معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: داوطلبان سلامت به عنوان حلقه ارتباطی میان مردم و متولیان نظام سلامت، در قالب برنامه ملی خودمراقبتی، زمینه‌ساز ارتقاء سواد سلامت جامعه هستند و این گروه زحمتکش نقشی کلیدی در امر آموزش مردم و پیشگیری از بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دارند.

دکتر مجید جعفری‌نژاد در مراسم تجلیل از رابطان سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: رابطان حوزه سلامت شامل سفیران سلامت، داوطلبان سلامت، پیام‌گزاران سلامت و خیران سلامت هستند که در نقاط مختلف کشور از جمله مناطق حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد خدمت‌رسان مردم هستند و معتقدیم که به مناسبت روز جهانی داوطلب فرصتی مناسب جهت تجلیل و قدرشناسی از این گروه زحمتکش است.

وی تصریح کرد: داوطلبان سلامت آموزش‌هایی را که در حوزه خود مراقبتی از طریق مراکز بهداشت و پایگاه‌های بهداشتی به آنان ارائه می‌شود، به خانواده خود و اطرافیان منتقل می‌کنند و این گروه فعال و مردمی از سال گذشته تاکنون به ۳۰ هزار و ۲۴۰ خانوار آموزش حضوری به‌صورت خانه به خانه داده‌اند و پیگیر امور بهداشتی و درمانی ۱۵ هزار و ۲۲۵ خانوار شده‌اند.

معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی ادامه داد: همچنین در ایام پاندمی کرونا ۱۰ هزار و ۷۱۹ داوطلب سلامت در قالب پویش‌های مقابله با کرونا همکاری داشتند و در امر غربالگری ۲۴۵ هزار و ۸۵۴ نفر از جمعیت خانوارهای زیر پوشش داوطلبان سلامت مشارکت داشتند.

دکتر جعفری‌نژاد با بیان اینکه داوطلبان سلامت دارای ویژگی‌هایی از جمله روابط اجتماعی بالا، حداقل سواد و علاقه‌مند به فعالیت‌های داوطلبانه هستند، خاطرنشان کرد: فعالیت داوطلبان سلامت در راستای اجرای اصول مراقبت‌های اولیه بهداشتی بوده و این اصول شامل مشارکت‌های مردم، هماهنگی بین‌بخشی و دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی و درمانی است.

وی تاکید کرد: فعالیت‌های داوطلبان و سفیران سلامت در راستای پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیر و غیرواگیر بسیار مهم و اساسی است و با حضور این گروه پلی میان خانواده‌ها و متولیان نظام سلامت برقرار شده که نقشی اساسی در ارتقاء سلامت جامعه دارد.

۲۲ هزار داوطلب سلامت در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت دارند

در این مراسم دکتر محمدجعفر صادقی، رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: بانوان حدود ۹۵ درصد از رابطان سلامت خراسان رضوی و مناطق زیر پوشش علوم پزشکی مشهد را تشکیل می‌دهند و آنان در راستای آموزش و ارتقاء سطح سواد سلامت جامعه فعالیت می‌کنند، ضمن اینکه باید اشاره کنیم بیش از ۶۰ درصد از رابطان سلامت استان در مناطق روستایی خراسان رضوی و مناطق حاشیه شهر مشهد فعالیت دارند.

وی اضافه کرد: رابطان سلامت شامل داوطلبان سلامت، سفیران سلامت و پیامگزاران سلامت هستند و این افراد نکات بهداشتی و خود مراقبتی را به جمعیت زیر پوشش خود آموزش می‌دهند.

رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این ‌نکته که ۲۲ هزار داوطلب سلامت در حوزه تحت پوشش این دانشگاه فعالیت دارند، تاکید کرد: این افراد بالغ بر ۴۱۰ هزار خانوار در مناطق شهری و روستایی را در قالب گروه‌های ۵ تا ۴۰ خانوار را زیر پوشش دارند و آموزش بهداشت، شناسایی گروه‌های آسیب‌پذیر، همکاری با تیم پزشک خانواده در فعال نمودن خدمات بهداشتی و درمانی، شرکت فعال و مستمر در جلسات آموزشی حضوری و مجازی و انتقال آموزش‌ها به خانوارهای زیر پوشش از جمله فعالیت‌های داوطلبان سلامت به شمار می‌رود.

دکتر صادقی افزود: همچنین حدود ۷۳۰ سفیر سلامت شامل سفیر سلامت طلبه، سفیر سلامت دانشجو، سفیر سلامت دانش‌آموز و سفیر سلامت جامعه در مناطق زیر پوشش این دانشگاه فعالیت می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه پیام‌گزاران سلامت هم افرادی هستند که به عنوان رابطان سلامت از هر اداره کل استان معرفی شده‌اند، گفت: این گروه‌ها نیز آموزش‌های بهداشتی و توصیه‌های خودمراقبتی را فرا گرفته‌اند و این آموزش‌ها و توصیه‌ها را در منزل و محیط‌ کار به اعضای خانواده و همکاران خود منتقل می‌کنند.

۳۵ درصد از افراد جامعه از سواد سلامت برخوردار هستند

همچنین دکتر غلامحسین خدایی، پیشکسوت حوزه سلامت هم در این مراسم، گفت: هر اتفاق ناخوشایندی که در حوزه سلامتی رخ می‌دهد، بر اثر بی‌سوادی در حوزه سلامت است و در حال حاضر ۳۵ درصد از افراد جامعه دارای سواد سلامت هستند.

وی افزود: داوطلبان، سفیران، رابطان و پیام‌گزاران سلامت سرمایه‌های ارزشمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند، چرا که با ترویج سواد سلامت منجر به مشارکت مردم در ایجاد سلامت می‌شوند.

مدیر مسئول فصلنامه کشوری بهورز با بیان اینکه در حوزه سلامت بهترین سرمایه‌گذاری و اقدام ممکن بالابردن سطح سواد سلامت مردم است که به وسیله داوطلبان، سفیران، رابطان و پیام‌گزاران سلامت انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: کسانی که داوطلبانه در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه سلامت به مردم خدمت می‌کنند و تلاشی وصف‌ناپذیر در جهت آشنایی و آگاه‌سازی گروه‌های هدف دارند از جایگاهی ویژه در نزد ایزد منان برخوردار هستند و بی‌شک تک‌تک خادمان حوزه سلامت و همچنین ملت شریف ایران قدردان این تلاش‌ها و زحمات هستند.

دکتر خدایی با ذکر این نکته که با افزایش تعداد داوطلبان سلامت شاهد نهادینه شدن رفتارهای بهداشتی و خود مراقبتی در بین مردم خواهیم بود، تاکید کرد: ما در سایه افزایش آموزش‌های خود مراقبتی می‌توانیم شاهد کاهش شیوع انواع بیماری‌های واگیر و غیرواگیردار در سطح جامعه باشیم و در این خصوص نباید از نقش بی‌بدیل داوطلبان حوزه سلامت غافل شد.

90.jpg - 64.00 kB

89.jpg - 78.56 kB

91.jpg - 60.60 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image