نوجوانان در ماه مبارک رمضان ازمصرف زیاد مواد قندی و شیرین در وعده سحری اجتناب کنند چون مصرف این مواد سبب افت قند خون شده و توانایی یادگیری آنها را در طول روز کاهش می دهد.
به گزارش وب دا، بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نوجوانانی که سال نخست روزه داری را آغاز می کنند به علت گذراندن دوران رشد به توجهات بیشتری نیاز دارند. رعایت تنوع و تعادل در استفاده از تمامی گروه های غذایی بسیار مهم و ضروری است. منابع خوب پروتئینی شامل انواع گوشت، ماهی، تخم مرغ و حبوبات باید در برنامه غذایی آنها گنجانده شود.
توصیه می شود که والدین از دریافت کافی گروه شیر و لبنیات در نوجوانان در وعده های سحری و افطار، مطمئن شوند. نوجوانان علاقه خاصی به مصرف مواد غذایی کم ارزش دارند که فقط پرکننده معده هستند که در ایام روزه داری نباید مصرف شوند.
لازم است منابع غذایی آهن و روی، ویتامین A و ویتامین B12 از جمله انواع گوشت، حبوبات، تخم مرغ، شیر و لبنیات، انواع خشکبار و مغزها که در رشد و خونسازی نقش دارند، در ایام روزه داری به مقدار کافی مصرف شود.
سالمندان نیز اگر اقدام به روزه داری می کنند، باید بیش از پیش مراقبت سلامت خود باشند. سالمندان سالم برای روزه گرفتن باید با پزشک مشورت کنند.
کم آبی و کاهش قند خون ممکن است موجب سرگیجه، از حال رفتن و سقوط شود که برای سالمندان خطر آفرین است. بنابراین باید به توصیه های مربوط به پیشگیری از افت قند خون و کاهش مایعات بدن بیشتر توجه شود.
سالمندان عموما از مشکلات دهان و دندان رنج می برند لذا مصرف میوه رنده شده، لبنیات خصوصا شیر کم چرب، استفاده از انواع سوپ ها و آش ها در افطار و سحر و نوشیدن آب و چای کمرنگ در فاصله افطار تا سحر برای آنان مفید و مورد تاکید است و می تواند تعادل آب و مواد معدنی را نیز برقرار کند.
سالمندان دارای بیماری های زمینه ای مانند فشارخون بالا، بیماری قلبی عروقی، سرطان ها و دیابت بیش از دیگران در معرض ابتلای به بیماری های واگیر هستند، بنابراین توصیه می شود حتما به پزشک مراجعه کرده و به توصیه های پزشک عمل کنند.