کارشناس مسئول بیماریهای آمیزشی، اچ آی وی و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: طی سه سال گذشته یک هزار و 100 بیمار مبتلا به هپاتیت C در مناطق زیر پوشش این دانشگاه درمان شدند.
دکتر علی حسین پور در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین اقداماتی که در 3 سال اخیر در کنار فعالیتهای کمپها و مراکز ترک اعتیاد در مرکز بهداشت خراسان رضوی انجام شده شناسایی افراد مبتلا به هپاتیت c و انجام اقدامات آموزشی و درمانی بوده و در این خصوص هماهنگی لازم را با مجموعههایی همچون بهزیستی و دادگستری داشتیم.
وی با ذکر این نکته که خوشبختانه درمانهای افراد مبتلا به هپاتیت c موفقیتآمیز بوده و فرد بیمار ظرف مدت 3 ماه بهبود یافته و ویروس به طور کامل از بدنش خارج شده است، تأکید کرد: ما همچنین در آموزشهایی که در حین درمان داشتیم به بیان توصیههای پیشگیرانه در جهت عدم مصرف مجدد مواد تزریقی پس از بهبودی اشاره کردیم.
مسئول پیشگیری از هپاتیت مرکز بهداشت خراسان رضوی با بیان اینکه آمار مبتلایان به بیماری هپاتیت bبه میزان قابل توجهی در سطح کشور و استان کاهش پیدا کرده است و ما جزو کشورهای با آمار پائین ابتلا به این نوع هپاتیت هستیم تصریح کرد: در جهت سالم ماندن کبد و آسیبرسانی کمتر به این عضو حیاتی بدن اقدامات مهمی را در مرکز بهداشت خراسان رضوی صورت دادیم و یکی از مهمترین این اقدامات آموزش و اطلاعرسانی لازم به عموم مردم و ارائه خدمات مورد نیاز به افرادی که خطرات و علائم بیماریهای کبدی را دارند بوده است.
کارشناس مسئول بیماریهای آمیزشی، اچ آی وی و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه افرادی که در آنها علائم و خطرات بیماریهای کبدی وجود دارد نگرانیهایی بابت ابتلا به هپاتیتهای b و c دارند، خاطرنشان کرد: ما در مراکز خدمات جامع سلامت در سطح استان، پزشک و مراقب سلامت داریم که وضعیت تمامی افراد حوزه تحت پوششان از جمله افراد با مشکل هپاتیت را بررسی میکنند.
دکتر حسینپور اضافه کرد: در صورتی که علائمی از سوی مراقب سلامت مشاهده شد آن فرد به پزشک جهت انجام سونوگرافی، آزمایش و نمونهبرداری لازم معرفی میگردد و در صورت نیاز و تأیید شدن ابتلای فرد بیمار به هپاتیت b یا c آن فرد به پزشک متخصص و مراکز سطح 2 و 3 ارجاع میشود، ضمن اینکه پیگیری وضعیت بیمار را هم تا زمان حصول نتیجه داریم.
وی با اشاره به اینکه در صورت شناسایی بیمار مبتلا به هپاتیت B انجام اقدامات پیشگیرانه و به همراه مشاوره و واکسیناسیون رایگان برای آن فرد و همچنین اعضای خانوادهاش انجام میشود، بیان کرد: همچنین در مواردی که فرد بیمار مبتلا به هپاتیت c است برنامهها و اقدامات تخصصیتری انجام میشود، ما برای این گروه که مصرف مواد مخدر تزریقی مواد دارند و همچنین کادر پزشکیکه با این افراد در تماس مستقیم هستند اطلاعرسانی و آگاهیرسانی لازم را داریم.
دکتر حسینور در پایان گفت: تمامی متولدان سال 1372 به بعد واکسن هپاتیت b را دریافت کردند و به همین جهت شیوع این بیماری به میزان قابل توجهی در سطح کشور و استان کاهش پیدا کرده است و ما جزو کشورهای با آمار پائین ابتلا به این نوع هپاتیت هستیم.