مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: افطار مناسب بهتر است مانند یک وعده صبحانه کامل یا یک وعده شام سبک باشد.
دکتر زهرا اباصلتی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه مصرف نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت که زیاد چرب نباشند، میتواند برای وعده افطار مناسب باشد، ابراز کرد: از آنجا که معده در طول روز برای مدت زیادی خالی بوده، بهتر است افطار را با خوردن یک مایع گرم نه داغ مانند چای، سوپ رقیق یا شیر گرم شروع کنیم.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه با توجه به افت نسبی قند خون در طول روزه داری، بهتر است برای شروع افطار، پس از مصرف مایعاتی مانند آب گرم یا شیر گرم، از شیرینی های طبیعی مانند خرما، انجیر، کشمش و سایر میوه های شیرین استفاده کنید، گفت: با خوردن اين ميوه ها، آرام آرام مقدار مناسبی مايعات و قند به بدنتان ميرسد.
وی با بیان اینکه از آنجا که برای مدت زمانی نسبتا طولانی دستگاه گوارش خالي بوده، لازم است هنگام غذا خوردن در وعده افطار، آرامش داشته باشید و به آرامی و بسیار مختصر غذا بخورید تا دستگاه گوارش دچار آسيب نشود، خاطر نشان کرد: استفاده از غذاهای ساده ای مانند نان تازه، پنير و مغز گردو، سبزي خوردن، خيار و گوجه فرنگي در وعده افطاری مناسب است. این قبیل مواد غذایی باعث ميشوند گرسنگي شما به آرامي رفع شود و يك ساعت بعد از اين وعده، بتوانید مقداري ميوه بخورید و نيم ساعت بعد، شام میل کنید.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در وعده شام میتوانید از موادغذايي پروتئين دار مثل برنج با انواع خورشت استفاده کنید، عنوان کرد: بهتر است علاوه بر وعده های افطاری و سحری، در زمان بین افطاری و سحری نیز آب کافی بنوشید. معمولا در طول روزه داری در ماههای گرم سال، روزانه حدود10 لیوان آب و الکترولیتهای بدن از دست میرود. به همین دلیل، توصیه می شود علاوه بر آب، چند لیوان شربت آبلیمو یا خاکشیر کم شیرین یا آبمیوه های تازه و طبیعی نیز بنوشید.