مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تمامی افراد دخیل در تهیه و توزیع آب و غذا برای عزاداران حسینی ملزم به داشتن کارت بهداشت و رعایت بهداشت فردی هستند.
دکتر ناصر امینی در گفتگو با وب دا با اشاره به برگزاری مراسم عزاداری سالار و سرور شهیدان، بر رعایت موازین بهداشت فردی و محیطی در مساجد، تکایا و هیأت ها و موکب ها و تهیه و توزیع بهداشتی نذورات در مراسم عزاداری تاکید و خاطر نشان کرد: هرگونه پخت و پز بایستی در مکان هایی با شرایط بهداشتی و با استفاده از ظروف مناسب صورت پذیرد.
وی با تاکید بر اینکه از هرگونه ذبح و قربانی کردن در محل هیأت ها باید خودداری شود و از فراورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت متبوع و سازمان دامپزشکی است استفاده شود تصریح کرد: در تهیه و پخت غذا از روغن های ترانس پایین و نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو استفاده شود .
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود افزود: در صورت الزام به نگهداری مواد غذائی بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر 4 درجه سانتی گراد یا بالای 63 درجه سانتی گراد نگهداری شوند، همچنین از بسته بندی غذا بیش از دوساعت قبل از مصرف و نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.
دکتر امینی با تاکید بر اینکه زائران از آب آشامیدنی سالم استفاده کنند و از توزیع آب، شربت و یا شیر فاقد بسته بندی در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم جداً خود داری شود گفت: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یکبارمصرف مناسب دارای مجوز استفاده شود، استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی استایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری گردد.