مدیر توسعه و ارتقاء شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: سبک زندگی سالم همه ابعاد جسمی ، روحی ، معنوی و اجتماعی را شامل می شود که در قالب پزشکی خانواده این نکات به عموم مردم آموزش داده می شود تا در سایه اصلاح سبک زندگی ، از سلامت به معنای گسترده آن بهره ببرند.
دکتر محمد حسن درخشان، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه پزشکی خانواده به منظور شناسایی به موقع فاکتور های خطر، ارایه راهکارهای پیشگیرانه و ترویج سبک زندگی سالم در شهرهای بالای 20 هزار نفر اجرا می شود، خاطر نشان کرد: بسیاری از بیماریهای غیرواگیر دار ناشی از سبک زندگی است که پرخوری، کم تحرکی، استرس بالا، مصرف دخانیات و رفتارهای پرخطر، مصرف نمک و غذاهای چرب و شیرین از جمله این موارد است.
وی تصریح کرد: بیماریهایی مانند دیابت و پر فشاری خون ناشی از سبک زندگی نادرست است که متاسفانه آمار ابتلا به این بیماری در کشور ما رو به افزایش است.
دکتر درخشان با بیان اینکه اگر این بیماریها به خوبی کنترل نشود ، می تواند صدمات زیادی وارد کند و حتی قشر جوان جامعه را نیز در بازه زمانی کوتاه مدت دچار فرسودگی کند، ابراز کرد: نیروی جوان جامعه باید با اصلاح سبک زندگی سالم از ابتلا به این بیماریها پیشگیری کنند و بیماران نیز باید با انتخاب اصول زندگی سالم از خطرات و اسیب های احتمالی این بیماری جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه در طرح پزشکی خانواده ، مراقبین سلامت با آموزش نکات پیشگیرانه تلاش می کنند تا زمینه ابتلا به بیماریهای واگیر و غیر واگیر دار در جامعه کاهش یابد، اظهار کرد: روز شمار هفته سلامت نیز با توجه به اهمیت سبک زندگی در سلامت افراد به این نام برگزیده شده است تا توجه همگان را به جایگاه سبک زندگی آگاه کند.
مدیر توسعه و ارتقاء شبکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: طرح پزشکی خانواده در سه شهرستان بالای 20 هزار نفر به صورت پایلوت اجرایی می شود.