مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ورزشكاران افطاري سبك، كم چرب، حاوي قندهاي پيچيده مانند خرما، توت خشك، نان و سيب زميني و کمی قند ساده با مشورت متخصص تغذيه مصرف نمايند.
دکتر زهرا اباصلتی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه پيشرفتهاي علمي و صنعتي سبب شده است كه بسياري از فعاليتهاي روزمره كه در گذشته با كمك عضلات بدن و صرف انرژي انجام می شد،به كمك ماشين و با كيفيت بهتري انجام شود و لذا كم تحركي و بي تحركي در زندگي روزانه جاي خود را باز کرده است ، گفت: عوارض و بيماريهاي ناشي از كم تحركي امروزه در همه جوامع ديده ميشود بنابراین توصیه به فعالیتهای بدنی به فراخور شرایط جسمانی افراد می شود.
وی ادامه داد: پرهیز از بی تحرکی در ماه مبارك رمضان نيز بايد مورد توجه قرار گيرد، زيرا انجام فعاليت منظم بدني سبب بهبود عملكرد و كارايي سيستمهاي موجود در بدن ميشود.
دکتر اباصلتی با بیان اینکه انجام فعاليتهاي منظم مختص ورزشكاران حرفه اي نيست و تمامي افراد با توجه به شرايط و توانايي خود بايد به اين توصيه ها عمل کنند، گفت: فعاليت بدني زماني مؤثر خواهد بود كه به طور متوسط 3 تا 5 روز در هفته يا يك روز در ميان و به مدت 30 تا 60 دقيقه در روز انجام شود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فعاليت كمتر از 3 روز در هفته و کمتر از 30 دقیقه در هر بار تأثير چندانی در بالا بردن آمادگي جسماني و بالا بردن كارايي بدن نخواهد داشت، گفت: به طور كلي بهتر است در فاصله سحر تا افطار از انجام فعاليت شدید بدني و ورزش اجتناب نموده و انجام اين گونه فعاليتها ، به ساعتی بعد از صرف افطار موكول شود. ً
وی ابراز کرد: ورزشكاران بهتر است انجام فعاليتهاي ورزشي را يك روز در ميان انجام دهند، تا ضمن انجام استراحت كافي، فرصت مناسبي براي بازسازي منابع انرژي بدن فراهم گردد و قبل از انجام حركات ورزشي، آب و يا مايعات مصرف نموده و در حين ورزش نيز از مصرف مايعات و انواع نوشيدنيهاي كم شيرين و حاوي نمك دريغ نکنند.
وی تاکید کرد: پس از انجام فعاليت ورزشي نيز بايد براي تكميل منابع قندي عضلات، از مواد قندي پيچيده استفاده نمايند علاوه براین در ایام روزه داری انجام فعالیتهای ورزشی بیش از 30 تا 45 دقیقه توصیه نمی شود.
دکتر اباصلتی بیان کرد: اگر ورزش در آب و هواي گرم و زير تابش اشعه خورشيد باشد، مدت زمان آن از اين مقدار هم كمتر توصيه ميشود زیرا در غير اين صورت آسيب هاي ناشي از بروز كم آبي حتمي است.