42.jpg - 25.77 kBمعاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: وضعیت فعلی فرزندآوری در خراسان رضوی 1.8 بوده و اگر می‌خواهیم که به وضعیت مطلوب در این خصوص برسیم باید عدد فوق را به بیش از 2.5 برسانیم.

دکتر سیدجواد حسینی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: مردم بزرگترین سرمایه هر کشور هستند و هرچه‌قدر که جمعیت یک کشور بیشتر باشد به همان نسبت از از سرمایه بیشتری برخوردار هستند.

وی تصریح کرد: موضوع جوانی و افزایش جمعیت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در آیات شریفه قرآن کریم هم بر موضوع فرزندآوری و تربیت فرزند صالح تأکید شده و خاتم پیامبران، حضرت محمد(ص) هم فرمودند که ازدواج کنید و بر تعداد جمعیت مسلمان بیفزایید که موجب افتخار من است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه امام راحل(ره) در صحیفه نور فرموده‌اند که این ممکلت توان آن را دارد که بتواند تا 200 میلیون نفر را مدیریت کند، خاطرنشان کرد: همچنین مقام معظم رهبری هم در جلسه اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در 10 سال قبل به موضوع پیری و کاهش جمعیت اشاره داشتند، ایشان در آن زمان فرمودند، اما 8 سال طول کشید که قانون جوانی جمعیت تصویب شد.

دکتر حسینی اضافه کرد: در بحران جمعیت شاخصی کلی با عنوان میزان باروری داریم که یک خانم باید در بین سن 10 تا 54 سال چند بچه به دنیا آورد تا مشکل کمبود جمعیت جبران شود.

وی با اشاره به اینکه اگر میزان فرزندآوری از صفر تا 2.1 باشد جمعیت به سمت پیری حرکت می‌کند، اما اگر از 2.2 تا 2.4 باشد جمعیت جایگزین را داریم و اگر از 2.5 به بالا باشد به سمت جوانی جمعیت گام برداشته‌ایم، بیان کرد: در همین خصوص باید بگوییم که وضعیت فعلی فرزندآوری در خراسان رضوی 1.8 بوده و متأسفانه در دسته نخست که به سمت پیری جمعیت حرکت می‌کند قرار داریم و اگر می‌خواهیم که به وضعیت مطلوب در این خصوص برسیم باید عدد فوق را به بیش از 2.5 برسانیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که در موضوع فرزندآوری بهترین وضعیت در سیستان‌ و بلوچستان و خراسان رضوی در رتبه ششم جدول جمعیتی کشور قرار دارد، تأکید کرد: ما امیدواریم که بتوانیم با اجرای درست برنامه‌های قانون جوانی جمعیت شاهد حرکت تمامی نقاط کشور و استان به سمت جوانی و افزایش جمعیت باشیم.

دکتر حسینی افزود: قانون جوانی جمعیت در 73 ماده، 81 تبصره و 236 تکلیف قانونی برای بسیاری از نهادها، ادارات، سازمان‌ها و ارگان‌ها مصوب شده و تمامی ارکان نظام در تحقق اهداف مدنظر در موضوع جوانی و افزایش جمعیت نقش دارند و اینگونه نیست که بگوییم تنها یک مجموعه در این خصوص مسئول است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: پنجره جمعیتی از سال 1385 آغاز شده و تا سال 1430 ادامه دارد، ما این پنجره را به 3 دوره طلایی، نقره‌ای و برنزی تقسیم می‌کنیم که پنجره طلایی آن برای ما تمام شده و اکنون در پنجره نقره‌ای جمعیتی قرار داریم و تا زمان رسیدن به پنجره برنزی آن بین 7 تا 8 سال فرصت داریم تا حداکثر استفاده را فرصت باقی مانده در زمان باقی مانده از پنجره نقره‌ای داشته باشیم.

دکتر حسینی تصریح کرد: دلیل اصلی در کاهش جمعیت، تأخیر در ازدواج جوانان بوده و از دیگر موارد مرتبط در این خصوص می‌توان به موضوعاتی همچون مسکن، اشتغال، ترس از به دنیا آوردن فرزند معلول، عدم اطمینان به زندگی مشترک، نگرانی از تربیت صحیح فرزندان، نگرانی از آینده فرزندان، ضعف خدمات اجتماعی، مهاجرت و عدم پاسخگویی مناسب از سوی متولیان اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: پیری جمعیت با افزایش مشکلات بیماری‌های مختلف همچون دیابت، سرطان، قند خون، فشار خون و غیره همراه است و در میان بیماران فعلی باید به اعداد 14 درصدی دیابتی‌ها در افراد بالای 30 سال و 32 درصدی فشار خون در افراد بالای 18 سال اشاره کنیم، اعدادی که بسیار بالا و به‌شدت نگران‌کننده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به نتایج مثبت فرزندآوری در جامعه، تصریح کرد: اثرات مثبت افزایش جمعیت در موضوعاتی همچون افزایش روحیه، نشاط و تاب آوری دیده شده و مواردی همچون مشکلات بی‌حوصلگی، کاهش تحکیم بنیان خانواده و کاهش میزان حمایت از سالمندان به مراتب کمتر مشاهده شده است.

دکتر حسینی با بیان اینکه خانواده اصلی‌ترین بنیان جامعه و تاثیرگذارترین نهاد در فرزندآوری و جوانی جمعیت است، خاطرنشان کرد: جمعیت جوان به عنوان یکی از عوامل مهم اقتدار کشورها به شمار می‌رود و همه ما باید مشوق جوانان در  2 موضوع بسیار مهم ازدواج و فرزندآوری باشیم.

وی تأکید کرد: همچنین در کنار موارد اشاره شده باید به 2 موضوع بسیار مهم درمان ناباروری و پیشگیری از سقط جنین سالم با همکاری مراکز میلاد و نفس اشاره کرد که موجب درمان بسیاری از زوج‌های نابارور و انصراف صدها زوج از سقط فرزندان در راهشان شده و در این خصوص هر 2 مجموعه در موضوع جوانی و افزایش جمعیت نقش‌آفرین بودند و هر 2 گروه این نوع زوجین از نعمت فرزند بهره‌مند شدند.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image