رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: 21 هزار داوطلب سلامت در مناطق تحت پوشش این دانشگاه در قالب یک اقدام خیرخواهانه و در راستای افزایش سواد سلامت جامعه فعالیت می کنند .
به گزارش وبدا، دکتر محمد جعفر صادقی، با اشاره به اینکه با هدف افزایش سطح سواد سلامت جامعه، طرح خود مراقبتی اجرایی می شود که در این طرح سفیران و داوطلبان سلامت آموزش هایی را که در حوزه خود مراقبتی دریافت کرده اند، به خانواده و اطرافیان منتقل می کنند، خاطر نشان کرد: در سایه افزایش آموزش های خود مراقبتی بین آحاد جامعه، شاهد رفتارهای بهداشتی بیشتری هستیم که این موضوع کاهش شیوع بیماریهای واگیر و غیر واگیردار را در سطح جامعه بدنبال دارد.
وی با بیان اینکه سفیر سلامت آنچه از حوزه بهداشت می آموزد به خانوده خود منتقل می کند، گفت: داوطلبان سلامت به غیر از خانواده، به تعدادی از افراد خانواده های دیگر نیز آموزش های خود مراقبتی را می آموزند که این داوطلبان تا 40 خانواده را تحت پوشش قرار می دهند.
دکتر صادقی با اشاره به اینکه خدمات داوطلبان سلامت از جنس مردمی و خیرخواهانه است، گفت: با توجه به حضور بیش از یک میلیارد داوطلب در جهان، سازمان جهانی بهداشت 5 دسامبر مصادف با 14 آذر ماه را به عنوان روز داوطلب در نظر گرفته است.
رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در طرح داوطلب سلامت، داوطلبین و سفیران سلامت ابتدا در مراکز بهداشت و پایگاه های بهداشتی پذیرش و تحت آموزش قرار می گیرند و در مرحله بعد به عنوان داوطلب در محله زندگی خود این آموزش ها را به دیگران منتقل می کنند، گفت: حدود 765 هزار سفیر سلامت و 21 هزار داوطلب سلامت در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت می کنند.
وی بیان کرد: به هر میزان تعداد سفیران و داوطلبان سلامت افزایش یابد، رفتارهای بهداشتی و خود مراقبتی نیز در بین مردم نهادینه می شود.
دکتر صادقی افزودعلاقمندان به حضور در طرح داوطلبان سلامت، می تواند با داشتن حداقل 8 کلاس سواد به نزدیکترین مرکز یا پایگاه یا خانه بهداشت مراجعه کرده و در جمع این نیروهای خدوم قرار بگیرد.