رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: با توجه به نقش و رسالت بهورزان به خصوص در مناطق دورافتاده و سخت گذر، در راستای ارائه آموزش عمومی حوزه بهداشت، تعرفه گذاری خدمات بهداشتی برای ارج نهادن به خدمات این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش وب دا، دکتر محمد علی کیانی، در دیدار با ارزیابان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه حوزه بهداشت زیر ساخت مهم در کاهش آمار بیماریها و مرگ میر است که این موضوع به خوبی در بحران کرونا نمود پیدا کرده است ، گفت: کشورهای دیگر در حوزه بهداشت اقدامات خوب و موثری انجام دادند تا در بحران های حوزه سلامت به راحتی بتوانند این موضوع را مدیریت کنند، در کشور ما و به ویژه منطقه خراسان رضوی پرداختن به موضوع بهداشت از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه آموزش خود مراقبتی یکی از اجزای مهم در سواد سلامت است، خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب نیز نسبت به موضوع و جایگاه بهداشت توجه ویژه ای دارند.
دکتر کیانی با اشاره به اینکه باید در حوزه بهداشت به سمت محتوا و درک عمومی پیش برویم، عنوان کرد: در دوران پسا کرونا نباید از اهمیت حوزه بهداشت غفلت کرد و در شرایط بحرانی و غیر بحرانی باید به بحث آموزش عمومی رفتارهای بهداشتی نگاه ویژه ای داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه به طور متوسط روزانه 430 هزار نفر به شهر مشهد مشرف می شوند و یک میلیون و صد هزار نفر اتباع در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور دارند که به آنها خدمات حوزه بهداشتی و درمانی ارائه می شود، گفت: در برنامه ریزی های کلان کشوری باید به حوزه بهداشت استانهای دارای اتباع و زائر پذیر نگاه ویژه ای داشت زیرا خدمت رسانی به این اقشار می تواند بار مالی و نیروی انسانی زیادی به دانشگاه های علوم پزشکی مشهد وارد کند.
وی با اشاره به اینکه در بودجه 1402 به موضوع بهداشت اتباع و زائران توجه خواهد شد و این موضوع برای شهرهایی مثل مشهد و قم که زائر پذیر هستند و یا استانهای دارای اتباع مثل استان سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی می تواند کمک موثری محسوب شود، گفت: دهه اخر صفر 8 میلیون زائر به شهر مشهد مشرف می شوند و برای مراسم آغاز سال نو نیز حضور پررنگ زائران را شاهد خواهیم بود که می تواند برای حوزه بهداشت مشکلاتی را به وجود آورد.
وی ادامه داد: در نظر گرفتن تدابیر بهداشتی در ایام پیک حضور زائر و رعایت نکات بهداشتی برای ورود اتباع از مرز دوغارون از جمله چالش های دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که باید برای آن برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
دکتر کیانی با تاکید براینکه در دوران پیک کرونا و مناسبت های مذهبی و ملی ارگانهای مختلف همراه با دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مردم خدمت رسانی می کنند اما توجه به زیر ساخت های بهداشتی باید در جایگاه ملی با اهمیت قلمداد شود، گفت: دیدگاه نمایندگان مجلس از پرداختن به موضوعاتی مانند تجهیزات پزشکی و یا ساخت بیمارستان باید به سمت توجه به نیازهای بهداشتی جامعه سوق داده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ستاد ملی زیارت نیز باید اعتباری به بهداشت اختصاص دهد، گفت: علت آمار بالای مرگ ومیر در برخی از استانها در بحران کرونا به دلیل نبود زیرساخت های لازم در حوزه بهداشتی است که باید در دوران پسا کرونا به این موضوع اهمیت ویژه ای داده شود.
وی بیان کرد: توجه به جایگاه بهورزان و مراکز بهداشتی در حوزه افزایش سواد سلامت باید در دوران پسا کرونا مورد تاکید ویژه ای قرار بگیرد.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه این نشست اظهارکرد: تیم پایش وزارت بهداشت پس از فروکش کردن نسبی بیماری کرونا برای ارزیابی خدمات بهداشتی به دانشگاه های علوم پزشکی کل کشور مراجعه کرده و شرایط را بررسی می کنند که در بازدید از حوزه بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیتهای تیمی این حوزه مورد تحسین قرار گرفت.
دکتر مجید جعفری نژاد ، با اشاره به اینکه در سی و چهار ماهی که حوزه بهداشتی درگیر بیماری کرونا بود، خدمات این حوزه از حالت عادی خود خارج شد، خاطر نشان کرد: بنا بر دستور وزارت بهداشت از ابتدای سال جاری خدمات بهداشتی به وضعیت عادی برگشت، و تیم های پایش در سطح وزارت خانه تشکیل شدند.
وی با بیان اینکه چک لیستی برای پایش دانشگاه های علوم پزشکی کشور در نظر گرفته شد تا خدمت بهداشتی مورد پایش قرار گیرد، گفت: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز دبیرخانه پایش برگزار شد و مدیران مناطق و شهرستانها براساس چک لیست ارسالی وزارت بهداشت مشغول پایش خدمات خود شدند.
دکتر جعفری نژاد با اشاره به اینکه تیم پایش وزارت خانه در روزهای گذشته از منطقه مشهد 5، ثامن، فریمان و چناران بازدید کردند و از نحوه ارایه خدمات بهداشتی رضایت خوبی داشتند، گفت: حس همدلی در بین همکاران و ارایه خدمت به صورت تیمی نقاط عطف خدمت رسانی حوزه بهداشت از دید ارزیابان است.