000193.jpg - 8.77 kBمعاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه زیرسویه‌های جدید بیشترین درگیری را در گوارش دارندگفت: : 4 زیرسویه جدید در خانواده اومیکرون شناسایی شده که شامل xbb، xbb1، bq1 و bq1.1 بوده است.

دکتر سیدجواد حسینی در جلسه قرارگاه مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: شروع موج هشتم بحران کرونا در ایران اعلام شده و باید مراقب باشیم تا با وضعیت نامناسب دیگر کشورها مواجه نشویم و در فاصله زمانی باقی‌مانده برنامه‌ریزی بهتری برای مدیریت همزمان کرونا و آنفلوآنزا داشته باشیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: مهمترین کار برای دوری از این آسیب‌ها دریافت دُز یادآور واکسن کرونا در کنار استفاده از ماسک، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی بوده است.

دکتر حسینی با ذکر این نکته که ما باید از هم‌اکنون برای مدیریت ایام نوروز 1402 برنامه‌ریزی کنیم تا دچار مشکلات شدیدتر در بعد از این ایام نشویم، تاکید کرد: در جلسه‌ای که با موضوع موج هشتم در استانداری خراسان رضوی داشتیم بر انجام دُز یادآور و همچنین استفاده از ماسک تاکید کردیم، متاسفانه در برخی از ادارات ماسک به فراموشی سپرده شده است.

وی بیان کرد: هم‌اکنون سینوفارم، برکت پلاس، اسپایکوژن و نورا 4 واکسن موجود بوده، واکسن‌هایی که همگی آنها تایید شده هستند و از مردم می‌خواهیم که یکی از آنها را دریافت کنند و برای دُز یادآور خود منتظر واکسن خاصی نباشند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین خطاب به برگزارکنندگان مراسم‌ها و همایش‌ها و همچنین حاضران در این برنامه‌ها اهمیت دریافت دُز یادآور واکسن کرونا و استفاده از ماسک را متذکر شد.

انواع داروها و اقلام بهداشتی و حفاظت فردی به میزان کافی موجود است

در این جلسه دکتر ناصر وحدتی، معاون غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: ما پیش‌بینی لازم را برای تامین انواع داروها داریم و اگر در هر موردی کمبودی باشد بلافاصله موضوع را به سازمان غذاودارو اعلام می‌کنیم تا آن دارو در اسرع وقت و به میزان موردنیاز در اختیارمان قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: همچنین در بحث اقلام بهداشتی و حفاظت فردی هم به تازگی خرید یک میلیون ماسک را برای پرسنل و کادرهای بهداشت و درمان داشته‌ایم و ماسک مورد نیاز مردم هم به میزان کافی در داروخانه‌ها موجود است، ضمن اینکه باید اشاره کنیم که محلول‌های ضدعفونی‌کننده هم به میزان کافی موجود است.

دکتر وحدتی خاطرنشان کرد: توصیه ما به بیمارستان‌ها این است که نیازهای دارویی‌شان را متناسب با نیازشان اعلام کنند که با حجم زیاد انواع داروها و عدم مصرف آنها مواجه نباشیم، به‌خصوص دارویی که باید در زمان کوتاه مصرف شوند و اگر نشوند به علت رسیدن زمان انقضاء فاسد و بلااستفاده می‌شوند.

تمامی بیمارستان‌ها از آمادگی کامل جهت مقابله با موج هشتم بحران کرونا برخوردار هستند

در ادامه این جلسه دکتر ایوب توکلیان، جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: اخبار رسمی موج هشتم بحران کرونا از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شده و از تمامی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور خواسته شده که از آمادگی کامل برخوردار باشند و باید اشاره کنیم که این آمادگی در حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود دارد و در جلساتی که با مسئولان بیمارستان‌ها داشتیم تاکیدات لازم را در این خصوص داشتیم.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون 204 بیمار تنفسی در بیمارستان اکبر و 8 بیمار از این گروه در بیمارستان ولایت بستری هستند، بیان کرد: ما اگر درگیر موج هشتم شویم باید مرکز درمانی ولایت را به کرونا اختصاص دهیم و به‌همین جهت فعالیت بخش اطفال بیمارستان امام رضا(ع) را در برنامه کاری خود دیدیم و امروز ابلاغ به‌کارگیری 27 نیروی فعال در بخش صادر شده و این نیروها از فردا در محل کار خود حضور می‌یابند.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: با توجه به اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا زیرسویه‌های جدید امیکرون شیوع پیدا کرده و در بیش از 100 کشور دنیا آمارکرونایی روندی افزایشی داشته امکان مواجهه تمامی کشورهای جهان با موج کرونایی وجود دارد، حتی کشورهایی که از ابتدای پاندمی کرونا تاکنون درگیر موج‌های سهمگین کرونا نبودند.

دکتر توکلیان گفت: با توجه به اینکه از زمان آخرین دُز واکسن اکثر افراد جامعه ما بیش از 6 ماه گذشته، از تمامی این افراد می‌خواهیم که نسبت به دریافت دُز یادآور واکسن کرونا اقدام نمایند و در کنار آن رعایت تمامی نکات بهداشتی از جمله استفاده از ماسک را در دستور کار خود قرار دهند تا خدای نکرده خودشان و عزیزانشان دچار مشکل نشوند.

