52.jpg - 21.52 kBمعاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به شروع فصل بهار و حضور بیشتر در طبیعت، با توجه به کثرت حیوانات بلاصاحب به خصوص سگ، لازم است عموم مردم موضوع حیوان گزیدگی را جدی بگیرند.

دکتر سید جواد حسینی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه پارسال، 16 هزار و 557 مورد حیوان گزیدگی به مراکز درمانی پیشگیری هاری مراجعه نموده اند که تمام افراد مراجعه کننده خدمات لازم را دریافت کرده و موردی از مرگ ناشی از بیماری هاری در شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گزارش نشد خاطر نشان کرد: از مجموع موارد حیوان گزیدگی، 12 هزار و 669 مورد(77 درصد) توسط سگ و سه هزار و 196 مورد  (20 درصدی ) گزش توسط گربه ها اتفاق افتاده و برای اولین بار در استان خراسان رضوی گربه مبتلا به هاری گزارش شده که بسیار حائز اهمیت است.

وی تصریح کرد: 146 مورد ( 1%) گزش ها توسط گوشتخواران وحشی اتفاق افتاده و در سال گذشته مواردی از حیوان مثبت هاری ( شغال ، روباه ) گزارش گردیده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه142 مورد گزش (1%) توسط حیوانات اهلی به ثبت رسید و  مواردی از حیوانات اهلی مبتلا به بیماری هاری  (الاغ ، اسب، گاو و شتر ) در سال گذشته گزارش گردیده است خاطر نشان کرد علی رغم تعداد حیوان گزیدگی بالا و همچنین گزش با حیوانات هار، در طی 5 ساله گذشته موردی از هاری انسان گزارش نشده است.

 دکتر حسینی با تاکید بر اینکه آمار بالای حیوان گزیدگی و نداشتن مرگ عمدتا به دلیل همکاری خوب سایر دستگاهها بخصوص دامپزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری بوده است اظهار کرد: متاسفانه در سالهای اخیر تعداد موارد حیوان گزیدگی در کشور و استان خراسان رضوی به علت افزایش جمعیت سگ های بدون صاحب نه تنها در سطح روستا بلکه در سطح شهرها و همچنین علاقه به نگهداری سگ و گربه در منزل رو به افزایش است.

وی تاکید کرد: اگر اقدام جدی و اصولی برای کنترل جمعیت سگ های بدون صاحب انجام نشود هر روز پیشگیری و مقابله با حیوان گزیدگی مشکل تر و کنترل بیماری هاری و تحقق هدف WHO که "حذف تمام موارد مرگ هاری انسانی ناشی از گزش سگ ها سال 2030 میلادی است" دشوار تر می شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماری هاری نوعی عفونت ویروسی دستگاه عصبی مرکزی است که معمولاً به واسطه حیوان هار ( بخصوص سگ و سگ سانان ) به انسان منتقل می شود  و در صورت بروز علائم در انسان همیشه ( 100درصد ) کشنده است گفت:خوشبختانه علی رغم کشندگی بالای این بیماری به راحتی قابل پیشگیری است و در صورت انجام دقیق و کامل کلیه مراحل پیشگیری و درمان بیماری از جمله شستشوی صحیح زخم با آب و صابون، ضد عفونی کردن زخم، واکسیناسیون به موقع و کامل و تزریق سرم ضد هاری می توان از ابتلا به این بیماری در انسان و مرگ ناشی از آن جلوگیری کرد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image