42.jpg - 7.94 kBمعاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: براساس پژوهش های انجام شده در این دانشگاه، حدود 44 درصد مردم آگاهی لازم را در حوزه سواد سلامت داشته اند.

دکتر سید جواد حسینی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه رادیو، تلویزیون و پرسنل نظام سلامت، اینترنت ، دوستان و آشنایان و روزنامه و نشریات  بیشترین اطلاعات سواد سلامت را به مردم منتقل می کنند خاطر نشان کرد: زمانی که سواد سلامت به تغییر رفتار منجر شود اتفاقات مثبتی در این حوزه رخ می دهد؛  تغییر در حوزه فیزیکی، اجتماعی، ذهنی یا روانی، معنوی و عاطفی( کنترل هیجانات) در راستای مولفه های سواد سلامت زمینه ساز یک جامعه سالم است.

وی تصریح کرد: برای کنترل بیماریهای مزمن غیر واگیردار مانند دیابت و فشار خون باید ذائقه مردم به سمت سبزی و میوه برود و از بار استرس فرد کاسته شود زیرا این بیماریها به عنوان مادر بیماریهای دیگر مطرح است و می تواند موجب بیماریهای متنوعی برای افراد شوند که در این زمینه نقش رابطین و سفیران و پیام گزاران سلامت برای آگاهی بخشی عمومی از اهمیت بالایی برخوردار است.

معاون بهداشت دانشگاه  علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ارتقای سواد سلامت جامعه موجب بهبود رفتارهای بهداشتی مردم و جلوگیری از ابتلا به انواع بیماریها می شود افزود: سلامتی مقوله چهار بعدی است که  قاعدتا بسیاری از مسائل خارج از حیطه بهداشت است و در این راستا تمامی سازمان ها و نهادها باید مشارکت داشته باشند.

دکتر حسینی با بیان اینکه در راستای افزایش سطح سلامت عمومی، هماهنگی بین بخشی وزارت بهداشت به معنای کامل ضرورت دارد، گفت:  نظام های سلامت با برنامه ریزی های لازم در بهترین حالت تا  25 درصد سلامت مردم را تامین کنند و 75 درصد مابقی برعهده  مردم و سازمانهای دیگر است که با افزایش سطح سواد سلامت جامعه و خود مراقبتی  این مهم محقق می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سواد سلامت در واقع  آموزه هایی است که به انسان کمک می کند تا انسان بتواند سطح سلامتی خود و اطرافیانش را بهبود بخشد، ابراز کرد: در واقع هدف سواد سلامت ، منتج شدن علم در حوزه سلامت به رفتار است، زیرا معمولا کسانی که سواد سلامت آنها منتج به رفتار شده، در هر صورت غذای سالم مصرف می کنند و از تحرک کافی و تفکر سالم برخوردارند. 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image