رئیس گروه پیشگیری و کاهش خطر بلایای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ایام عزاداری و سوگواری حسینی در ماه های محرم و صفر نسبت به رعایت موارد ایمنی در موکبها و تکایا تاکید کرد و گفت: سیم کشی های برق از آسیب پذیری بسیار بالایی برای حادثه ساز شدن برخوردارند و باید با دقت خاصی بررسی گردند.
دکتر محمدرضا جویا در گفتگو با وب دا با تاکید بر اینکه فردی تحت عنوان مسئول تاسیسات و برق انتخاب شود تا دو شب پیش از آغاز مراسم، تمام تجهیزات برقی را بازدید و از ایمنی آنها اطمینان حاصل کند، افزود: رعایت فاصله مناسب بین سیم های برق و اتصالات و ادوات برقی از مواد قابل اشتعال مانند پارچه ها، فرش، پرده، پرچم و ... ضروری است.
وی با اشاره به اینکه استفاده از لامپ های ولتاژ بالا در تکایا خطرناک است زیرا حرارت زیادی تولید می کند و احتمال آتش سوزی را افزایش می دهد خاطر نشان کرد: پارچه های برزنتی بعنوان پوشش اصلی تکایا و موکب ها از جنس مواد نفتی و بسیار قابل اشتعال است و نباید در معرض شعله یا حرارت قرار گیرد.
دکتر جویا گفت: استفاده از سه راهی و چند راهی برای استفاده از وسایل برقی بیشتر ممنوع است و برای هر وسیله یک پریز مجزا در نظر گرفته شود و در هنگام تقسیم برق از ترمینال های سرامیکی غیرقابل اشتعال استاندارد استفاده گردد.
مدیر پیشگیری و کاهش خطر بلایای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تاکید بر استفاده از سیم های استاندارد مناسب و یکسره (بدون وصله شده) و اطمینان از وجود کپسول های اطفاء حریق به تناسب فضای موکب یا تکایا گفت: تکایا یا موکب ها حداقل 2 ورودی و خروجی مجزا داشته باشند و زنگ خطر یا وسیله هشدار سریع در صورت وقوع حادثه وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه وجود فیوز استاندارد و مناسب ضامن کارکرد ایده ال تجهیزات برقی است و برای جلوگیری از سقوط لامپ ها بایستی حتماً از حباب و توری فلزی استفاده شود، توصیه کرد: وسایل تهیه چای (سماورهای بزرگ) در محل های تعیین شده دور از تردد مردم و با محکم کردن آنها از ایمنی آنها اطمینان حاصل شود و علاوه بر این با توجه به گرمای شدید از وسایل سرمایشی مناسب با توجه به وسعت و فضای موکب یا تکایا تمهیدات لازم بکار گرفته شود.