441.jpg - 16.51 kBمدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سالانه حدود 38 هزار زوج متقاضی ازدواج از نظر تالاسمی در 22 مرکز مشاوره تالاسمی غربالگری می شوند.

دکتر ناصر امینی در گفتگو با وب دا با اشاره به فعالیت شبکه گسترده مراکز مشاوره ازدواج و آزمایشگاههای ژنتیک تشخیص پیش از تولد اظهار کرد: با اجرای برنامه غربالگری و پیشگیری از بیماری بتا تالاسمی ماژور، سالیانه از تولد حدود 24 مورد بیمار مبتلا در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد جلوگیری می شود . میزان بروز این بیماری با اجرای این برنامه در سال های اخیر کاهش قابل توجهی داشته است.

وی با بیان اینکه به طور میانگین 5 درصد جمعیت ایران ناقل ژن بتا تالاسمی بوده و حدود 21 هزار بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور در ایران ثبت شده است خاطر نشان کرد: شناسایی زوجین ناقل تالاسمی از سال 1376 همزمان با کل کشور با انجام آزمایش خون در مراکز خدمات جامع سلامت ویژه مشاوره تالاسمی در متقاضیان ازدواج آغاز شده و زوجینی که به عنوان ناقل و مشکوک تالاسمی شناسایی می گردند تحت مراقبت ویژه ی تالاسمی در مراکز خدمات جامع سلامت نزدیک محل سکونتشان قرار می گیرند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بطور میانگین سالیانه 2 تا 3 مورد بیمار در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد متولد می شود تصریح کرد: تالاسمی نوعی کم خونی ارثی است که بصورت صفت مغلوب از والدین به فرزندان منتقل می شود. ناقلین تالاسمی( تالاسمی مینور) فاقد علامت بوده و درمان خاصی نیاز ندارند ولی در صورتی که والدین هردو ناقل تالاسمی باشند در هربارداری احتمال تولد فرزند مبتلا به تالاسمی ماژور(شدید) یک چهارم میباشد.

دکتر امینی افزود: نگهداری ، اقدامات درمانی و مراقبت بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور بسیار گران و پرهزینه است، لذا با هدف کاهش هزینه های گزاف و تامین سلامت افراد جامعه برنامه پیشگیری از بروز موارد جدید ، برنامه غربالگری و مراقبت زوجین ناقل تالاسمی در کل کشور در حال انجام است.

وی هدف از انتخاب روز جهانی تالاسمی را ارتقای آگاهی آحاد جامعه در مورد بیماری تالاسمی ماژور و روش های پیشگیری  از بروز این بیماری دانست و عدم توجه برخی خانواده ها به اهمیت آزمایش قبل از ازدواج و انجام ازدواج های غیررسمی را از مهم ترين دلایل به دنیا آمدن بیمار تالاسمی ماژور در ساليان اخير دانست.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بهترین روش پیشگیری از ابتلا به این بیماری انجام یک آزمایش ساده خون  پیش از عقد شرعی در آزمايشگاه هاي مراکز خدمات جامع سلامت است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image