت به كمغذايي يا بيشخواري مادر بيتفاوت بود.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه كفايت، تنوع و تعادل در دريافت مواد غذايي، سه ركن اصلي تغذيه مادران باردار است، بیان کرد: نان و غلات، ميوه ها و سبزيها، شير و لبنيات، گوشت، تخم مرغ وحبوبات و مغزها باید در سبدغذایی مادر باردار به تناوب گنجانده شود.
وی با اشاره به اینکه گروه نان و غلات شامل انواع نان ، برنج ، ماكاروني ، رشته ،گندم ،جو و ذرت است، افزود: مقدار توصيه شده از اين گروه 7تا11سهم در روز است كه هر سهم برابر يك برش نان سنگك ، تافتون يا بربري به اندازه يك كف دست یا نصف تا سه چهارم ليوان غلات پخته مانند برنج ياماكاروني است.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مادر باردار از ميوه هاي مختلف به طور متوسط بايستي 3تا4 سهم در روز استفاده كند، اظهار کرد: هر سهم از ميوه ها به عنوان مثال معادل يك عدد سيب ، پرتقال يا موز متوسط ،نصف ليوان كمپوت يا ميوه پخته ، 3 عدد زردآلو ،نصف ليوان حبه انگور یا يك چهارم طالبي متوسط ،نصف ليوان آب ميوه يا يك سوم ليوان آب ليموترش يا 2 قاشق غذاخوري ميوه خشك (برگه ) است.
وی با بیان اینکه مصرف سبزی برای مادر باردار شامل انواع سبزيهاي برگي، هويج ، گوجه فرنگي ، كدو ، سيب زميني ، سبزي خوردن ، خيار و ... است، اظهار کرد: مقدار توصيه شده از سبزي ها به طور متوسط4تا5سهم در روز است كه هر سهم معادل يك ليوان سبزي خام برگ دار يا سالاد سبزيجات (شامل گوجه فرنگي ، كاهو ، كلم ، فلفل سبز دلمه اي و... ) يا نصف ليوان سبزيجات پخته است.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه مواد لبنی منبع بسيار خوبي از كلسيم مورد نياز براي بدن مادر جهت حفظ سلامت واستحكام استخوانها ، دندانها و حفظ ذخيره كلسيم بدن است، ابراز کرد: کلیسم مواد لبنی در ساخت وساز استخوانها و دندانهاي جنين نيز بسيار با اهمیت است، از اين گروه از مواد غذایی در روز حداقل3تا4سهم باید استفاده شود.
وی گفت: مصرف انواع گوشت سفيد و قرمز ، ماهي ،دل ،جگر ،تخم مرغ ،عدس ، نخود و لوبيا ، پسته ،بادام ،گردو نیز توصیه می شود که مقدار مصرف برای مادرباردار از این گروه مواد غذایی حدود سه سهم در روز یا معادل 60 گرم گوشت قرمز، ماهی یا مرغ، حبوبات ، تخم مرغ یا نصف لیوان از مغزها است.