معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در حال حاضر 64 درصد جمعیت استان خراسان رضوی مبتلا به چاقی و یا اضافه وزن هستند که این امر زمینه ساز بیماری های غیر واگیر همچون دیابت، فشار خون و سرطان می شود.
دکتر سید جواد حسینی در نشست هم اندیشی با فرماندار مشهد که با حضور بخشداران، معاونین و مدیران حوزه بهداشت دانشگاه و روسای مراکز 5 گانه مشهد برگزار شد با اشاره به اینکه مشهد مقدس به عنوان کلان شهر مذهبی سالانه پذیرای میلیون ها زائر از مناطق مختلف کشور و جهان است خاطر نشان کرد: لازم است با مشارکت و همکاری تمامی سازمان ها و دستگاه های مرتبط نسبت به تامین سلامت و خدمات مراقبت های اولیه بهداشتی و نیز رفع چالش های زیرساختی نظام شبکه در این شهرستان اقدام شود تا بتوان به شکل مناسبی به زائران و مجاوران رضوی خدمات ارائه داد.
وی با اشاره به اینکه ارتقای سواد سلامت می تواند نقش مهمی در کاهش بار بیماریها داشته باشد تصریح کرد: با اجرای کامل طرح ملی سلامت خانواده که هم اکنون در شهرستانهای کاشمر، بردسکن، قوچان به صورت پایلوت در حال اجرا ست سطح سلامت جامعه افزایش یابد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بر اساس بررسی های انجام شده، در 5 سال گذشته، 25 درصد جمعیت بالای 18 سال تحت پوشش دانشگاه، مبتلا به پرفشاری خون بوده اند گفت: در حال حاضر این آمار به 33درصد رسیده است. همچنین افزایش آمار دیابت از هفت درصد به 12.4 درصد و کم تحرکی از 27 به 67 درصد رسیده است و یک همت بزرگ می خواهد که بتوانیم با کمک سازمانهای متولی بحث سبک زندگی سالم و تغذیه صحیح را نهادینه کنیم تا مردم مطالبه گر شوند.
فرماندار مشهد نیز در این نشست ضمن قدردانی از خدمات خالصانه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: باید از ظرفیت دهیاریها در روستاها استفاده کنید. فرمانداری این آمادگی را دارد که در این راستا با توجه به طرح هایی که معاونت بهداشت دانشگاه می دهد گام بردارد.
محسن داوری خاطر نشان کرد: در فرهنگ سازی باید فرهنگ اقتدار و فرهنگ اجتماعی مدنظر قرار گیرد و با مشارکت سایر بخش های توسعه، سلامت مردم تامین گردد و اجرای برنامه های پایش و مداخله در خصوص مصرف مواد مخدر در جوانان نیز موضوع مهمی است که باید به ان توجه شود.