مدیر گروه پیشگیری ودرمان بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در ده سال اخیر، روند ابتلا به بیماری های واگیر دار و منتقله از آب و غذا در کشور روند صعودی داشته است.
به گزارش وب دا، دکتر ناصر امینی در کنفرانس علمی یک روزه پيشگيري و درمان بیماری های عفونی با بیان اینکه عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم و زیر ساخت های بهداشتی و تغییر شیوه زندگی زمینه انتقال بیماریهای منتقله از آب و غذا را فراهم می کند خاطر نشان کرد: نظام مراقبت و مدیریت بیماری های واگیر دار باید در جامعه فراگیر شود تا بتوان از اثرات ناشی از این بیماری ها جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه سالانه 33 میلیون مرگ ناشی از بیماری های منتقله از آب و غذا در جهان به ثبت می رسد که یک سوم از این تعداد را کودکان زیر 5 سال تشکیل می دهند تصریح کرد: در کشور ایران نیز از هر ده نفر یک نفر به بیماری های منتقله از آب و غذا مبتلا می شود.
مدیر گروه پیشگیری ودرمان بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماری التور از شایعترین بیماری های منتقله از آب و غذا به شمار می رود افزود: استان خراسان رضوی به دلیل مجاورت با کشورهایی که منبع این بیماری هستند، بیشتر از سایر مناطق کشور در معرض این بیماری است.
دکتر امینی با بیان اینکه مراقبت های سندرومیک از مهمترین راهکارها برای جلوگیری از ورود بیماری التور(وبا) به داخل کشور است اظهار کرد: در این راستا در تمامی پایگاه های مراقبت مرزی استان خراسان رضوی مراقبت های سندرومیک از افرادی که قصد ورود به کشور را دارند انجام می شود.
وی تاکید کرد: شناسایی زودهنگام،نمونه گیری ،توجه به گاید لاین ها و پروتکلهای درمانی برای درمان بیماریهای منتقله از آب و غذا ضرورت دارد.