مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: پرخوری در هنگام سحر نه تنها از احساس گرسنگی در ساعات انتهایی روز جلوگیری نمی كند، بلكه در ساعات ابتدایی بعد از سحر، فشار زیادی را به معده و دستگاه گوارشی فرد وارد می كند كه سبب بروز علائمی نظیر سوء هاضمه، درد و نفخ معده می شود.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: در ماه رمضان سعی كنید شب ها زود بخوابید تا بتوانید سحر به موقع ( تقریباً 1.5-1 ساعت قبل از اذان صبح ) بیدار شوید؛ با این روش از ورود مقدار زیادی غذا و مایعات به معده و تجمع آنها جلوگیری می كنید و هضم غذا نیز راحت تر خواهد بود.
وی بیان کرد: رژیم غذایی سحر بهتراست شامل مواد غذایی متنوع باشد؛ این نكته برای نوجوانان اهمیت بیشتری دارد و باید از مواد غذایی حاوی کربو هیدرات و پروتئین ( تخم مرغ ،حبوبات ، لبنیات و گوشت ) استفاده كنند.
دکتر اباصلتی گفت: بعد از خوردن سحری حتی الامكان نخوابید، چون وضعیت درازكش، سبب برگشت مواد به مری و ترش كردن می شود و گذشته از آن فردای آن روز احساس خوبی نخواهید داشت. این كار در دراز مدت باعث سوزش سردل و بیماری " رفلكس معده و مری " می شود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: هرگز وعده سحری را حذف نکنید، این مساله به خصوص برای افرادی که فعالیت ذهنی دارند (دانشآموزان) و یا کارگرانی که فعالیت بدنی زیادی دارند بسیار حائز اهمیت است. .
دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه در افرادی که بدون سحری روزه میگیرند، کمبود بیش از حد انرژی باعث می شود، بدن از منابع پروتئینی برای تامین انرژی استفاده کند و در اثر سوخت ناقص پروتئین ها ، ترکیبات ستونی در بدن ایجاد می شوند که منجر به ایجاد بوی بد دهان، سردرد، دردهای عضلانی میشوند و فرد احساس میكند كه سالم نیست، گفت: صرف سحری برای همه روزهداران به خصوص نوجوانان در حال رشد ضروری بوده و سحری باید شامل یك وعده غذای كامل برای هر فرد باشد.
وی ادامه داد: هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی، کوکو سیبزمینی، کتلت و گوشتهای سرخ شده مثل کباب، جوجهکباب و ماهی خودداری کنید؛ این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه زیادی دارند، باعث عطش زیاد و افزایش بیش از حد اسید معده(ترش کردن) میشوند ، در صورت مصرف حتما از ماست و سالاد سبزیجات در کنار این غذاها استفاده کنید.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای پیشگیری از احساس تشنگی در طول ساعات روز، لیمو ترش تازه در پایان سحری مصرف نموده و برای تأمین آب مورد نیاز بدنتان که 8 لیوان در روز است، از افطار تا سحر آب، میوه های تازه و آب میوه مصرف کنید، ابراز کرد: از خوردن چای، قهوه و نوشابه بکاهید، چون در عین تأمین آب، اثر دیورتیکی آنها موجب افزایش ادرار و دفع آب از بدن شما می شود.
وی افزود: مصرف مقادیری سبزیجات پرآب مثل کاهو، کلم، گوجه فرنگی وخیار درسحری نیز جلوی بروز تشنگی را تا حد زیادی می گیرد؛ همچنین در سحر به جای نوشیدن آب زیاد، میوه های آب دار بخورید زیرا مایعات توصیه شده برای سحری باید به تدریج نوشیده شوند در همین راستا یك لیوان آب میوه و یك لیوان شربت عسل اثر مفیدی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه برای پیشگیری از بروز ناراحتیهای گوارشی و ترش کردن و سوزش سر معده، از مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب در سحری پرهیز کنید، گفت: مصرف سس مایونز، خامه، سوسیس و کالباس نیز در سحری یا افطاری مناسب نیست، زیرا این غذاها زمینه بروز ناراحتیهای گوارشی نظیر ترش کردن معده را فراهم میکنند.