معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماری تب کریمه کنگو از جمله بیماریهای ویروسی مشترک بین انسان و دام است و علایم این بیماری تب، سردرد و ضعف و خونریزی است که اگر این بیماری به موقع درمان نشود درصد کشندگی بالایی دارد.
دکتر سید جواد حسینی در گفتگو با وب دا ضمن عرض تبریک عید سعید قربان اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو واکسن و درمان اختصاصی خاصی ندارد به همین دلیل درمان آن درمان نگهدارنده است که به کنترل علایم بیماری در فرد مبتلا کمک میکند و تنها راه جلوگیری از ابتلای به آن هم رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه است.
وی خاطر نشان کرد: بیماری تب کریمه کنگو همیشه وجود داشته و دارد و اگر مردم نکات مراقبتی را رعایت کنند هیچ جای نگرانی در این خصوص نخواهد بود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این بیماری معمولا از طریق کنههای آلوده منتقل میشود و معمولا موارد مثبت ابتلا به این بیماری از تماس با ترشحات حیوان و کنه آلوده ایجاد میشود به عموم مردم توصیه کرد از کشتن و له کردن کنه با انگشتان دست خودداری شود و در مناطقی که کنهها فراوانی بیشتری دارند، لباسهای بلند و پوشیده بپوشند و از قلم و یا اسپری دورکننده حشرات استفاده کنند. به لاشه دامی که در اثر بیماری مشکوکی ازبین رفته، نزدیک نشوند و دست نزنند.
وی تصریح کرد: ذبح دام در کشتارگاهها انجام شود. در همه کشتارگاههای مجاز دام، دامپزشکان حضور دارند و دام را قبل و بعد از ذبح بررسی و معاینه میکنند. برخی از انواع بیماری در دامها علائم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان بهداشتی قادر به تشخیص آن هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند، زیرا خونابه جاری میتواند منجر به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماری از دام به انسان شود، افرادی که به ذبح دام مشغول هستند هم باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارهای خود را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند همچنین، خونابهها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
دکتر حسینی تاکید کرد: گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود و توصیه میکنیم، جگر و سایر احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شود. توصیه اکید میشود مردم از مصرف جگر خام خودداری کنند.