عموم مردم دریافت دُز یادآور واکسن کرونا و استفاده از ماسک را فراموش نکنند

در بخش دیگری از این جلسه دکتر مجید جعفری‌نژاد، معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی، تصریح کرد: پیشنهاد می‌کنیم که تیم‌های واکسیناسیون به ادارات اعزام شوند و  دُز یادآور واکسن کرونا در محل کار به پرسنل تزریق شود.

وی خاطرنشان کرد: از عموم مردم می‌خواهیم که استفاده از ماسک را فراموش نکنند و افراد بالای 18 سال هم از دریافت دُز یادآور واکسن کرونا غافل نشوند تا خودشان و اطرافیانشان درگیر آسیب‌های موج هشتم نگردند.

معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی با ذکر این نکته که در موج هشتم بحران کرونا با 4 زیرسویه xbb، xbb1، bq1 و bq1.1 درگیر هستیم، تاکید کرد: اگر می‌خواهیم که موج هشتم همانند موج هفتم در زمان کوتاه و با کمترین آسیب به پایان برسد باید همه افراد بالای 18 سال دُز یادآور واکسن کرونا را دریافت کنند و در کنار آن تمامی گروه‌های سنی زدن ماسک را جدی بگیرند و از ایجاد تجمع و حضور در جمع‌های شلوغ اجتناب کنند.

دکتر جعفری‌نژاد بیان کرد: آگاه سازی مردم و تشویق آنان به دریافت دُز یادآور واکسن کرونا و رعایت تمامی دستورالعمل‌های بهداشتی به‌ویژه استفاده از ماسک نکته بسیار مهمی بوده که نباید از آن غافل شد و باید در این خصوص حداکثر استفاده را از ظرفیت رسانه‌ها در مسیر تشویق مردم به سمت مراکز واکسیناسیون کرونا و استفاده آنان از ماسک داشته باشیم.

اختصاص 247 هزار واکسن به پایگاه های واکسیناسیون

در ادامه این جلسه دکتر ناصر امینی، مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: هم‌اکنون مراکز واکسیناسیون کرونا شهدای سلامت، نجفی، گلشهر، کارگران، امام علی(ع)، سیلو و فرامرزعباسی بوده و در این مراکز 247 هزار  و602 دُز واکسن برکت، برکت ملاس، سینوفارم، اسپایکوژن و نورا موجود است.

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه طبق نامه دریافتی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در موج هشتم بحران کرونا با زیرسویه‌های xbb، xbb1، bq1 و bq1.1 که همگی آنها از خانواده اومیکرون هستند درگیر هستیم، تصریح کرد: ما باید در شرایط کنونی روی دو موضوع دُز یادآور واکسن کرونا و استفاده از ماسک بیش از این تاکید کنیم و این دو امر لازم و ضروری را به فراموشی نسپاریم تا دچار آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیر نشویم.

دکتر امینی افزود: هم‌اکنون درصدهای استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری فیزیکی، تهویه مناسب، واکسیناسیون شاغلان و بهداشت فردی به ترتیب اعداد 20.1، 37.9، 73.4، 86.8 و 63.7 را نشان می‌دهد و در وضعیت کنونی تاکید اکید داریم که افزایش میزان تزریق واکسیناسیون و استفاده از ماسک فراموش نشود.

میزان موارد مثبت تست‌های کووید در مراجعات سرپایی و بیماران بستری افزایش یافته است

همچنین دکتر مریم سالاری، رییس اداره آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این جلسه گقت: در 24 ساعت اخیر 31 بستری جدید داشتیم که افزایش 6 درصدی نشان می‌دهد و میزان مجموع بستری‌ها 63 مورد با 8 درصد افزایش بوده است، هرچند روند مراجعات سرپایی روند کاهشی داشته است.

وی افزود: در حال حاضر درصد مثبت شدن تست‌های سرپایی کرونا عدد 9 نشان را می‌دهد و این عدد در موارد بستری نیز به 3 درصد رسیده است.

رییس اداره آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هم‌اکنون در حوزه تحت پوشش این دانشگاه 56 بیمار تنفسی بستری داریم که 37 نفر از آنان در بیمارستان‌های شهر مشهد بستری هستند، خاطرنشان کرد: در سامانه ثبت اطلاعات بیماران کد j بیماران حاد تنفسی را نشان می‌دهند که 3 درصد آنان مبتلایان به آنفلوآنزا هستند و در موارد قطعی کرونا هم روند افزایشی این گروه از بیماران مشاهده شده است.

دکتر سالاری بیان کرد: هم‌اکنون روندهای ابتلا به کرونا در اکثر کشورهای دنیا در حالت ثبات قرار گرفته، اما فوتی‌ها روند افزایشی داشته است و باید در جهت عدم مشاهده چنین وضعیتی در ایران بر استفاده از ماسک و دریافت دُز یادآور واکسن کرونا مقید باشیم.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image