معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مساله جمعیت دغدغه مقام معظم رهبری است اظهار کرد: پنجره جمعیتی در سال 1430 بسته خواهد شد و اگر رشد جمعیت به همین شکل ادامه پیدا کند، وارد سیاه چاله جمعیتی می شویم و طبق نظر جمعیت شناسان برون رفت از آن 150 سال طول خواهد کشید.
دکتر سید جواد حسینی در همایش " سهم من از جوانی ایران؟" که توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با مشارکت مرکز خدمات حوزه علمیه و مرکز بهداشت ثامن مشهد برگزار شد، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سال 92 بحث جمعیت را مطرح کردند و مجلس شورای اسلامی در سال 1400 آن را به قانون تبدیل کرد، خاطر نشان کرد: شاخص باروری کلی در استان خراسان رضوی 2.1 و در هسته مرکزی شهر مشهد 1.6 است و از نرخ جایگزینی جمعیت(2.5) پایین تر است و وضعیت مطلوبی ندارد.
وی پایین بودن شاخص باروری، فرزندآوری وکمتر بودن آمار ازدواج در هسته مرکزی شهر مشهد که وضعیت اقتصادی بهتر است را نشان دهنده تاثیر عوامل فرهنگی در موضوع جوانی جمعیت دانست و تصریح کرد: برنامه تحدید موالید قرار بود 2 تا 3 سال انجام شود اما دو دهه ادامه یافت و شرایط ما را اینگونه تغییر داد.
دکتر حسینی تاکید کرد: در حال حاضر در7 سال پنجره نقره ای جمعیت قرار داریم و هریک از ما به عنوان رسولان سلامت باید به وظیفه اجتماعی خود در موضوع جوانی جمعیت عمل نماییم تا ایران اسلامی مان مقتدر و آباد بماند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد مباحث ازدواج، فرزندآوری ،ناباروری ، طلاق و سقط را از موضوعات موثر در برنامه جوانی جمعیت برشمرد و گفت: اگر در هریک از این 5 مقوله به شکل مطلوب انجام وظیفه نماییم،کمک شایانی به رشد جمعیت خواهد بود.
در این مراسم که با حضور مدیر کل مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان رضوی، رئیس مرکز بهداشت ثامن مشهد ، معاون بیمه و سلامت مرکز خدمات حوزه های علمیه ، مسوولین و کارشناسان مرکز بهداشت و زوجین جوان تحت پوشش حوزه های علمیه برگزار شد تعدادی از خانواده های باشکوه در مجموعه حوزه علمیه خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد تقدیر شد.